Huvudrollsinnehavarna!

Självklart måste jag så här i starten presentera de hästar som jag håller på med dagligen. Det är ju de som kommer att fylla en stor plats här i bloggen!

Den nya utmaningen som jag nämnde i förra inlägget heter Regina. Hon är ett sjuårigt sto efter Regazzoni - Gibraltar. Jag har nu ridit henne i drygt två månader. Hon hade när jag tog över henne varit på utbildning hos en hoppryttare i ca ett halvår men innan det så har hon inte gjort så mycket mer än att hon blivit inriden som unghäst och därefter så har hon fått ett föl. Det jag jobbar på nu är egentligen bara att få henne att acceptera hjälperna och komma in mellan hand och skänkel. Det jobbet var inte färdigt när hon kom tillbaka från utbildningen så mycket tid har nu gått åt till detta. Hon har även en hel del temprament vilket nu i början försvårar det hela men jag hoppas att det istället kommer att vändas till en fördel när vi kommit lite längre i utbildningen.

 
Regina
(Klicka för större)

Jag tar även hand om Reginas föl Silvia som nu blivit ett och ett halvt år. Hon är efter Silvano. Målet är att visa henne som treåring. Det här är en häst som det ska bli oerhört intressant att följa. Dels så har jag aldrig utbildat en häst redan från att den varit föl förut, så det ska bli jättekul! Dessutom så ska det bli riktigt spännande att se vad det blir av henne, jag tror en hel del på henne.

 
Nr 1: Silvia för drygt 6 månader sedan.
Nr 2: Silvia och jag för någon vecka sedan.
(Klicka för större)


Bilderna är inte de bästa, det kommer att komma fler och bättre bilder så småningom!

Välkomna till min hästblogg!

Hej och välkomna till min sprillans nya hästblogg!

Denna blogg kommer att handla om hästar i allmänhet och dressyr i synnerhet. Jag kommer dels att berätta om mina hästfyllda dagar men jag kommer även att försöka dela med mig av tips vad gäller både skötsel, ridning och prylar. Förhoppningsvis så kommer bloggen även att växa fram efter er läsares önskemål!

Jag som skriver heter Jessica och jag har hållit på med hästar så länge som jag kan minnas. När jag var liten så bodde jag granne med ridskolan så kontakten med hästarna var i princip oundviklig. Efter flera år på ridskola med allt vad som hör därtill så fick jag min första häst att ta hand om fullt ut. Det var en C-ponny som hette Fortune´s Grey Maya och som jag var fodervärd åt. Vi tävlade en hel del dressyr med bra resultat, bland annat så kan vi skriva in en distriktsmästerskap-seger i merit listan, jag och Maya. När jag var 16 år så blev det då äntligen dags att köpa en egen häst. Då jag hade få ponnyår kvar så satsade jag allt på att få en stor drömhäst. Och det fick jag! Traumtänzer hette han och det är en häst som alltid kommer att finnas i mitt hjärta. Som ni kanske förstår så kommer namnet på bloggen ifrån honom då Traumtänzer betyder just drömdansaren! Med honom tävlade jag upp till StGeorges, vi tävlade även i ett junior SM och ett youngrider SM. Och även med honom lyckades jag knipa en distriktsmästerskap seger för juniorer. Han var även en underbar häst utanför tävlingsbanorna och som sagt, han kommer alltid att ha en speciell plats i mitt hjärta! Efter att jag sålt min drömhäst så har jag haft ännu en häst som jag har haft som min egen men inte ägt. Han heter Ashmir och det är honom som ni kan se på presentationsbilden. Vi har haft några riktigt härliga år tillsammans men i somras fick jag en ny utmaning som ni kommer att få läsa mer om här i bloggen framöver.

Hoppas att ni kommer att följa med på min hästblogg från och med nu! Ni får jättegärna kommentera direkt i inläggen eller så kan ni kontakta mig på dromdansaren@live.se. Känner ni någon hästintresserad får ni även mer än gärna tipsa om bloggen, ju fler läsare desto bättre blogg, det lovar jag!

Välkomna!

/Jessica


Foto: Susanna

RSS 2.0