Förändring...

Den där fulla farten uteblev och likaså rapporterna... Återkommer dock snart med rapport om vad som händer... =)

Full fart!

Om förra veckan var en lugn stallvecka kommer denna vecka att bli precis tvärtom... Uppdatering kommer... =)

Ofrivillig vila...

Jaha, nu när jag tänkte ha ett par pass med Silvia innan vi åker på bröllop i helgen blev jag dunderförskyld. Attans. Blir att hon får vila, igen, så får vi hoppas att vi kommer igång igen nästa vecka...

Nu ska jag krypa ner under täcket, måste bli frisk tills på lördag...

Två lyckade pass!

Det har jag och Silvia haft igår och idag. Igår hade jag bestämt mig för att longera henne inspänd med stigbyglarna hängande och slängande. De senaste passen har hon varit lite spänd just för stigbyglarna så jag tyckte att det skulle vara bra att träna på detta. Igår brydde hon sig dock inte ett dugg. Istället var hon väldigt lugn och lyssnade jättebra! Börjar även se en utveckling av henne från backen, hon ser trevligare och trevligare ut! Kanske inte blir så tokig den där... =) Ska bara bli inriden först, sen så... Haha!

Idag var det uppsittning som stod på schemat. Tänkte lite på era råd om att inte vara för mesig (ok, ni skrev inte så men jag förstår att jag måste tänka mer framåt i utvecklingen). Jag har inga planer på att trava förrän hon har accepterat mig bättre på ryggen. Min förhoppning är att när hon väl gör det kommer resten (trav, galopp och uteritter)gå smidigare. Men däremot måste vi få en bättre kontakt så att hon förstår att allt är ok så att vi kan komma till nästa steg. Då måste jag vara säkrare i min utstrålning från ryggen, jag måste söka mer kontakt och jag måste utmana henne i vissa situationer. Hon är lite speciell (tror nog att min syster kan intyga detta och hon har ändå haft en hel del med unghästar att göra och hon har även ridit in hästar) och jag tror att det är viktigt att få henne att känna sig trygg. Men som sagt, samtidigt utmana henne genom att fortsätta även om vissa saker är "läskiga", det vill säga utmana på det stadiet vi är på nu. Vet inte om ni förstår vad jag menar men det gör jag och min medhjälpare och det är ju huvudsaken, haha! Idag tyckte jag att vi fick till en bättre kontakt och flera saker som varit lite "farliga" de senaste gångerna var helt ok! Framförallt kände jag att jag gjorde ett bättre jobb idag och det är jag glad för!

Sen tänkte jag bara skriva några rader om det här med tid. Självklart har ni rätt i att jag borde hålla på mera och ha en intensivare period. Det är bara det att jag måste ha någon som tar hand om min fyramånaders Tyra och jag måste ha en medhjälpare med mig (de gånger jag rider) och det går inte ihop alla dagar! Sen kanske jag är lite för bekväm också, haha... Men nu jobbar vi på som vi har gjort (med era råd i åtanke) så blir hon förhoppningsvis inriden förr eller senare!

Stort tack för era råd och tips!


Jag har i vilket fall en underbar ursäkt till att jag inte är i stallet mer än vad jag är! <3
Ibland får hon dock följa dit, måste lära sig i tid! ; )


Frågor...

Jag förstår inte hur de gör de som rider in sina hästar på ett par veckor efter att de har gått på lösdrift där de blivit minimalt hanterade. Hur går det till??? Nu har jag hållit på ett tag med Silvia och vi är fortfarande kvar på det stadiet där vi vänjer henne vid att ha ryttare på ryggen och försöker att få henne att acceptera att det faktiskt sitter någon där som faktiskt kan röra på sig lite ibland...

Det gick bra i onsdags när jag red henne. Stundvis slappnade hon av riktigt bra. Men det känns att det är för tidigt att koppla bort den som går på backen för rätt som det är spänner hon till och då är det som att hon blir rädd att det sitter någon på ryggen. Det går som sagt bra när jag har någon som hjälper till från backen men om jag vet inte om jag skulle klara av att reda ut det själv från ryggen. För om hon dragit iväg hade hon i samma veva blivit ännu mera rädd för mig på ryggen och då hade det kunnat sluta illa... Det är i alla fall vad jag tror...

Antingen är det normalt att vi håller på som vi gör. Eller så gör jag något fel. Eller så är det fel på Silvia... Men hon är så himla trevlig när jag tömkör henne: hon lyssnar, är lugn, söker sig fint fram till bettet osv så jag hoppas att hon även accepterar mig som ryttare snart. I viss mån gör hon ju det redan eftersom jag får sitta upp, med stigbygel, och får sitta på henne när hon knatar runt (dock ibland under viss skepsis)... Kanske är tiden jag lägger ner inte tillräcklig, borde jag hålla på 7 dagar i veckan i några veckor??? Eller så gäller det bara att ha tålamod...

