Kort tid kvar nu! (och hopphäst??)

De senaste dagarna har jag tillbringat mer tid i stallet än på länge! Det har varit roligt men det börjar även kännas att det faktiskt tar lite på krafterna när jag gör något "extra". Snart börjar det nog bli dags att varva ner och kanske lägga stallet och hästarna åt sidan för ett tag men liiite till klarar jag nog av! Några veckor till med pass i stallet och mockning ska jag nog fixa! Problemet är väl att jag ofta vill göra mer! =)

I söndags hade jag ett flertimmarspass i stallet. Jag hade bland annat utsläpp, mockade och fixade till Silvia och Reggie, pysslade lite med Silvia, städade i foder/sadelkammaren, smörjde min sadel mm. Det var jättemysigt att pyssla i stallet! Jag hade god tid på mig (saker och ting tar liiite längre tid nuförtiden) och allting kändes bra!

Igår blev det också ett roligt stallpass då jag och Maria tog oss iväg till ridhus och löshoppade Silvia och Reggie. Vi började med Reggie och hon var jättefin. Hon har så bra galopp och taxerar super så hindren tog hon sig över lekande lätt! Sedan var det Silvias tur och även hon gjorde bra ifrån sig! Hon hoppade 1,20 enkelt! Jag stod och nästan blundade (dressyrryttare ut i tårna) och trodde att hon i alla fall skulle tveka men hon bara flög över! Vi hade som tur var en hoppryttare på plats som var den som vågade höja och som kunde se till att allting såg bra ut, ibland behöver man som feg dressyrryttare lite hjälp!! Tack för det! Silvia verkade även nöjd och glad och det känns bra att vi tog oss iväg! Dock känner jag att lasta i och ur hästar, bygga hinder och löshoppa efter att först ha mockat och fixat samt haft insläpp av stallets hästar tärde på krafterna något. Nu var Maria så snäll att hon gjorde det tyngsta jobbet, hon fick nog lite träning på köpet igår! =) Jag tror ändå att det här var sista turen till ridhus med Silvia det här året. Möjligtvis att jag åker iväg någon mer gång om jag har total full service, bekväm har man blivit! ; )

Idag blev det en betydligt lugnare stalldag. Min snälla sambo var med och packade hö (jobbigaste vardagssysslan för min del) och alla extrapåsar blev också fyllda så nu slipper jag det momentet i några dagar! =) Mockningen klarar jag dock bra själv! Sedan hade jag insläpp men flera av hästarna var redan inne så inte heller detta var särskilt betungande idag! En lyxstalldag!

I morgon har jag inget pass i stallet, ska bara dit för att mocka och pussa på Silvia - lyxigt! Sedan blir det en lektion för mina kära stallkompisar, det ska bli kul!!

Tänk, snart är det enbart 5 veckor kvar innan beräknad förlossning! Tiden har gått otroligt fort och jag känner mig väldigt förväntansfull! Längtar efter den lilla nu! =)


Foto: Krister Larsson
Silvias fina mamma Regina som jag hoppas ska få ett bra hem...


Pyssel med täckesutprovning

Idag blev det en liten pysseldag med Silvia. Efter att mockning och annat "daglig-göra" var klart ställde jag ut Silvia på stallgången och började prova ut täcken till henne. Ett skaltäcke har hon på sig ute varje dag eftersom det har varit så ostadigt väder under hösten, tycker att det känns onödigt att hon ska stå och bli blöt. Men hon har ännu inte fått haft något fodrat täcke då det inte varit kallare än max ett par minusgrader på mornarna. När det blir kallare och riktig vinter kommer hon dock att få gå med ett fodrat täcke. Det som hon hade förra vintern har hon dock växt ur. Men idag provade jag som sagt ett annat täcke, ett gammalt horsewaretäcke (12 år gammalt som jag hade på Totte, det ser dock fortfarande väldigt fräscht ut och står emot kyla och väta otroligt bra! Horseware har de bästa täckena!). Känns lite onödigt att köpa nya täcken innan hon har växt klart... Hur som helst kunde hon ha täcket, stl 145. Liiite stort kanske men det satt ändå där det skulle! Vad stor tjej hon börjar bli!! Provade även ut ett par gamla innetäcken som leder bort fukt som hon kan ha i stallet om hon är blöt eller riktigt frusen. I vanliga fall står hon dock utan täcke inne. Nu är täckesbehovet täckt för den här vintern!! Nästa vinter kanske det börjar bli dags att köpa lite nya, fina täcken. Vi får se!! =)

