Nu har vi fastnat på bild!

Äntligen kan jag visa några bilder på Wadesch "in action"! Kan kanske vara kul att se vem det är jag skriver om, vem jag tränar och tävlar med?! Supersnälla Supersus var på plats när vi tävlade i söndags och kameran hade hon med sig också! Tack för bilderna! Det finns även en film som bästa hästägaren filmat, kanske även att den dyker upp såsmåningom!

Tävlingen gick förövrigt bra! Tycker nog att det var vårat bästa program hitintills då det kändes som att W var lydig och att jag kom till ridning (även om flera av bilderna vittnar om jag jag måste komma ner i sadeln!!!). Poängen var dock inte den högsta vi haft men drygt 67% räckte ändå till en andraplats! Hade samma poäng som segraren men med de nya reglerna drog vi det kortaste strået och fick en blå rosett, vilket dock inte gör något då jag var väldigt nöjd med Wadesch! 

Har ju också hunnit med en Göranträningen sedan sist och jag tyckte att den gick bra! W kändes dock nästan lite åt det sega hållet, något som inte hör till vanligheterna. Men det gick som sagt ändå bra och fick några bra tips att tänka på vid programridning. För övrigt ligger fokus på tempoväxlingar, tempoväxlingar, tempoväxlingar....

Nu har W fått två dagars välförtjänt vila men i morgon blir det upp i sadeln igen!

NU, några av bilderna:






Några rader...

Nej, inte är ni på väd gäller att lämna kommentarer...

Annars då? Har Göranträning ikväll, tävling på söndag. Får väl återkomma med rapportering!

Trevlig helg på er!

Mitt i naturen

Nog för att jag är en riktig dressyrnörd som spenderar många pass på hästryggen i ett ridhus eller på en ridbana men jag njuter ändå för fulla muggar då jag rider ut i naturen! Jag kommer till exempel aldrig att glömma de underbara ridturerna på ebben på Orsa Camping (där man givetvis inte fick rida egentligen men där det ändå gick ganska bra att passa på att rida under lågsäsong). Ni kan ju bara kolla in omgivningen om ni ser på programmet Moreaus med mera vilket är inspelat på just Orsa Camping. Full galopp på en sandstrand som kändes oändlig! Oslagbart!

Har också haft många härliga långgalopper i Bonässkogen på Mirres rygg. Red på underbara sandvägar med perfekt underlag som aldrig tycktes ta slut!

Måste också nämna alla djur som jag sett uppifrån hästryggen: älgar, rådjur, harar, rävar, fåglar av olika slag - listan kan göras lång. Har även vänner som sett björn från hästryggen vilket dock kanske inte är lika angenämnt, snarare lite av en skräckupplevelse... De klarade sig ändå, tack och lov, ur detta möte helskinnade! Häromdagen sprang en grävling över stigen när jag och Wadesch var på väg hem ifrån ridbanan. Igår sprang en ekorre upp i ett träd och satt och spanade på oss.

Dagens uteritt bjöd dock på ett inslag av "mitt i naturen" av ett inte riktigt lika angenämnt slag. Först ser jag (och W givetvis, ingenting undgår henne) två kolsvarta korpar. Otroligt vad stora de är! Några steg längre fram får vi se vad som tilldragit sig deras uppmärksamhet, en död räv ligger mitt över stigen. Tydligen ett byte då någon tagit ett rejält bett om nacken...

Som sagt mycket "mitt i naturen" när man är ute med hästarna! Vilka djur har ni spanat på från hästryggen???


Bilden tagen under dagens uteritt! 

Önskelista!

Just nu känns det som att det är väldigt många saker som jag hade behövt komplettera min och Ws garderob med. Faktiskt blev det i vilket fall ett litet inköp idag och det var ett par nya jodhpurs så det kan jag nu bocka av på önskelistan. Snacka om att det behövdes då de som jag har haft bokstavligt talat håller på att ramla isär! Dock återstår ett antal prylar på min önskelista:

* Ett par nya gaiters att ha till mina nya jodhpurs.
* Ett par nya läderridstövlar (mina får jag inte längre på mig...), givetvis dressyrmodell.
* Nya ridbyxor och ridkläder överlag.
* Ny hjälm. Faktiskt hade jag kunnat tänka mig en ventilationshjälm av något slag att ha när jag tränar så hade jag kunnat ha min klassiska sammetshjälm när jag tävlar (tills det blir dags för hatt då givetvis). Ventilationshjälmarna är inte så snygga men provade en idag och vilken skillnad i komfort!
* Ny stalljacka, speciellt tills i vinter...
 
