Stallpass nummer fyra!

Ja, det är inte direkt så att jag är i stallet varje dag än som ni kanske märker! Men när jag har chansen försöker jag i alla fall att åka dit och pyssla med Silvia lite. =) Som tur är har jag superbra hästskötare som hjälper mig med henne nu när jag är hemma. Ett stort tack till er!!

I går blev det i alla fall ett stallpass. Mamma/mormor följde med och promenerade med Tyra i vagnen medans jag pysslade med, och tömkörde, Silvia. Det gick lite sådär till en början när jag tömkörde. Att gå bort från stallet var inte det roligaste tyckte Silvia så ett par gånger på bortvägen ville hon vända och gå hemåt. Men efter lite trixande hamnade vi åt rätt håll och efter en stund var hon helt med på noterna! På hemvägen gick det jättebra! =) Passade även på att hänga på henne, första gången jag har hängt "på riktigt", har ju haft en annan testpilot när min mage var i vägen. Det gick jättebra och Silvia brydde sig ingenting. Snart börjar det nog att bli dags att hoppa upp! Spännande, spännande!

Kanske blir ännu ett stallpass redan i morgon! Vi får se!

Trevlig helg på er!


Börjar bli sugen att rida "på riktigt" igen också! Någon som vet hur länge man borde vänta efter förlossningen?? Kanske får låna Mirre då, om jag frågar snällt! =)

Longering

Idag smet jag iväg en stund till stallet. Tyra fick vara hemma med sin pappa och i vanlig ordning sov hon nästan ända tills jag kom hem igen!

Började med att hämta in Silvia från hagen. Blev lite borstning innan jag sadlade. Fick bli min dressyrsadel idag! Den har hon aldrig haft förut men hon brydde sig ingenting om att hon fick en annan typ av sadel på ryggen. Sedan blev det longering. Det gick riktigt bra förutom att hon halkade ganska rejält en gång. Hon har ju inga skor än och det var en hal fläck under snön... Men det gick bra som tur var och Silvia verkade inte bry sig nämnvärt om den lilla incidenten. Jag hade dock tänkt dra ner stigbyglarna så att de skulle få fladdra lite efter sidorna men jag avstod med tanke på att jag inte ville att hon skulle bralla iväg (om hon nu hade brytt sig) när det var lite halvrisigt underlag...


Silvia i dressyrsadel - tänk när jag sitter däruppe! Jaix...


När jag var klar med Silvia ringde jag hem och frågade hur det gick med lilltjejen. Hon sov fortfarande... Så då passade jag på att mocka och fixa foder också! Och när jag ändå var i farten sopade jag ur i sadelkammaren och hörummet också! Haha, när pedant-jag är i gång åker sådant fix med av bara farten! =) När jag precis blivit klar med allt ringde pappsen, Tyra började bli hungrig! Då skyndade jag hem och vilken känsla det är att komma hem och se världens sötaste titta upp på en! Det är kärlek det!


Tyra <3
Lägg märke till mönstret på pyjamasen - hästar och hästskor! =)


Tömkörningspass

Ännu ett stallpass har nu avverkats. Denna gång följde Tyra och hennes pappa med! Det blev ett tömkörningspass med Silvia och Tyra och pappa hängde på med vagnen. Det gick jättebra så nu vet jag att det nog går att få till liknande pass flera gånger, bara att se till att ha en vagnkörare med!

Silvia hade inte glömt bort det hon lärt sig som tur var! Hon var lite konfunderad de första stegen att jag skulle gå bakom henne istället för bredvid. Men snabbt förstod att det var så det skulle vara och både bromsen, gasen och styrförmågan fanns kvar! Och att vagnen förföljde henne brydde hon sig inte om! Duktig tjej! Tror att hon är lite glad att matte är tillbaka och pysslar med henne... Hon har då varit så snäll och samarbetsvillig de gångerna jag varit där nu!

Det känns kul att komma igång lite igen! Det blir dock lite mer arbete från backen innan jag hoppar upp på henne. Ska nog inte börja rida riktigt än hur som helst, har ju inte ens gått två veckor sedan förlossningen. Men kul att vara på G iaf!


(Ska försöka bli lite bättre på att svara på kommentarer igen. Gör det bland kommentarerna...)

Jag smet iväg!

Igår blev det en sväng till stallet för min del. Tyra har haft långa sovpass varenda dag så när hon hade somnat igår åkte jag iväg. Det kändes jättekonstigt att åka ifrån henne! Det var också konstigt att köra bil, det var nog över en månad sedan jag körde bil sist! Men jag tog mig till stallet i ett stycke i alla fall! =)

Det var jättekul att vara tillbaka i stallet! Jag tog in Silvia från hagen och borstade och pussade på henne. Mockade även och fixade med lite vattenpåfyllning i hagen och fodersättning. Haha, det lilla tog på krafterna, snacka om att jag är i dålig form! Men det var som sagt jättekul och det var skönt att få röra på sig lite!

Jag försökte skynda mig och när jag var klar ringde jag hem och frågade hur det gick med lilltjejen. Hon sov fortfarande... Och när jag kom hem hann jag duscha och fixa innan hon vaknade igen! Så hon märkte inte ens av att jag varit borta! Skönt!

Sen blev det mys resten av dagen!!

(Jag tänkte försöka börja blogga här lite mer igen. I alla fall om de dagar jag spenderar i stallet. Det kanske inte blir lika ofta som när jag var igång innan, men ni får följa med hur det går att kombinera en liten en med hästarna. Och så kommer ni att få veta hur det går med inridningen av Silvia!)


Jag och Tyra <3


1 vecka gammal...

Igår blev Tyra en vecka, dagarna går verkligen fort! Trots att vi är fast inne då det är alldeles för kallt för att gå ut med en liten färsking (-15-20 grader varje dag) så springer timmarna och dagarna iväg! Allt mysande gör tydligen att dagarna går fort! =)

Vi är väldigt pigga allihopa då tjejen hitintills varit väldigt duktig att sova på nätterna. En liten plan finns därför att vi ska bege oss till stallet någon dag och hälsa på hästarna. Tänkte då även passa på att ta en promenad med Silvia och så ha lilltösen i vagnen (pappa får följa). Den hemska kylan måste dock ge med sig först! Om den inte gör det får vi se om jag kanske tar mig till stallet själv någon dag här framöver, en liten sväng klarar sig nog Tyra ensam med pappsen! =)

Annars är det bara helt underbart att ha Tyra här! Vi är så glada!



Våran lilla tjej är här!

Den 6:e januari kl. 04.51 kom våran lilla Tyra till världen! Allting är bra med oss och hon är såklart helt underbar! =)



RSS 2.0