Blev även en rejäl rykt samt ryckning av manen på tjejen idag. Hon blev så fin så!! Glömde dock att föreviga detta på bild, har "legat av mig" lite nu när jag inte bloggar så mycket längre. Glömmer bort att dokumentera... =) Blir inte lika mycket jobb med henne längre heller, dels har jag blivit osmidigare och dels är det även svårare att hinna med att göra någonting innan det är kolsvart ute. Jobbar för fullt med mitt examensarbete för att det ska hinna bli färdigt och det går såklart före (inte före daglig skötsel men före träning, ni förstår)! Kvällsturer till ridhus känns även som ett ganska stort projekt för mig numera men någon löshoppning till hade jag tänkt hinna med innan jul och "ankomst". =) Annars blir det vila för tjejen så får vi sätta igång igen framåt februari (?)/ mars (?) - någonting, när jag känner mig redo!


Tänk när jag åter får se denna vy uppifrån en hästrygg! Längtar!


Tillbaka från hästledighet!

Oj, nu var det verkligen längesedan jag skrev här! Någon kvar?? =)

Tack för era kommentarer till förra inlägget, som ni förstår läser jag dem (när jag godkänner dem), tyvärr har jag varit lite dålig på att svara på dem... Men de uppskattas ska ni veta!

Förra veckan var jag helt hästledig! Jag hade även enbart en uppgift att göra i skolan så veckan blev lugn vilket var skönt. Sedan avslutades veckan med en helg i Sthlm! Där hade vi det jättebra!

En tanke när vi åkte dit var att vi skulle hälsa på Regina. Tyvärr har det blivit lite problem där så ett nytt hem letas nu till henne... Det känns jättetråkigt, jag trodde verkligen att det skulle bli bra för henne där! Nu är det så att jag inte är ägare till henne och som läget är just nu kan jag tyvärr inte engagera mig att ta hand om henne igen. Skulle jag åkt och hälsat på henne vet jag inte om jag hade klarat av att låta bli, det hade även blivit jobbigt att se henne igen nu när jag inte vet vad som kommer att hända med henne, därför lät jag bli att åka... Jag hoppas verkligen att allting löser sig på bästa sätt för Regina!! Sen kanske jag ska nämna att det är inget fel på den skötsel hon har fått utan det handlar om att de helt enkelt tyckte att hon var för svår...


Foto: Owe Eriksson

När jag skulle till stallet igår var jag hur som helst jätteglad över att jag skulle få träffa hästarna där igen! Första stoppet blev dock i ridhuset där jag hade lektion för mina två stallkompisar Helena (på Mirre) och Sara (på Reggie). Båda hästarna och ryttarna skötte sig väldigt bra, Mirre blev finare och finare under passets gång och Reggie glimmade till vid flera tillfällen, hon är en riktig skönhet att titta på! Har haft någon lektion även för ett par veckor sedan och det är riktigt roligt att komma igång med lektioner igen! Speciellt nu när jag inte rider själv, då får jag istället behovet stillat av att hjälpa andra från backen! 

Efter lektionen åkte jag till stallet och möttes av en gnäggande Silvia och en underbar hästdoft! Har ni tänkt på att om ni inte varit i stallet på några dagar så luktar det mer häst när ni kommer tillbaka? I alla fall tyckte jag att det doftade underbart!! Blev lite pyssel i stallet med mockning, fodersättning och såklart gosande och pyssel med Silvia.


Nu står Silvia med baken närmare kameran vilket gör att den ser större ut! =) Men hon är högre bak så större kommer hon att bli!


Så här trött blir man efter att matte har pysslat med en! =)

Magen fortsätter att växa och den blir inte lättare att bära runt på kan jag lova! Men jag och bebisen mår bra vilket gör att jag kör på i stallet ett tag till! Har svårt att hålla mig därifrån! =)

Hoppas att allt är bra med er också!

RSS 2.0