Glad!

Hur glad blir man inte när man läser något som det här:

Kommentar: Åh, underbara Regina. Hon är redan så otroligt saknad och det är du med. Men hoppas vi ses lite då och då på ridskolan ändå. Du och Regina får ha det så jättebra och sköta om er.

Tack!

Nu är jag på plats i Sthlm och Regina och Silvia går förhoppningsvis och betar i solen hemma i Bonäs!!

Trevlig helg på er!

Flytten!

Har precis kommit hem efter att ha kört Regina till Bonäs. Hon var jättesnäll och klev rakt in i transporten, tror att hon förstod vart hon var på väg! Vi lastade en väldigt lugn och avspänd Regina men lastade ur en Regina så laddad med energi att hon höll på att sprängas! Tror att någon var riktigt glad att åter vara i Bonäs! Hon var som en tiger att leda ut i hagen efter att hon sett att hennes kära Silvia och Reggie stod där! Dock så var det inte gosande som var prio ett, nej här gällde det att visa vem som bestämde och vem som var hemma igen!! Efter några repor och lite bossande så lugnade hon till slut ner sig och ställde sig och betade!






Full rulle!

Såhär i slutet på en termin så är det alltid lite extra fullt upp i skolan. Inlämningsdatumen är deadlines och självklart så har man mer kvar att göra än vad man trodde från början! Just nu skriver jag på en c-uppsats (eller det heter inte c-uppsats längre men ni förstår vad jag menar) och igår satt jag uppe läänge för att bli klar med så mycket som möjligt! Som tur var så gick det ganska bra och nu börjar jag se ljuset i tunneln - sommarlov!

Självklart så är det även en massa annat som händer samtidigt! Varför är det alltid så att allt ska komma på en gång? Exempelvis så har jag även jobbat mer än vad jag brukar och så är det fler och fler som börjat fråga om jag kan hjälpa dem med deras hästar. Självklart vill jag det men det får nog vänta tills jag är klar med uppsatsen!

Idag är det dock mycket hästar på schemat då Reginas flytt är planerad till idag. Jag ska packa, rida, mocka, åka till Bonäs, fixa allt till Silvia osv. Så idag får jag en paus från pluggandet - skönt! Det behövs också ibland!

Nu sticker jag till stallet för att släppa ut hästarna så lovar jag att uppdatera om flytten lite senare! =)

Ha en bra dag!


En resa kommer det nog att bli på sommarlovet när hästarna går på bete...
Denna bild har jag tagit i Dubai men i sommar blir det nog Grekland!

Dagens stallpyssel...

Trots mörka moln på himlen så begav sig jag och Regina ut i skogen idag. Blev bara ett skrittpass då hon var riktigt svettig och trött efter dressyrpasset igår. Jag tänkte att hon skulle tycka att det var skönt att komma ut i skogen lite men Regina verkade tycka att det var tråååkigt! I alla fall så var det tråkigt att bara skritta så för att liva upp stämningen lite så låtsades hon att några stenar efter vägen var stooora monster!! Haha, jag sa åt henne att sådär feg kan man inte vara utan det är bättre att vara en tuff tjej och då suckade hon lite och knatade förbi stenbumlingarna! =)



Haha, ser ut som att jag gjort någonting med den översta bilden för att molnen ska se mörka ut! Men de var verkligen mörka! =) Vet inte varför vädret ser bättre ut på bild nr. 2... =)

Efter ridturen så bjöd snälla Rosie på nybakade bullar!! Är det någonting som jag kommer att sakna när jag flyttar Regina tillbaka till Bonäs (förutom ridbanorna) så är det alla trevliga människor som man träffar varje dag på ridklubben! Visst finns det trevliga människor även i Bonäs men där är vi ofta i stallet olika tider så för det mesta är man själv när man är där...

Jag har även hunnit med ett pass i Bonäs idag där jag hade utsläpp. Mockade även och fixade mat till Silvia och så blev hon även lite ompysslad! Hennes man får långa dreds när jag inte borstat den på några dagar! Undrar hur den kommer att se ut efter betet? Kanske jag äntligen kan rycka av den då utan att få dåligt samvete?? =)


En gammal bild, nu är den ännu längre!

Nu blir det att plugga hela dagen!!

Ninaträningen...

