Härlig ridtur i finvädret!

Idag har jag ridit. Red på Reggie. Har nog inte ridit henne på över ett år, kanske flera år rentutav. Hur det var??? Det var helt underbart! Jättekul!! Reggie kändes väldigt fin, vilket bra jobb Sara och Maria har gjort med henne!!! Hon kändes stark, fräsch, pigg och samarbetsvillig. Det var även kul för det kändes som att jag hade lite känsla kvar sen förr. Det var säkert mycket som jag kunde gjort bättre - varit noggrannare med övergångarna, tänkt mer på de där smågrejerna som alltid finns där vad gäller sitsen, varit noggrannare med en hel massa saker. Men känslan, den var där! Det kanske är som att cykla, det sitter i ryggmärgen!

Reggie är en riktigt fin häst. Helsyster med Regina men ändå väldigt olik henne. Reggie rör sig väldigt trevligt, traven kändes jättefin idag. Men galoppen, galoppen, den är superhärlig!!

Ja, hästar går nog inte att vara utan. Ska nog försöka boka in en tur på någon häst till näst vecka också!!


Reggie


Glad midsommar!

Vill bara önska er alla en trevlig midsommar, härifrån midsommarfirandets mecka - Dalarna!!



(På söndag ska jag rida!! Kul!!! Och eventuellt nästa vecka också... Kanske kommer igång till slut ändå! Uppdateringar kommer)

Hästlös (i stort sett)...

Denna vecka har knappt bestått av några hästar överhuvudtaget! Tillsyn av beteshästarna i början på veckan men sedan har ägarna skött den biten själva. Hu, det känns lite konstigt allt det här att inte ha häst längre... Blev ombedd att skriva en liten beskrivning av Silvia häromdagen och medan jag skrev kom de där tankarna att "nej, kanske jag ska ha kvar henne". Men nej, nu har jag bestämt mig. Vem vet, kanske jag köper mig en egen häst så småningom när det passar bättre eller att jag får andra passande erbjudanden. Tyvärr känner jag mig inte så "het" på hästmarknaden för tillfället men jag är fast besluten att komma igång igen inom den närmaste framtiden! Har som tur är fått några erbjudanden om att rida lite hästar så får börja där!! =)

Den här veckan har jag haft fullt upp med annat, som att fylla 30 till exempel. =) Men snart kommer jag nog ha det lite lugnare så jag hoppas på några härliga ridturer inom kort, kanske redan nästa vecka!!


Jag drömmer än i alla fall!!! =)


Foton Östersund

Här kommer ett gäng bilder som jag tagit i Östersund. Jag önskar att jag hade en riktig kamera, det är såå roligt att fotografera dessa vackra djur så det vore kul om det blev ett bättre resultat utav det hela! Min kamera ger tyvärr inte den bästa kvalitén, är nog dags att uppgradera snart... Men det var fina motiv i vilket fall!

Börjar med "Stjärnan":








Sen har vi "Skräcken"! =)






Sen har vi "Ragatan"! =)







Sist men inte minst, mitt favoritfotoobjekt Trollpär!



(Tidigare bilder på denne fotogeniska häst. Klicka för större...)
  


Vilka vackra djur, inte sant??? =)

Bloggen ska leva vidare!

Vill bara meddela att bara för att jag ska sluta med Silvia så kommer bloggen inte att dö! Jag är för tillfället bara väldigt dålig på att uppdatera... =)

Senaste nytt om Silvia:

Har inte hört någonting om någon lösning för henne än. Så forfarande finns chansen om någon är intresserad! ; ) Släppte henne på bete med Norpan häromdagen. Lite väl mycket mygg men de verkar ändå klara sig bra! Ska åka dit idag och smörja in med flugmedel och fylla på vatten.




Har ridit Mirre en gång sen senaste uppdateringen. Tyvärr var han oren och ska kollas upp i morgon. Håller tummarna att det inte är något allvarligt! Han har haft en hel del otur denna vår... =(

I helgen åker vi bort! Ska och hälsa på Jajje (ni vet, Kristofers travhäst) och hans tränare. Flera föl finns på gården så jag lovar ett inlägg fullt med härliga bilder när jag kommer tillbaka!

Trevlig helg på er!


Beslut...

Nu ska jag berätta lite kort om vad som händer på hästfronten för tillfället. Jag har bestämt mig för att inte fortsätta att ta hand om Silvia. Jag tror att hon kommer bli en trevlig häst med en hel del utstrålning och driv. Men jag känner att jag inte har tiden eller engagemanget som behövs för att utbilda henne. Den senaste tiden har jag mest haft dåligt samvete att jag inte hållit på med henne mera. Samtidigt har jag inte känt mig motiverad att lägga ner den tiden. Så nu får någon annan ta över! För Silvias skull! Känner ni någon kanske som är intresserad av ett fint sto? Hon är (för er som inte följt bloggen) 3 år, efter Silvano ue Regazzoni. Ägarna kan säkert tänka sig att låna ut henne alternativt sälja henne. Hon är longerad, tömkörd och uppsutten. Lämna en kommentar här (som jag givetvis inte publicerar) med kontaktuppgifter om ni är intresserade!



Det känns lite sorgligt att ha tagit det här beslutet men så måste det bli just nu. En förhoppning jag har är att i stället komma igång med min egen ridning. Har en hel drös med hästar att rida så det borde gå bra! Det känns lite enklare att bara åka och hoppa upp på någon häst och slippa hela ansvarsbiten och allt runtomkring. Egentligen har jag ingenting emot det, tror säkert att jag kommer att skaffa en egen häst längre fram. Men just nu känns det som en bra lösning att slippa det! 


RSS 2.0