Jag har absolut ingen brådska med henne, men samtidigt vore det kul att känna att det går mer framåt med själva ridningen! Ambivalent! 

Haha, många frågor - inga svar! Kanske ni har svar på några av mina funderingar??? Tror ni jag jobbar på rätt med henne? Har ni tips på hur jag skulle kunna göra istället? Alla synpunkter tas tacksamt emot!


Haha, inte många som önskar att hästen ser ut såhär när de ska sitta upp! Men det hade inte varit helt fel i det här läget! =)

Tusan, det är inte lätt det här med unghästar, att rida till hästar är nog mer min melodi... Men någon gång ska vara den första, måste ju kunna säga att jag ridit in åtminstonde en häst, haha!


I tömmarna

Idag blev det ett tömkörningspass med Silvia. Måste säga att hon skötte sig strålande! Det blev ett skritt och travpass och idag var hon väldigt lugn samtidigt som hon hade väldigt bra bjudning - en mycket bra kombination! Då får hon bra driv i steget och får en fin form naturligt samtidigt som hon vilar på steget och lyssnar in mig. Kul!

I morgon blir det uppsittning igen!


Att ta bilder samtidigt som man tömkör ger inte det bästa resultatet... Men bjussar ändå på en som jag tog idag: Silvia in action (i skritt)! 


Lördag & Söndag

Lördag

I lördags var det som sagt tävling som gällde för mig och Tyra. Vi åkte till Leksand och tittade på när min syster tävlade sin unghäst! Det var jättekul att vara på en tävlingsplats igen, trots att det var hoppning, haha! Syrran och hennes Blixten var jätteduktiga. I första klassen var han lite spänd, inte så konstigt med tanke på ålder, rutin och att det var första tävlingen för året. De var ändå väldigt nära en nolla, en vägran på sista hindret, en mur, satt dock stopp (hehe, ordvits) för den nollan! I den andra klassen såg det betydligt bättre ut och där blev det även en unghästrosett - grattis syrran, bra jobbat!

En mycket trevlig förmiddag (för ni vet väl att två klasser KAN ridas på en förmiddag om det är HOPPtävling som gäller) ((annat är det med dressyr, kommer ihåg en tävling där jag startade min andra start kl. 22.40, men det var en annan historia))... 

Blixten tyckte att hindren såg löjligt små ut så han tog i lite extra, bara för att! Haha!Söndag

Igår var det ridning av Silvia som stod på schemat. Den lilla pausen som vi haft verkade ha gjort även Silvia gott. Trots att hon såg otroligt laddad ut på stallgången var hon sitt lugna jag när det var dags för uppsittning. När jag suttit på henne en stund började det dock låta väldigt i närheten, lät som att plåtskrot blev nerslängt från ett tak typ. Då blev hon lite spänd och då i sin tur märkte hon av mig mer på ryggen (kanske jag också blev spänd? måste tänka på vad jag utstrålar däruppe) så det blev en liten "kedjereaktion". Hur som helst gick det ändå väldigt bra, jag har en mycket pålitlig och duktig medhjälpare på backen och Silvia spände av något efter en stund. När jag hoppade av efter ytterligare några varv kändes det helt ok! Tror faktiskt att det är bra om det händer lite när jag sitter på henne så länge hon lugnar ner sig igen efteråt. På så sätt avdramatiseras det hela och hon förstår (förhoppningsvis) att det hela faktiskt inte var så farligt...

Nästa pass blir tömkörning!

Ha en bra vecka nu alla läsare! =)

Hästpaus...

Det har blivit en liten hästpaus den här veckan. Jag kände att jag behövde samla lite motivation och inspiration. Kanske att Silvia behövde det också? Hur som helst verkar det fungera för min del i vilket fall, känner mig redan peppad att fortsätta jobba med henne! Första passet blir på söndag och sedan tänkte jag köra på en del nästa vecka, uppdatering kommer givetvis! =)

Det kommer även att bli en hästdag innan söndag. På lördag ska nämligen jag och Tyra på hopptävling! Det är min syster som ska starta med sin häst och vi ska dit och hålla tummarna (kanske får hålla lite häst också, haha)! Ser fram emot det!

Snart är vi på G igen! (Apropå att vara på G, det är även en ridbana på G vid gården där Silvia och co står! Välbehövligt, efterlängtat och mycket, mycket uppskattat - tack ägarna!)


Bjuder på en bild på våran Telma som kommit på att blomkrukan är ett bra ställe att ligga och mysa på! Den andra katten, Zlatan, har även han snappat upp att det faktiskt går att ligga där så nu turas katterna om att ligga i blomkrukan! Haha!


RSS 2.0