Idag hölls träningen inne i ridhuset då regnet öser ner här! Jag kan inte påstå att passet började så bra. Eller rättare sagt - framridningen gick åt skogen! Då Regina var så fin igår så tänkte jag att kanske att hon var redo för att jag håller i ett spö när jag rider. Det tyckte dock Regina var en riktigt dålig idé! Ingen häst vill väl veta av ett spö men Regina hatar verkligen dessa pinnar! Undrar om något har hänt i hennes historia... Hur som helst så förstod jag att det inte skulle gå så jag lade ifrån mig pinnen.

Efter några minuter in på passet så hade hon dock glömt att matte var så elak att hon tänkt rida med spö och när hon väl kom över det så blev hon riktigt fin! Tyckte att jag hade henne fin i formen och hon klev på riktigt bra i traven! Fick henne även riktigt härlig i galoppen! Nina är verkligen en superduktig instruktör och jag fick åter igen massor med hjälp med sitsen! Det är ju där man påverkar hästen så självklart måste man börja med att rida rätt innan man ser resultat! Något rätt måste jag hur som helst ha gjort eftersom Regina var så duktig idag!
 
Regina blev även liknad med en formel 1 bil. =) Nina trodde även att hon skulle bli väldigt känslig för hjälperna, bara hon accepterar arbetet som jag kräver och förstår vad jag menar. Det låter positivt!

Det var jättekul att rida idag!!



=



Sen så vill jag även uppmana alla er som läser bloggen till en sak!! Ge blod!! Just nu råder det blodbrist i landet och att ge blod kan rädda liv!! Läs mer...


Planering:

Tisdag: Rida för Nina

Onsdag: Uteritt

Torsdag: Dressyr. Packa och flytta Regina till Bonäs. Vet en som kommer bli överlycklig att få komma hem och gå i de stora gröna hagarna! =)

Fredag: Rida ut i Bonässkogen!

Lördag - Söndag: Jag i Sthlm, Regina får vila.

Måndag: Köra Silvia till bete! Hon ska få gå med en jämnårig kompis. Blir kanonbra!


Till skillnad från denna bild så är gräset nu grönt och björkarna lummiga!

Uppdatering!

Här kommer en kort liten uppdatering om vad vi har pysslat med de senaste dagarna!

Efter ett par dagars vila för Regina blev det ett tömkörningspass i går. Hon var pigg men lite kärv och reste sig två gånger, rakt upp! Blev lite konfunderad då hon inte rest sig på väldigt, väldigt länge... Hur som helst så fick jag igenom henne ganska bra i tömmarna till slut.

Idag var hon i stället som en dröm! Hur fin som helst! Bjöd på bra framåt, var fin i handen, kanonfin i galoppen och gjorde någon travökning som hette duga! Helt super! Började med att rida "kringlan" i trav och den fungerade utmärkt i den gångarten också! Hoppas det håller i sig tills i morgon, då är det dags för Nina-träning igen!

Hoppas att ni har haft en bra helg!!

Paus...

Nu blir det en liten bloggpaus här under en tid!

Om ni känner för det får ni gärna ställa frågor om ni har några eller ge önskemål på vad ni vill läsa i bloggen framöver! Min hästvardag kommer jag såklart att dela med mig av men ni kanske har några förslag på hur bloggen kan bli bättre??

Ni får ha det så bra så länge!


Foto: Stina Ahlenius

Vi har flyt nu!

De senaste dagarna med Regina har varit så roliga! I går red jag ett pass på banan som gick riktigt bra! De första 5 minuterna var sådär, men jag kände att jag faktiskt red rätt igår och fortsatte med den planen som jag hade och Regina blev bara bättre och bättre under passet! Känns så kul när man känner att man rider bra själv, det händer ju inte alla dagar! Haha! =)

Idag blev det en skritt-tur i skogen med sällskap, riktigt trevligt!


Foto: Erik Gölén
Hm, börjar bli dags att ta lite nya bilder med kusen tycker jag! Tror att jag har visat alla bilder från fototräffen säkert 120 gånger nu! =D Någon fotograf som vill ta lite ridbilder på mig och Regina kanske??? ; )

Galoppövning

Jag tänkte att jag skulle tipsa er om den galoppövningen som vi fick rida för Göran sist! Jag tyckte att det var en väldigt bra övning där det verkligen gäller att man har hästen mellan hjälperna. Det är en bra övning att öva rakriktning och balans med.

