Bra tryck!

Oj, det blev ett längre uppehåll här än vad som var meningen! Har inte lagt ner bloggandet, är bara väldigt dålig på att uppdatera! =) Kan väl bara skylla på att jag har haft fullt upp!

Ridningen har för det mesta gått riktigt bra! Har haft några dåliga pass också men de allra flesta har Wadesch känts jättefin! Tycker att hon har fått en mer distinkt trav och samma sak i galoppen. Kan tänka mig att det blir lite jobbigare för henne att ta i som hon gjort nu på slutet och kanske har hon känt det i kroppen de dagar vi har haft dåliga pass. Eller så har jag helt enkelt ridit dåligt de dagarna, haha. Men det känns ändå som att hon blir starkare och starkare. Det syns även på henne, hon har satt en hel del muskler! Sist när jag red för Göran fick jag även bekräftelse att vi är på rätt väg då han tyckte att det går stadigt framåt för oss! Tyvärr fick jag dock inte samma fina tryck i henne då som jag har haft på många träningar hemma, tror framförallt att det berodde på att hon var lite väl spänd. Men hon skötte sig ändå helt ok! Kan ju se det positiva att trots att hon var spänd så fick jag fina ord från Göran, det är alltid kul!

Det vi har jobbat med på sistone har varit:
- grundjobb. Tempoväxlingar, större-mindre steg, böjning, ställning.
- galoppen. Stort fokus har legat vid galoppen, att få den lugn, rytmisk och stark. Mindre volter med små språng har växlats med rakt spår och större språng. Ibland lägger jag även in svaga öppnor. Har också jobbat med enkla byten, förvänd och byten i språnget.
- öppnor, skänknelvikningar och någon sluta i traven har också varit återkommande rörelser.
- i skritten har fokus legat på bakdelsvändningar samt att få en jämn bjudning och ett jämnt stöd i handen.

Kanske återigen ska nämna att jag mer än gärna växlar med uteritter. Ibland när W är på sitt spända humör kan jag känna att det mest har med motivationen att göra att få komma ut lite och göra något annat. Bra att byta underlag ibland också. Men själva arbetet får jag dessa gånger kanske inte ut så mycket av. Däremot finns det många uteritter som W har känts otroligt fin, som exempelvis i söndags. Solen sken, W var pigg och otroligt luftig i steget. Då är det helt underbart att fatta galopp och känna hur hon tar i genom hela kroppen och suger tag i bettet!

Två pass till hinner vi med innan helgen. Torsdag, fredag åker jag till Uppsala med jobbet så då blir det vila (önskar ibland att jag hade någon som kunde motionera henne när jag är borta eller är sjuk). Men till helgen tänkte jag trotsa Vasaloppstrafiken (brukar bli lite kaos här under Vasaloppsveckan) och ta mig till stallet igen!



Bild från september. Och om vi ska tro Göran är vi bättre nu! Kanske dags för nya bilder snart?! =)

Bra vecka!

Veckan som gått har inte varit lika ojämn som den föregående. Faktum är att jag och W har haft en riktigt bra träningsvecka! Vi har haft flera ridhuspass där W känts jättefin, bäst var nog tisdagens pass då W kändes som en mjuk liten gummiboll då hon både var riktigt taggad och riktigt mjuk och lydig, bästa kombinationen!

Jag har varit noga denna vecka att inte fastna i ridhuset så hårdträningen har växlats med någon uteritt i mörkret och med någon vilodag. Igår blev det dock en oplanerad vilodag då termometern närmade sig -25... Där går ändå någon sorts gräns. I fredags var det "bara" -17 så då trimmade vi i ridhuset men -25, nä då får det vara!

Idag var det betydligt mildare ute, -10 och solsken, så jag och ägarinnan tog ut hästarna på en härlig skogstur där vi galopperade fram i skogen bland snötyngda grenar! Superhärligt!

Nästa veckas träningsschema ser ut som följer:

Måndag: Dressyr
Tisdag: Dressyr
Onsdag: Vila
Torsdag: Dressyr
Fredag: Jogging ute
Lördag: Göranträning
Söndag: Uteritt

Hur ser ert träningsupplägg ut för nästa vecka?? :)


RSS 2.0