Tävlingsnerver???

Kul att ni kikar in här! Kanske att ni är nyfikna på hur det går inför tävlingen?? Har ridit ett par pass den här veckan och kan väl sammanfatta med att det har gått lite upp och lite ner. I förrgår när jag red tyckte jag att jag fick till henne toppen mot slutet av passet, tänkte lite snabbare övergångar och tempoväxlingar och hon blev riktigt fin, blev lite kvickare, jobbade fint genom kroppen och kom fram jättefint till bettet, skummet droppade från munnen!

Igår var det däremot platt fall. Då det stod en bana uppställd på utebanan valde jag att istället rida i ridhuset denna dag då planen var att rida igenom programmen. Ställde upp ett par vita staket för att mäta av ridhuset så att jag skulle veta vart 40gränsen gick. Men OJ så farliga vita staket kunde vara för en hopphäst!!! Hon var väldigt spänd redan från början (på grund av staketen) men efter framridningen och då det var dags att rida programmen blev det bara värre och värre! En långsida nästan vägrade hon gå efter bara för att den slutade vid det vita staketet! Till slut fick jag säga till henne på skarpen och som tur var tog hon det och blev bättre mot slutet. Programmen blev dock pannkaka... 

Idag har hon hoppat och imorgon ska jag ta det lite lugnt med henne och bara känna igenom henne. Sedan får vi hoppas att alla staket, domare, publik mm inte skrämmer slag på henne på lördag! =)

Tävling på G!

Nu har det varit lite dåligt med uppdatering här men det kan bero på att det även har varit lite ont om ridtillfällen... Tror dock att det under de närmsta veckorna kan bli några fler, om två helger ska nämligen jag och W tävla så lär ju träna några gånger innan dess!

Igår blev det i vilket fall ett dressyrpass på utebanan. När jag inte ridit på ett tag tar det alltid en liten stund innan vi "finner" varandra så att vi kan fortsätta där vi var senast. Men det positiva när jag inte ridit på ett tag är att jag blir noggrannare med både sits och annat (W är säkerligen inte så trött på mig och mitt dressyrande heller, hihi) så mot slutet av passet igår var jag riktigt nöjd! Jag blir ju också lite extra glad av att sitta uppe på hennes rygg igen, trivs otroligt bra där! 

Inne på banan var det ett hörn som hon blev väldigt spänd inför varje gång vi passerade (utom på slutet då hon var helt med mig). När jag var klar med passet och lämnade banan fick jag dock reda på anledningen varför hon varit spänd. I hörnet av ridbanan kommer nämligen en stig fram ur skogen och igår kom en mountainbikecyklist farande där i full fart!! W tog det dock ganska bra, tvärvände och stack iväg ett par steg men inte mer än så... Antar dock att det kommit både ett och annat farande från den där stigen, kan gissa att det var därför hon spände till just där inne på banan. Får väl se hur hon hanterar en tävlingsbana men hoppas att hon är med mig så att hon inte behöver bry sig så mycket om allt annat runt omkring! Det återstår dock att se...

Blixtar och dunder...

Igår skulle jag ha ridit Wadesch. Tyvärr blev det dock ingen ridning... När jag kom till stallet åskade det och blixtrade ute och på grund av detta hade den hoppträning som egentligen skulle vara på utebanan flyttat in i ridhuset. Fullt förståeligt! Tyvärr kände inte heller jag för att rida mitt i ett åskoväder så efter att jag pussat på W åkte jag hem igen.

Istället för att då berätta för er om mitt ridpass som nu inte blev av kan jag nämna att jag startat upp en ny blogg. Den handlar inte om hästar utan om annat som man också kan fylla dagarna med som exempelvis inredning och lite annat smått och gott (nu har ju jag ingen egen häst och då finns det faktiskt lite tid över för annat ibland)! =) Bloggen heter Yta och djup (klicka på namnet om ni vill ta er dit).  

Tiden går fort när man har roligt!

Då var veckan med "egen" häst till ända. Fort gick det! Sedan jag skrev här sist har jag och W hunnit med en uteritt med trevligt sällskap, ett sådärdressyrpass och ett riktigtbradressyrpass! Det sistnämnda var igår då jag red på utebanan och hon kändes så härlig, från start till mål! Enda lilla minuset var att hon spände till stundvis i högergaloppen, hennes svagaste sida. Då drar hon upp nacken, blir lite spänd (eller ser "spöken" och hoppar till) och har ut tungan. Men det är nästan bara i högergaloppen och när hon blir spänd och fastnar lite på högertygeln som hon har ut tungan, emellanåt när hon känns fin åker den dock in även där! Tur det, man ska ha tungan rätt i mun! ; ) I övrigt var hon som sagt riktigt fin, red några öppnor i trav och sedan skänkelvikningarna i galopp som jag red för Annica,  igår funkade de fint åt båda hållen! La även in ett par byten och tempoväxlingar med lite större steg/språng. Avslutade med lång och låg hals. Har sedan träningen även försökt att länga ut tygeln lite, ett tips jag fick för att undvika att hon blir för kort. Det har fungerat mycket bra måste jag säga! Nu var dock denna "hästvecka" slut men redan nästa vecka är det troligtvis dags för nästa pass på W, ser fram emot det! 


RSS 2.0