Raindrops keep fallin' on my head...

Skulle ut på promenad med W men hann inte ens av gården innan himlen öppnade sig! Så det blev 20 min i ridhuset, trist men sant...


Spa-dag

Inte är det jag som varit på spa heller... Nej det är såklart W som idag hade en behandling bokad. Akupunktur och massage har hon fått och hon njöt verkligen, härligt att se!!

Förberedde med att ta in henne från hagen och regnet i tid, täcke på, ett lugnt joggingpass i ridhuset (hon är verkligen på gång nu, känns som att det börjar hända grejer!) och sedan in i boxen igen med täcke på. Varm och mjuk häst är en bra förutsättning vid massage. Det lät på henne som masserade att det gick bra! Inga större grejer, ett ställe där det satt fast lite mer men där hon fick loss det bra.

Nu blir det skritt ett par dagar, sen får vi se om hon kanske känns ännu bättre!!


Sällskap i stallet och tömkörningspass!

Hade en rolig dag i stallet igår då fina Tyra var med! Hon älskar verkligen att vara där och hon älskar att rida! Vägrade hoppa av Wadesch, ville rida meeeer!

För övrigt funkar tömkörningen riktigt bra!! Jättekul att få se W lite själv också, sitter ju mest däruppe och där ser man ju inte så mycket av hästen, en hals och ett par öron... Har nu faktiskt sett från backen att det har gått framåt med W!! Jättefin är hon och det syns att hon blivit starkare! Kul!


Dagens "älv-bild"...

Manin fortsätter...


SOMMARLOV!!

Idag har jag fått sommarlov!! Känns nästan ofattbart!!

Kommer att åka bort 1-2 veckor och då kommer W vila men i övrigt är planen att hålla igång och träna på så att vi kanske kan starta en msvb i slutet av sommaren. Missar tyvärr en Göranträning när vi är borta (hör gärna av er om någon är intresserad av att ta min tid) men hoppas på att kunna åka ner till honom istället några dagar lite längre fram.

Efter en tid då det har känts lite sådär med formen på W och mig kändes det idag som att vi börjar komma tillbaka i form. Haha, typiskt att det blir lagom till semester, vila och tävlingsuppehåll! Men ska försöka befästa/förbättra det här nu så att vi blir riktigt starka till sensommaren/hösten!

Fokus på träningen har varit/är/kommer att vara närmsta tiden grunderna, byten, ryggningar. Har också lagt in ett tömkörningspass vilket gick över förväntan så det ska bli ett återkommande inslag!

Helt underbart med sommaren framför oss!!


BRA träningspass

Vissa tränare funkar det bättre med än andra, det bara är så. Den som passar mig allra bäst är Göran, har ridit för honom sedan ponny-tiden och jag har även varit och jobbat hos honom i ett halvår efter studenten. Det har såklart bidragit till att vi lärt känna varandra och det känns som ett plus vad gäller träningarna. Jag förstår alltid precis vad han menar och får alltid bra tips om hur jag ska träna vidare för att komma framåt. Toppen!

Igår var träningen återigen riktigt bra. Tycker att jag inte riktigt har haft W med mig på sistone. Hon har känts ganska lydig och helt ok men det har ändå känts som att något saknats. Likaså igår men fick bra hjälp hur jag ska få till det! Problemet är att det är svårt med att få ett ärligt stöd i handen på W, hon knäpper gärna av och även om hon har bra framåtbjudning arbetar hon inte riktigt genom kroppen och släpper bakbenen lite. Att få till det där riktiga, jämna suget i handen är faktiskt det allra svåraste på henne, enligt mig. Rörelserna i sig känns inte som det svåraste...

Igår fick jag uppmaningen att ta en paus från att fokusera på skolor och andra rörelser och istället fokusera på tempoväxlingar, många, många tempoväxlingar. Skänkelvikningar var ok, bytesträningen ska också fortsätta, de pass hon känns bra och då med slutatanke innan. Fick till byten åt båda hållen igår och det känns bra att de inte sitter så långt inne. Känns superbra att ha fått ett tydligt träningsupplägg och bra tips på vad jag ska fokusera på, behövde verkligen det!! Nyttigt träningspass!

Göran höll med mig om att nu kan jag ta en liten paus från tävlandet och fokusera på att bli klara för msvb. Trots ojämna resultat har vi ju lyckats kvala, vilket känns skönt! Hade gärna tränat mer för Göran (och gärna någon mer?) så funderar på att åka till honom för att få lite extraträning. Någon mer som är intresserad av det kanske? Eller som bara vill hänga med mig och W?? ; )

Nu är jag taggad för träning!

(Bilden har egentligen inget med inlägget att göra. Men kan lägga till som en parentes att sötaste Tyris älskar att vara i stallet. Så fort hon ser en häst utbrister hon också "jag äääälskar hästar"!)


RSS 2.0