Försökte mig på en liten skiss:

Göran kallade den för kringlan, eller fornminnesmärket. Tycker att det sista stämmer in ganska bra! =) En enkel men väldigt bra övning!

Vilken härlig dag!

Här skiner solen och värmen börjar åter komma tillbaka! Har ridit ett härligt pass på Regina runt våran "travbana". Hon skötte sig strålande och var jättemysig att rida! Det var bara när hon gick förbi Mirre som stod i hagen som hon bromsade lite och drog sig åt hans håll som en magnet! Haha! Annars kändes hon jätteglad och vi hade en riktigt mysig tur idag! Hon rör sig så himla trevligt när hon blir avspänd och får kliva på lite framåt, känns jättehärlig att rida då!

Bytte även tillbaka till det gamla bettet idag, ett tredelat med rörliga ringar. Då hon kändes bra på det så blir det framöver det bettet som vi tränar på, även om jag kanske byter med andra ibland då det är bra för mun/tandhälsan.


Efter passet fick Regina beta lite i solen, något som givetvis uppskattades!


En annan som njöt av värmen var Pussi som låg i höt på skullen där det var riktigt varmt och gott!

Dagens pass för Göran...

... gick både lite upp och ner.

Det började riktigt bra! Tyckte att jag hade henne ganska bra i handen! Fick börja med några övergångar skritt-halt-skritt vilket fungerade bra. Sedan fortsatte vi i trav och även där blev det några övergångar trav-skritt-trav. Fick instruktionen att vänta med avsaktningen tills hon väntade på mig och kändes redo för en avsaktning, detta oavsett om det tog 1 steg, 5 steg eller 50 steg. Det viktiga var att avsaktningen blev bra!

Gick sedan över till skritt igen där vi fick flytta som framdelsvändning i hörnen. Fokus var att hon skulle ta sidförande skänkel. Det är i det läget som jag känner att ett par sporrar eller ett spö hade varit bra. Nu hade jag inte det idag men efter att hon motat lite så gick det ändå bättre och bättre! Fortsatte sedan med samma tänk i traven för att efter en stund jobba ut efter långsidan i öppnatanke. Fick jag till bara ett par bra steg så tyckte Göran att jag skulle vara nöjd och det fick jag! Växlade med att även lägga in volter. Fram tills detta kändes hon bra!

Dock så började hon ungefär här böka lite i munnen så jag stannade så att Göran kunde kolla om hon lagt tungan över, vilket hon hade. Han rättade till det och hissade upp bettet på båda sidor. Passade här även på att ta en liten skrittpaus. När jag åter kortade tyglarna så kände jag direkt att hon inte var nöjd med bettet. Hon gick emot handen och jag fick ingen bra känsla. Dock så skulle vi fortsätta med galopparbete. Fattade galopp och fick väl henne ganska ok. Då skulle jag rida på en "kringla", växla mellan rakriktning och vändande hjälper. En jättebra övning men med en irriterad Regina gick det inte så jättebra. Övergick istället till att ställa mig i lätt sits och försöka få henne att galoppera på lite mera.. Då kändes hon lite bättre. Gick över i andra varvet och fattade galopp. Styrde ut efter långsidan och hon tog bettet drog, farligt nära staketet! Tvärstannade henne och sänkte ner bettet ett hål igen. Plötsligt så gick hon åter att få kontakt med. Blev åter bättre i formen och fick henne ganska fin i galoppen!

Överlag så är jag ändå nöjd med passet. Den dåliga delen av passet hade ändå en orsak - att bettet hamnade för högt upp! Det var såklart det rätta att göra egentligen då hon lade tungan över bettet men har man ett sto så har man! Då krävs lite fjäsk ibland! Fick ändå höra många "bra där Jessica" idag! Fick även höra flera gånger att hon blivit så mycket bättre! Göran avslutade med att säga att hon blivit otroligt mycket bättre mot när han såg henne sist samt att han trodde att det skulle gå att göra häst av henne! ; ) Så det är bara att träna på! Sakta men säkert så rör det på sig åt rätt håll!


Foto: Stina Ahlenius

Konstaterande...

