Förra passet, med viss fördröjning...

Ja ni, det här inlägget hade jag tänkt skriva i förra veckan men det där med tid är ibland en bristvara. Måste givetvis uppdatera er om mitt senaste ridpass på W! Nu när jag bara rider någon/några dagar i veckan får jag lov att ta tillvara på de tillfällen som bjuds vad gäller uppdatering här på bloggen. Vill ni läsa mer får ni gärna komma med förslag på ämnen som ni tycker att jag ska ta upp, ställ gärna frågor om ni känner för det!

Förra passet var det då... Tyckte att det började skapligt. Hon kändes inte överladdad men kanske lite spänd. Tänkte på att försöka hålla henne ganska inramad från början, kraven har succesivt höjts för damen och även om man absolut inte kan kräva så mycket i början av ett pass innan hästen är uppvärmd så tycker jag i alla fall att man kan kräva att det finns en bra kontakt mellan häst och ryttare. Det gick väl ganska bra och jag tyckte att hon jobbade på skapligt efter en liten stund. Kände dock att det var lite motigt och det kändes inte som att hon tog i hundra. Försökte då rida på henne mer framåt efter långsidan och fick då svaret, kråkspark följt av bakutspark! Sto! Kände mig mot slutet av passet ändå ganska nöjd med henne även om allt kanske inte var 100, men det kan det ju inte heller vara varje gång! Hade sällskap i ridhuset också som sett oss tidigare och hon tyckte att det hade gått framåt för oss! Det var kul att höra, speciellt en dag då det inte kändes som vi var på topp! Kanske betyder det att våran lägstanivå har stigit något och att det faktiskt går framåt? Jag har dock inte direkt tvivlat på att det går framåt, varje gång hon känns sådär riktigt fin märker man jättestor skillnad på henne, då känns det som 10 steg framåt i ett svep!

Den här veckan ser det ut som att det kanske inte blir någon ridning för min del. Håller som jag tidigare nämnt på att flytta och jag har för tillfället målning och fix i nya huset högst upp på prioriteringslistan. Nästa vecka tror jag dock att det kommer att vara lite lugnare då vi räknar med att i vilket fall vara klara med målningen. Kommer säkerligen att bli mer ridning då! Även om det är superkul med husfix så längtar jag upp på hästryggen redan!

Några nya bilder på Wadesch:
Tänk, snart är det även slut på denna långa vinter! Strålande sol och takdropp har vi haft här i Mora idag! Ha det bra nu kära läsare! Kan avslöja att nästa inlägg kommer att handla om Silvia...Underbar video!

Ni måste kolla in den här länken:

Ella och Elvira på promenad

Underbar!!

Trevlig helg på er!


Prestationsångest...

För tillfället håller jag på att flytta. I samband med att jag börjat packa har bortglömda saker hittats. Följande fynd gör kanske att jag får lite mer prestationsångest vad gäller tävlandet (som jag skrev mer om i förra inlägget)...

En LB:3 med Mirre. Detta måste nog ändå vara något av ett rekord för våran del! Kan dock erkänna att siffrorna i medelsvår såg lite annorlunda ut med Mirre... Men i denna klass var han super!!

Hittade också ett gammalt tidningsurklipp från en annan tävling. Vad kul det var att tävla i lag! 

Bästa laget dessutom! =)


Tävla eller inte?

Just nu har jag lite beslutsångest. Wadesch ägarinna Tin har sett ut en liten tävling till oss. Det är en lokal tävling inom rimligt avstånd (9 mil = nära). Klasserna för oss skulle väl isåfall vara LB:1 och LA:1 (tror jag att det var). Frågan är om vi är redo för tävling än? Vissa pass går hon verkligen jättebra men andra pass är det lite mer si och så... Visst kan träningen alltid gå lite upp och ner men frågan är om vi är redo för tävling? Jag är ju en sådan som verkligen vill att allting ska fungera toppen hemma innan jag ger mig ut på tävlingsbanorna.

Jag får nog helt enkelt ta och rida igenom programmen till veckan så får vi se hur det känns. =)


Måste ta en ny bild på W. Hon har verkligen börjat muskla på sig nu! Det har nog hänt lite sen denna bild...


Hästdagar!

Vilka härliga, hästiga dagar jag har haft! Igår var jag tillbaka på ridklubben (det var längesedan jag var där innan igår, förutom då jag själv ridit lektion i ridhuset då) för att ha ett par lektioner. Det var riktigt roligt, hade så gulliga elever!

Idag har jag varit och ridit Wadesch. Då det blåste som bara den ute och då det med jämna mellanrum rasade snö från ridhustaket hade jag mina aningar att W skulle vara dryg och på tårna idag. Jag hade dock fel för hon var kanonfin att rida! Visst var hon lite fundersam över att det lät lite här och där i ridhuset men hon var ändå väldigt mjuk och uppmärksam på mig! Fick ett superfint stöd i handen och hon skummade som bara den i munnen. När hon är så fin går det även att rida mer rörelser på henne, blev några öppnor och slutor i traven och i galoppen la jag in förvänd. Hon har lite svårt för den förvända, speciellt i ena galoppen, men jag har märkt att när vi får till det blir hon super efteråt. Väldigt lösgjord och luftig galopp! Jag har också kommit på att jag får vara lite försiktig med framåtdrivningen i början av passen, om jag istället fokuserar på halvhalter och att få henne lugn, mjuk och med mig blir det så mycket lättare att ur det rida henne mer framåt i en luftig och lösgjord trav! Missförstå mig inte nu, jag sitter inte och bromsar och halvhalter och övergångar kräver också drivning framåt... Men när hon väl känns riktigt lösgjord blir det lättare att ur det få fram en aktivare trav med lite mer tempo. Det gäller dock att vara noga med att verkligen rida ordentligt framåt när läget blir det rätta så att det inte blir "fisridning", om ni förstår hur jag menar... =) Det är alltid en balans det här med dressyr... Idag kändes det hur som helst som att även jag gjorde bra ifrån mig så jag får väl klappa även mig själv lite på axeln idag! Wadesch fick också många klappar idag!

Nu ska jag ladda om! Det är ju Vasalopp som gäller här i Mora (nej nej nej, jag ska inte åka) och med det blir det lite mer festligheter här mot vad vi är vana vid. Därför tänkte jag passa på att gå på festtältet ikväll där Eldkvarn ska spela. Det ska bli skoj!

Två getingar i en smäll!

Tänkte slänga in ett inlägg här redan förra veckan men det blev aldrig av... Rubriken jag hade tänkt till det inlägget var något i stil med: "Två surkärringar". Det var alltså vad som gällde förra passet med W. Hon var spänd, tittig och hade turboknappen intryckt, jag var seg efter sjukdom och inte på mitt bästa humör. Följden av detta var att jag inte tolererade hennes trams och blev sur på henne. Att bli sur på ett sto som dessutom är överladdat är ingen bra idé och jag kan väl sammanfatta passet med en överkryssad geting.

Dagens pass å andra sidan var någonting heeelt annat! Kändes som att jag satt på en annan häst (det vill säga den hästen som W oftast är)! Lyhörd och samarbetsvillig häst. Lyhörd och samarbetsvillig ryttare. Kan det bli bättre? =) Fyra getingar blir betyget idag! 


Hm, försökte att vara lite fyndig med rubriken, tänkte på mina betyg i "Expressenformat"... Är väl medveten om att det kanske inte funkade så bra... =D

RSS 2.0