Bara att köra på!

På senaste tiden tycker jag att det har gått både upp och ner med W. Vi har haft superpass och vi har haft betydligt mindre bra pass. Det känns som att vi står vid en gräns och jag hoppas att det handlar om att vi är på väg uppför nästa trappsteg. Kraven har höjts och mer fokus har lagts på galoppen och när vi får till den känns det riktigt bra! Men ibland blir det nog lite jobbigt också och då får vi kämpa mer för att få igenom allt. Jag hoppas dock att jag jobbar rätt, får nog svar på det på nästa Göranträning. Skönt att ha någon på backen som man kan checka av med!

Det har också blivit en hel del arbete i ridhuset sista tiden vilket är jättekul men det kan också bli lite enformigt om man inte bryter av med annat. Igår hade vi dock ett riktigt motivationspass då vi red ut i vinterlandskapet i strålande solsken!

En annan sak som inspirerade mig massor härom dagen var bilderna på Patrik Kittels hemsida på hans nya häst! Gaaa, vilken häst det ser ut att vara!!! Känns som en bra start att den vunnit unghäst-vm...

Idag kom jag iväg sent till stallet och helt ärligt funderade jag när jag satt i bilen varför jag lägger så mycket tid på en häst? Då var jag trött efter en jobbmåndag, hämtning på dagis, handling, matlagning, bad av barn, läggning av barn... När jag satt i bilen på väg hem hade jag svaret på den frågan - efter ett lyckat dressyrpass behöver man inte ens fundera på det! :)

Nu väntar duschen och sängen!



Vi tränar på!

Det jobbiga med att uppdatera så sällan är att det finns så mycket att berätta varje gång! Ska dock försöka att inte bli så långrandig.

Nöjer mig med en kort sammanfattning: Förra veckan tränade jag och W på. Höjde kraven lite från den föregående "igångsättningsveckan" vilket ledde till visst motstånd från Ws sida (men vill poängtera att hon ändå skötte sig helt ok). I fredags tränade vi för Göran vilket gick bra! Traven helt ok även om det kändes som att det där sista lilla saknades. Men hon gjorde det jag bad henne om. I galoppen likaså tills det plötsligt sa klick! Det känns så otroligt tydligt på henne när det gör det och från att slagit om i förvända till MsvC-förvända utan problem! Lägg därpå till några byten! Var riktigt nöjd med henne efteråt. Trots att det tog emot lite kämpade hon sig igenom det jobbiga och blev riktigt fin!

Idag kändes hon återigen riktigt fin! Nu fokuserar vi på galoppen, på att få henne att ta i lite mer och bli starkare!

Måste bara avsluta med att säga:
Härligt Rolf-Göran!!!!


Tack för snön!

Måste säga att snön kom väldigt passande! Vi har ju saknat snö helt nästan hela vintern här i Mora men efter jul kom det ner några decimeter. Lagom tills att jag och W skulle komma igång!

Självklart har jag passat på att utnyttja denna snö som bjuder på skapligt underlag samt lyser upp lite! Två uteritter tillsammans med Tin de senaste två dagarna har varit perfekt då det gett lite variation på träningen. Nu kan jag med gott samvete nöta på i ridhuset några dagar framöver! :)

Lite, lite snö låg på backen när vi besökte Tomteland innan jul. Hehe, vad tror ni Tyra gillade bäst: tomten eller hästarna? Lilla, stora Tyra som i morgon fyller två år! Kanske hon snart kommer önska sig en egen häst i present...


Jogging

Idag blev det ett kortare joggingpass med W. Låg rund form, mkt volter och tempoväxlingar. Hon kändes väldigt nöjd och tillfreds!

Härligt att vara igång igen! :)


God fortsättning på er!

Hej alla bloggläsare! Hoppas att ni har haft en härlig jul och att ni har haft ett trevligt nyårsfirande! =) Efter det senaste blogginlägget hann jag ha ett underbart ridpass på W, ett av de bästa hittills! Efter detta underbara pass (och ett longeringspass) har vi vilat. Men helt hästlös har jag ändå inte varit då jag haft stallet på schemat nästan varje dag för mockning, morotsutdelning och puss på mulen! Nu har dock både jul och nyårsafton avverkats och därmed är det slut på vilan!

Igår tog vi förra årets sista ridtur och idag har vi hunnit med årets första! Under gårdagens pass kunde jag inte låta bli att sitta och småle. Kan säga att det var en häst som var riktigt lycklig över att få röra på sig igen! I traven kändes hon som en tickande bomb och i galoppen tog det några varv i ridhuset innan vi fick flera språng på rad som inte innehöll bocksprång. Haha, visste inte att hon kunde vara så bockig men hon gjorde de sötaste små bocksprången, inga som man var i närheten att flyga av direkt... Mot slutet av passet var hon i vilket fall någorlunda ridbar och jag var lycklig över att ha suttit i sadeln igen! Under dagens pass hade vi sällskap, alltid lika trevligt! Vi trimmade en stund i ridhuset men utan så stora krav, inga krumelurer såhär i början efter vilan utan bara fokus att hon joggar på i en trevlig form. Betydligt lugnare häst idag och mot slutet riktigt trevlig! Snart är vi på G på riktigt igen! Nu siktar vi mot MsvC till våren/sommaren!


RSS 2.0