Jag är totalt såld på dressyr! Har märkt att så fort jag bläddrar i en tidning och det kommer en bild på en fin dressyrhäst fastnar jag direkt! Hästar är så vackra djur och i dressyr får man verkligen se dem från deras vackraste sida!! (Ok, hästar i frihet är inte heller helt fel, men som sagt, jag är en dressyrnörd ända in i själen!)

Sedan när man själv sitter på en häst och får den där känslan att man är i total harmoni! Finns det något bättre?? Det är ju strävan efter den känslan som gör att man lägger ner all den tid som man gör. Jag hoppas verkligen att jag kommer att ha möjlighet att hålla på med hästar och dressyr i hela mitt liv!


Ok, kan väl bjuda på lite legs då, bara för att Regina gjorde sig på bilden! Haha!
Foto: Krister Larsson

Vi strävar efter detta:

Min favorit vid världscupfinalen i Las Vegas: Isabell Werth. Dock så är klippet från ett annat tillfälle...

Funderingar...

Idag var det då dagen före Göran-träningen (vilken jag verkligen längtar till). Men jag vet inte riktigt hur jag ska beskriva dagens pass... Började med att skritta ut en sväng för att sedan ta ett pass på banan. Regina brukar alltid vara bäst när hon gått flera dagar i rad och igår fick hon vila så det var bara att jobba igenom idag!

Men jag vet inte riktigt hur passet gick egentligen... Fick en hel del samlade steg med bra eftergift vilket var kanon! Även mot slutet då hon fick länga lite på steget så kändes hon jättefin! Men däremellan var det lite si och så. Lite bökig i munnen. Hade nya bettet men jag vet inte riktigt vad jag tycker om det än. Hon lyckades lägga tungan över en gång även idag. Men när hon väl slutar böka så tycker jag att hon känns stadigare på det. Fortsätter hur som helst med det ett par dagar till, både Nina och tandkliniken rekommenderade det på henne så det kanske bara handlar om en vanesak.

Att det går lite si och så emellanåt vet jag dock inte riktigt vad det beror på. Antingen handlar det om att det tar emot lite för Regina och då blir hon lite sur. Faktiskt så har hon börjat bromsa lite när jag känner att jag "kommer åt" henne. Eftersom jag inte rider med varken spö eller sporrar blir det dock lite svårt att komma ur det så jag får fundera lite på om det kanske är dags att vänja henne vid att jag håller i ett spö. Ibland går det ju bra när jag provat med ett medan hon andra gånger blir väldigt frustrerad och lite småstressad. Sporrar kanske hade funkat? Men samtidigt är jag glad att hon inte bara springer som hon gjort tidigare, då brukade hon trampa luft och bli ganska okontaktbar. Nu måste ju jag rida (!) för att komma ur det!

Eller så handlar det inte alls om Regina utan om mig! Jag kanske blir lite för "oflexibel" i handen eller så har jag omedevetet börjat kräva för mycket. Idag kände jag mig faktiskt som en dålig ryttare för jag hade svårt att hitta en bra känsla som jag kunde rida på... När jag rider exempelvis Mirre så vet jag oftast exakt vad som det behöver tränas på för att få honom bra. Jag sitter även bättre på honom och jag känner att jag kan lita på min känsla och rida efter den. På Regina däremot har jag mycket svårare att hitta den där känslan. Nina har hjälpt mig mycket med det men ändå känner jag att jag måste bli betydligt säkrare på hur jag ska rida henne. Jag "tappar sitsen" ibland och handen kan antingen bli för stum eller för följsam. Det är lustigt det där med sitsen. När man behöver en bra sits som mest så är det som svårast att sitta bra. Sedan när hästen börjar slappna av och bli eftergiven och följsam, då är det plötsligt betydligt lättare att sitta korrekt! Jag kan ju trösta mig med att även proffsen kämpar med sitsen på olika sätt. Läs bara duktiga Emelie Brolins blogg! (Kanske ska förtydliga att när jag pratar om sitsen hit och sitsen dit så handlar det inte bara om exakt hur jag sitter i sadeln utan även om hur jag använder hjälperna. Men det förstod ni väl?!)

Men jag är ändå glad idag över de stegen som var bra och så ser jag som sagt fram emot den kommande träningen!

Oj, mycket tankar idag men jag känner att jag bara måste ventilera mina funderingar lite! =)

Bjuder även på några bilder som egentligen inte har något alls att göra med inlägget:
 
 
Härom dagen var ännu en supergullig valp uppe på ridklubben. Denna gång var det en golden.