Ja, det var nog allt! Är det något jag kan ha missat? Nej, det var nog hela utrustningen, haha! Just det, handskar höll jag på att glömma!

Hade jag fått önska (och önska får man väl) så hade även W fått en ny garderob:

* Ny sadel, även om den som hon har är väldigt skön att sitta i och den ligger ok så det är väl ok ändå antar jag. Men ska det vara tipptipptopp måste nog ändå en ny sadel finnas med på önskelistan! =)
* Ny sadlgjord.
* Nytt träns. Kanske i stil med detta:


(Finns på Hööks)

Ska inte glömma det som egentligen står högst upp på önskelistan:




Blir ett spel på travhästarna i morgon.............

Säljes/Köpes

Berättade tidigare för er att jag tänkte skapa en kategori här på bloggen som nu kallas "Säljes/Köpes". Tanken är att ni ska få vara delaktiga i detta (om ni nu vill det).

Har ni något att sälja, alternativt söker ni efter något (inom hästsporten) så gör ni som följer:

- Ni skriver en text om det som ni säljer/vill köpa.
- Ni anger kontaktuppgifter där eventuella intressenter kan nå er!
- Ni bifogar en bild om ni vill ha en sådan med.

- Sedan mejlar ni detta till:

[email protected]

Jag kommer att publicera eran annons här i bloggen, givetvis kostnadsfritt! Observera dock att jag inte står för någon förmedling av själva produkterna i sig! Därför måste ni lämna egna kontaktuppgifter! Jag gör heller inte några som helst korrigeringar i texten så kolla själva att eran annons ser bra ut och att det tydligt framgår om ni vill sälja eller köpa produkten. Jag publicerar enbart annonsen.

Bra idé va?! Så kom igen nu - passa på!
 

Tävlat igen...

Sedan sist har jag och Wadesch hunnit varit med på en tävling! Det var hemmatävling så vi passade på att göra en start i LB:1. Tråkigt program om jag får säga min mening (och det får jag ju här i min blogg) men bra träning på tävla ger det i vilket fall. Något som kan behövas med tanke på att W har visat att hon har lätt att spänna till och med tanke på att även jag känner att jag behöver mer tävlingsrutin tillsammans med W!

W kändes laddad på framridningen men ändå fin och relativt bra med mig. När vi kom in i ridhuset tyckte dock W att det såg väldigt annorlunda ut mot vad det brukar göra. Dressyrstaket, publik på läktaren, två personer som satt bakom ett bord - det brukar ju vara helt tomt därinne i vanliga fall! Trots detta lyckades vi ändå styra runt b-ettan utan större avvikelser (förutom den genomgående spändheten då). Resultatet visade att det ändå måste sett helt ok ut då vi fick betalt med 67,59% och en tredjeplacering! Bra uppryckning efter förra plumpprotokollet från Malung måste jag säga! Kändes jätteskönt att åter vara på rätt sida 65procentsstrecket (där någonstans ligger min helt-ok-ganska-nöjd-gräns). Fick även bra kritik att ta åt mig inför framtida tävlingar: jag ska sätta mig ner och rida!! Haha, förstår precis vad som menas och det är nog en av mina största svagheter - att jag ibland blir för passiv och "försiktig", inte minst på tävlingsbanan! Ska försöka skärpa mig till nästa tävling som blir ännu en LB:1, jippi! Nej men vi behöver fler tävlingar i bagaget och om det finns en LB:1 inom 2 mils avstånd så är det bara att haka på! Är man för snål (alt. ekonomisk) för att lösa regional licens den här tiden på året så får man ta de tävlingstillfällen som finns att få!

Nu snart ska jag åka och trimma igen, känns kul för jag tycker verkligen att hon gått framåt på träningarna på senaste!


RSS 2.0