Ridhjälp någon??

Jag får nog ta mig en riktig funderare innan jag beslutar mig för hur jag ska göra (se tidigare inlägg). Måste självklart sätta mig ner och prata med ägarna också. Just nu velar jag fram och tillbaka hela tiden, får väl se vart det slutar!

Idag har familjen varit ute på promenad och här i Mora har Vasaloppsfebern börjat! Första loppet gick av stapeln idag, nu är det fullt ös här ända till självaste Vasaloppet som går av stapeln nästa söndag. På vägen mot målet finns massor med marknadsstånd uppställda och jag köpte faktiskt lite ridstrumpor! 3 par för 100 spänn, det tyckte jag var ett kap!



Har även kommit på en riktigt bra idé (enligt mig själv då) för att jag ska komma igång med ridningen igen! När jag var igång för fullt med ridningen var det ganska många som hörde av sig och ville att jag skulle rida deras hästar. Tyvärr hade jag inte så mycket tid då så fick säga nej många gånger... Men nu har jag ett jättebra förslag (om nu någon av er som är intresserade är in här och läser): Jag kommer och rider eran häst (som står färdig för mig att sitta upp på) om ni under tiden är barnvakt åt Tyra! Räkna dock inte med att jag är i topptrim men till någon hjälp kanske jag kan vara! Självklart kostar det inte ett öre! =) Det är bara att slå mig en signal (eller lämna en kommentar här med eran mailadress)! =)

Ge upp???

Vet att jag skrev ett inlägg tidigare om att jag var peppad att fortsätta jobba på med Silvia. För tillfället känns det dock precis tvärtom... Inget dåligt har hänt sen sist jag skrev, jag har varit i stallet, pysslat med Silvia och allt har varit som vanligt. Men av någon anledning tappade jag bara sugen... Vet inte om det är för att Silvia kanske inte är min "drömhäst" (men hon kanske kan bli??), eller om det är för att jag har Tyra nu och allting annat inte riktigt blir lika viktigt?? Dock så är jag helt säker på att det går att kombinera att ha både barn och hästar så det känns inte som att det är där det sitter! Men som sagt, tappade sugen... Jag VILL så mycket hela tiden och jag har alltid så höga mål för de hästar jag har haft hand om. Sen jag sålde Totte har jag hela tiden haft som mål att komma upp på samma nivå med någon annan häst (red JSM, YRSM och hade placeringar till StGeorges på honom) men jag har inte riktigt nått dit! Mirre kom jag upp till Msv på men hans galopp satte tyvärr tyvärr stopp för oss att nå de högre klasserna. Sedan fick jag börja om från början med Regina och nu med Silvia är det ännu mer från början, om man kan säga så... Kommer jag någonsin att få bli den dressyrryttare igen som jag en gång var???

Haha, inspirerande inlägg va??? =)


En urkass bild på mig och Totte, tagen för hundra år sedan...


Stallmöte och reflektion

Igår var jag till stallet för att gå på stallmöte! Självklart pysslade jag även med Silvia när jag var där. Körde min "höghöjdsträning" då jag stod på en stol bredvid henne och klappade, småhängde och viftade (för att hon ska bli van att jag är däruppe i stället för på marken) och hon blev riktigt avspänd igår trots att jag stod där. Kanske berodde det på att jag stod där under hela stallmötet! Haha! Det är kul att ha stallmöten! Alla i stallet samlas vilket är trevligt! Tyra fick presenter även denna stalldag, börjar bli bortskämd nu med alla fina saker!! Dock var hon inte själv på plats då vädret var lite väl kallt och ruggigt! Hon hade det bättre hemma i värmen hos pappsen!

Måste även skriva om en reflektion som jag har gjort. Kikar in på diverse hästbloggar titt som tätt och en sak som de flesta har gemensamt (säkerligen även min på den tiden då jag ridtränade) är att de allt som oftast beskriver sina träningar utifrån hästen. Vad hästen har gjort bra eller dåligt. Vad hästen har problem med. Vad det är för fel på hästen. Vad hästens styrkor är. Det finns dock en blogg som verkligen skiljer ut sig! Det är Emelie Brolins blogg! Hon skriver alltid om vad hon som ryttare behöver träna på och tänka på! Vad hon som ryttare gör bra eller dåligt! Hur hästarna går blir ett resultat av detta! Det är så inspirerande och verkligen värt att tänka på! Analysera dig som ryttare (både vad gäller själva ridningen samt träningsupplägg) och inte bara hästen är det råd som jag kan dela med mig av till följd av denna reflektion!! =) 



Bjussar på en bild på min underbara unge!! <3<3<3


Longeringspass med Silvia

Igår bar det iväg till ridhus igen! Denna gång var det dock varken löshoppning eller uppsittning som stod på schemat. Helt vanlig longering blev det, med sadel med spänd sadelgjord! =) Silvia skötte sig strålande! In i transporten gick hon utan att blinka. Sedan stod hon som ett ljus. Väntade tills jag sa att hon fick gå ut ur transporten. Sedan på med sadel. Ledde henne lite innan jag började longera. Skritt, trav och lite galopp. På med ett par inspänningar (som jag satte väldigt löst). Hur snäll som helst hela tiden! Av den rodeohästen som jag hade med mig förra rundan syntes inte ett spår! Bara att fortsätta min "höghöjdsträning", tror att det är där som det sitter... =)

Haha, var dock lite struligt när vi lastat och åkt iväg. Min supersnälla medhjälpare Therese som åkte i egen bil lyckades köra fast i snön! Som tur var gick det bra och hon fick hjälp att ta sig loss! Den här snön tycker jag dock kan ta och försvinna snarast! Längtar efter vår och sommar nu! Måste även rikta ett tack till snälla Tin som hjälpte mig på plats! =)

Nu får vi se vad som händer framöver, ett beslut har fattats av mig och nu gäller det att se vad framtiden visar!