Söta lilla stallkatten Pussi är åter hemma efter sitt lilla äventyr!

Lite gott och blandat!

Sorry för dålig uppdatering! Vart tar dagarna vägen egentligen?? Börjar med en liten uppdatering om vad jag har pysslat med de senaste dagarna!

Regina har fått två pass på banan. I förrgår när jag red så kändes det att jag hade fuskat i lördags, hade lite att jobba på... Därför blev det ett ganska långt pass men jag tyckte att jag fick igenom henne ganska bra till slut. Dock så gillar jag inte riktigt när tiden drar iväg när man rider. Men samtidigt så har jag svårt att avsluta ett pass innan det känns ok... Hur gör ni? Och hur länge rider ni när ni har ett "normalpass"???

Igår trodde jag att hon skulle vara mkt bättre men jag provade ett nytt bett då (tredelat med fasta ringar) vilket hon tyckte var lite konstigt. Hon lyckades knöla över halva (?) tungan över bettet vid något tillfälle så lite bökande var det. Men mot slutet av passet så gick det bättre! Tänkte rida med det även idag, men då blir det nog ett lite lugnare pass. Planerar att skritta ut och eventuellt avsluta med några minuter på banan...

Nu längtar jag till på fredag då jag ska rida för Göran igen! Hoppas att hon sköter sig då! Vore så kul att visa lite framsteg!

Sedan så har jag även varit i Bonäs och pysslat med Silvia. Igår lade jag på en sadel, satte på träns och sedan tog vi en liten promenad. Detta var andra gången med sadel och första gången hon rörde sig med en sadel på och gissa vad? Hon var supersnäll!! Inte en konstig min mer än att hon gärna ville kika lite på den konstiga saken som låg på ryggen! Duktiga, duktiga tjej!


- Vad var det där för konstig sak som ligger på min rygg och som spänner under magen??


Sedan så upptäckte jag att Djurtandvårdsklinikens tips faktiskt ligger ute på deras hemsida. Så det är bara att kika in där om ni vill veta mer om vad de säger om betsling!

Kär?

Igår var jag en dålig hästmatte... Jag lät Regina vila trots att det bästa hade varit att rida vilket även var planerat. Haha, jag tror dock inte att Regina sörjde över detta! Som tur var så hade hästarna fått middagsmat i hagen just denna dag vilket betydde att de fick gå ute några extra timmar i hagen! Perfekt! När Regina väl kom in så hade hon även fullt upp med annat. Hon är för tillfället väääldigt brunstig och så står hon bredvid en väldigt ståtlig valack. Så de stod och flirtade med varandra och pussades och verkade väldigt kära!!

Idag tänker jag dock inte smita undan utan snart åker jag till stallet för ett dressyrpass! Tänkte även prova ett nytt bett idag! Apropå bett så har jag lite råd från hästtandläkaren som jag tänkte delge er! De kommer inom de närmsta dagarna så håll utkik!


Så här är jag klädd när jag rider. Långklänning, höga stövlar och handskar. Haha! ; ) 
Bilden är tagen av Stina Ahlenius.

Sommarskor!

Idag har hovis varit hos båda flickorna och hälsat på! Regina fick nya fina sommarskor och Silvia fick lite finputsning! =) Det är så skönt när det är nygjort, skorna sitter perfekt och hovarna ser så fina ut som de kan göra...


Silvia skötte sig strålande idag!! Dock så var hon väldigt fundersam över vad hovis egentligen höll på med och kollade konfunderat bakåt...
Vackra Silvia!!

Hovis var även "barnvakt" så han hade med sig den här sötisen:



En laika-valp...



... som tyckte att det var väldigt roligt att leka med rep!!

Jag passade även på att rida en stund på banan innan det var dags för skoning. Jag kände mig som en påse **** (pga förskylningen) men det fungerade ok ändå! Regina var lite stel i början men hon mjukade upp ganska bra efter en stund. Det var dock ett av få pass som hon känts lite seg, inte Reginastyle direkt men hon var faktiskt lite motig idag i början. Kanske resan känts av mer än vad jag trott?? Hur som helst så kom hon igång ganska bra mot slutet så i morgon är hon nog fin!

Sjukdom och hästar

Som ni säkert alla vet så är sjukdom inget hinder när man har hästar! Oavsett om man har feber eller känner sig jätterisig så måste man till stallet för att mocka, göra iordning mat, ta ut eller in hästar, fodra osv. För tillfället är jag dunderförskyld men som sagt, det är inget hinder! Igår var jag en sväng både till ridklubben och Bonäs trots detta. Som tur var hade min underbara sambo åkt och mockat på båda ställena utan min vetskap så det slapp jag iaf! Han är så snäll! Så jag klarade mig undan med lite foderfix på ridklubben och foderfix och insläpp i Bonäs...

Idag har jag planer på att även röra på Regina lite. Tandläkaren tyckte att hon kunde ta det lugnt ett par dagar men sen var det bara att köra på igen! Den trasiga tanden ska alltså inte vara någonting som hindrar ridningen, tur var väl det! Så longering hade jag tänkt mig idag!



En bild tagen hos tandläkaren. Regina var så snäll (även innan hon fick lugnande)!

Solskenshistoria!

Efter helgens tävlingar så försvann stallkatten Pussi. Det visade sig att hon hade liftat under en bil till Södertälje, 30 mil bort! Som tur var så var hon oskadd och hon kommer att återvända till ridklubben i helgen!

Ni kan läsa mer på expressen.se (länk).

Resan till Norrköping...

Nu är vi åter hemma efter ett långväga besök hos Djurtandvårdskliniken. Det var både Regina och Reggie som hade tider bokade där så i söndags drog vi iväg mot Norrköping! Eftersom det är många mil mellan Mora och Norrköping så hade vi bestämt att vi skulle övernatta med hästarna. Ägarna hade hittat ett väldigt bra övernattningsställe som hade Bed and box i nära anslutning till kliniken. Stället var kanon och jag kan verkligen rekommendera det! Hästarna fick stå i en varsin fölbox så de hade gott om plats för att sträcka på benen! Vi fick även låna en hage där hästarna fick strosa runt och beta vilket uppskattades efter den långa resan! Själva bodde vi även bra och fick en god frukost serverad på måndagsmorgonen!

På måndagen var det då dags för tandläkarbesök. Reggie var först ut. På henne hittade de två illa nedslitna vargtänder som drogs ut. Medan det jobbades med Reggie så fick även Regina sin undersökning. Sedan tidigare hade hon en trasig tand som nu skulle fyllas. Där såg allting jättebra ut! Dock så hade ännu en tand lyckats gå sönder! Enligt Torbjörn var det dock ganska vanligt att det blev så även om han hade hoppats att det inte skulle behöva bli så nu. Men förmodligen var denna tand även lite dålig sist Regina var där och när det känts bättre efter förra besöket så har Regina börjat att tugga mer på den sidan i munnen, vilket hon förmodligen undvikit innan då det gjort ont. Detta har inneburit att trycket ökat på den förmodligen redan dåliga tanden vilket lett till att den nu gått sönder... Tur i oturen att det upptäcktes men det innebär att ännu ett besök måste till innan allt är helt bra. Så i juli åker båda hästarna ner igen, Reggie för koll av läkningen och Regina för att fixa den nya trasiga tanden. 

Jag blev verkligen imponerad över hur duktiga de var och hur proffsigt de behandlade hästarna på kliniken. Det är första gången som jag varit med dit och jag kan säga att jag vet vart jag kommer att åka med framtida hästar för tandundersökningar!!

Summering av dessa två dagar är att hästarna har skött sig strålande, "mina" hästägare är underbara och tack och lov att finns sådan bra hjälp att få!!

Några bilder:


Hästarna hade haft hökrig i transporten där de mulat varandra med hö!! Haha!

 
Törstiga hästar i transporten. Extra törstiga var de såklart på hemvägen så det blev många vattenpauser då!


Hästarna blev glada att de fick gå ut i hage. Vi fodrade med hö men Regina var mer intresserad av det gröna gräset! Denna bild är dock tagen dag nr. 2. Första dagen var det strålande solsken så då fick hästarna gå utan täcken!


Gisela som ägde gården som vi bodde på hade connemarauppfödning.

Denna lille grå hade jag kunnat tänka mig att ta med hem!!


Så fina!!


"Mina" underbara hästägare!


På gården fanns det även kattungar...


...vilken självklart uppskattades av barnen!