Ha en bra helg nu!


Peppad!

Konstigt nog (eller kanske inte så konstigt) blev jag väldigt motiverad att fortsätta jobba med Silvia efter hennes lilla uppvisning... Så idag bar det av till stallet igen! Tyra fick dock stanna hemma med pappsen idag, var lite i kallaste laget ute...

I stallet fixade jag de dagliga stallsysslorna, sen tog jag in Silvia från hagen. Blev bara lite pyssel i stallgången idag. Förutom borstning körde jag lite "höghöjdsträning". Stod uppe på en stol bredvid henne för att komma upp lite och klappade och småhängde på henne. Hon var lite spänd efter senaste bravaden men jag mutade med lite godis och då avdramatiserades det hela och hon började slappna av. Ska fortsätta på det här sättet plus att jag ska försöka ta oss till ridhus snart igen för longering med spänd sadelgjord! =) Får försöka avdramatisera alla delmoment så kanske det går bättre nästa gång det blir hängning och eventuell uppsittning. Har nog hittat en testpilot också! Haha, ni som känner mig och min omgivning kanske kan gissa vem det kan vara?? =)



Jag hämtade godis för att Silvia skulle stå med spetsade öron när jag knäppte kort. Men hon blev lite väl sugen på det där godiset... =)


Silvia gick raka vägen till höt när jag släppte ut henne i hagen igen. De går på fri tillgång nu när det varit så kallt ute. (Mirre i blått täcke och Reggie närmast kameran)


Den fina presenten som jag skrev om tidigare! Kommer från det lokala företaget Lilla Lisa Design.


Rodeo!

Idag bar det iväg till ridhus med Silvia. Mamma/mormor och Tyra var också med! Vi åkte först till stallet (såklart) för att koppla på transporten och lasta Silvia. Än så länge har hon varit en pärla att lasta/åka med i transporten och idag var inget undantag. Tyra fick vara i bilbarnstolen under lastningen där hon sov så gott.

Väl på plats vid ridhuset lyftes Tyra ner i vagnen (fortfarande sovandes), mormor fick passa. Själv byggde jag upp inför löshoppningen. Löshoppade först Vickys två hästar, sedan var det Silvias tur. Hon var riktigt duktig även denna gång! Avslutade med ett par språng på 1,20. Säger det igen, kanske blir en hopphäst... *suck*

Efter löshoppningen sadlade jag och longerade några varv medan de andra plockade bort efter löshoppningen. Sedan fick jag hjälp att leda henne medan jag hängde på henne. Planen var att börja på detta sätt för att eventuellt sitta upp senare! Till en början gick det riktigt bra förutom att sadeln gled lite och att Silvia var lite spänd. Hoppade ner och drog åt gjorden och hängde mig därefter på henne igen. Efter några steg bar det dock iväg. Värsta rodeon började! Jag lyckades hoppa av men bockserierna fortsatte! Antagligen fick hon sadeltvång... Klantigt av mig att inte röra på henne mer efter att jag dragit åt gjorden men innan jag började hänga... Behöver jag säga att det blev ingen ridning?? Haha! Tror dock att det inte blivit någon uppsittning även om hon inte flugit i luften. Hon var för spänd... Inte så konstigt kanske med tanke på hur lite jag ändå hållit på med henne... Nu blir det hem och backa bandet lite och träna på, sen får vi se när nästa ansats att hoppa upp infaller!

Stay tuned! =)

Väl hemma i stallet igen fick Silvia gå ut i hagen och jag hann med lite småpyssel. Det låg även en superfin present till Tyra och väntade där! Kanske visar er sen om jag kommer ihåg det. Kan avsalöja att den var hästrelaterad! =) Jättetack Maria!! Tyra fick dock aldrig veta att hon varit i stallet idag... Hon sov tills hon kommit hem igen... =)


Dålig på det här...

Jag som hade tänkt att jag skulle bli bättre på att blogga här! Det gick inte så bra... =)

Det har hur som helst blivit någon mer runda till stallet sen jag skrev här sist. Har hängt på Silvia och denna gång fanns fler personer i stallet vilket betydde att jag kunde få hjälp att leda henne. Så det blev en kort promenad ute med mig hängande på ryggen! Nu måste jag snart ta mig i kragen och sitta upp! Nästa projekt som är planerat är dock löshoppning. På torsdag åker vi till ridhus (om nu vädret tillåter, här svänger vädret varje dag!). Får väl se om jag kommer upp på henne en sväng efter hoppningen, beror lite på vad Tyra tycker om saken! =)

Börjar bli trött på vintern nu också... Har försökt att longera igen men det var ingen idé, det var alldeles för halt. Tömkörning fungerar efter någon plogad väg men jag hade gärna velat träna henne i någon annan gångart än skritt (ok, lite trav kanske det blir när jag tömkör men jag är inte i bästa form och orkar inte springa med särskilt långt). Får väl egentligen inte önska bort snön innan Vasaloppet har varit (målgången är här i Mora som ni kanske vet), men så fort detta skidlopp är över hoppas jag att snön försvinner!!

Sist jag var i stallet var det tre barnvagnar där! =) Det känns bra, kommer att bli ett riktigt lekparadis där med många nästan jämngamla barn som Tyra kan leka med! Perfekt! =)

Ska försöka uppdatera efter löshoppningen så att ni får reda på hur det gick! =)


Jag och Regina, Silvias mamma
Foto: Stina Ahlenius


RSS 2.0