När vi åter var hemma i Bonäs så var det några hästar som var riktigt glada över att vara hemma!


Reggie, Regina och Silvia.


Mor och dotter.


Jag tänkte även dela med mig av några tips som jag fick på kliniken. Håll utkik!


Flyttlasset kommer snart att gå hemåt!

Nu har jag bestämt mig för att flytta Regina tillbaka till Bonäs den första juni. Det är dock med dubbla känslor som jag gör det. Det är helt underbara ridvägar där, hagarna är jättefina, det ska bli skönt att ha båda hästarna i samma stall mm. Men jag är även lite orolig hur det ska bli med ridningen. Nu när det börjar gå framåt så är det såklart min önskan att det ska fortsätta på samma sätt även när jag flyttar henne. Grejen är bara att det inte finns någon ridbana och Regina är inte den lättaste att få att arbeta avspänd ute i skogen. Träningen kommer att vara efter ridvägarna i skogen, förhoppningsvis så går det även att rida i någon hage, sedan så går det såklart att åka till ridbana med transport. Men det kommer inte att bli riktigt på samma sätt som på ridklubben... Men jag hoppas såklart att det även kommer att fungera bra i Bonäs! Och jag har ju ytterligare en månad på mig att trimma henne på ridklubben! 

I dag red jag ut i Bonässkogen i sällskap av Maria och Reggie. Jag kan ju säga att Regina var minst sagt pigg! Dock så fanns det en anledning till det då hon har fått vila i två dagar. Det funkar inte riktigt på damen... Helst ska hon gå i princip varje dag! Hon var snäll hur som helst men det gick inte att jobba henne på ett avspänt sätt. Dock så har jag lärt mig vid det här laget att det är så efter vila så jag var beredd på det innan!

Nu blir det ytterligare två dagars "vila" men dessa dagar innefattar transport till och från Norrköping samt tandläkarbesök så kanske är hon lite mör ändå efter dessa dagar. Håll tummarna att allt går bra nu hos tandläkaren! Jag uppdaterar om resan så snart jag kan! =)

Jag kan verkligen förstå att hästarna trivs och blir lite extra glada i Bonäs:




Tänk när hagarna blir gröna!
Förutom att hagarna är stora så har de även sjöutsikt! Lyxigt värre!

Transportering och ponnytävlingar

Oj oj, nu är det fullt upp! Istället för valborgsmässofirande i går så  blev det sängen ganska tidigt! Hann dock käka lite god mat innan vi slocknade! =)

Körde Regina till Bonäs igår och trots att hon alltid varit jättesnäll att lasta tidigare (har lastat henne själv jämt) så hade hon förra gångens lastning kvar i bakhuvudet för så fort hon såg transporten så lade hon huvudet på sned och tvärstannade! Ston!! Som tur var så fick vi lite hjälp så efter en relativt kort stund så gick hon faktiskt in! Väl i Bonäs var hon riktigt på hugget! Tror att hon var glad över att vara tillbaka där igen! Släppte ut henne en stund i hagen tillsammans med syrran Reggie och dottern Silvia och vad de visade upp sig!! De showade hej vilt och var så snygga så i kvällsolen! Synd att jag inte hade kameran på plats!

Idag har jag varit funktionär på ridklubbens ponnyhopptävlingar. Har suttit i domartornet från klockan halv 9 till ca. 19, heldag med andra ord! Men det är roligt att man kan hjälpa till! Kommer även att sitta där under en klass i morgon. Man blir verkligen imponerad av tjejerna med sina ponnier, de är så duktiga och tuffa framför allt!

Det är även roligt att se hur ridklubben förvandlas under sådana stora tävlingar.


Såhär ser till exempel ridhuset ut för tillfället. Mobila boxar i långa rader...



Alla uteboxar är dessutom fulla (plus alla uteboxar som finns på baksidan av ridhuset, alla boxar i ridskolestallet samt en massa boxar i gårdar runt om i Mora).



Det har varit strålande väder hela dagen!

Nu ska jag käka, sen blir det att vila upp sig inför de kommande dagarnas bravader. På söndag åker vi dessutom till Norrköping med Regina och Reggie som ska till tandläkaren. Många mil men vill man ha bra hjälp så är det inte så mycket annat man kan göra...

Hoppas att ni har haft en trevlig Valborg och ha en fortsatt trevlig helg!!

RSS 2.0