Mani

Jag har fått en mani. Det är en "knäppakortnärjagpasserarälven-mani". Det är så vackert jämt när jag står vid rödljuset och väntar på att passera över bron på väg hem från stallet. Måste bara slänga upp min iphone och ta en liten bild. Här följer ett urval, kanske har ni någon favorit?


Vilat och laddat

Efter tävlingen har W (och jag) fått/tagit ett par dagars vila. Kände att jag behövde ladda om och W är säkert inte särskilt ledsen för det!

Efter dessa vilodagar är jag såklart väldigt taggad att fortsätta träna W. Känner att det är just där vi ska lägga krutet närmaste tiden också, på just träning! Hon behöver bli ännu lydigare, starkare och vi har lite finlir att slipa på. Bytesträning kommer såklart också att få större fokus! Jag behöver också bli stadigare och säkrare i min ridning.

Startar upp med Göranträning på lördag. Sedan hoppas jag att vi ska lyckas med att få ut Annica Norén till gården i sommar! Är någon intresserad av att vara med så hör av er till mig!! Sedan får vi se om jag kanske lyckas få plats på någon träning i distriktet. Mattias Jansson eller Rasmus Bondergaard är några jag gärna hade ridit för igen! Någon veckas semester ska vi väl ha också men har inga planer på någon riktig långvila, en eller ett par veckor är tanken!

För övrigt längtar jag till sommarlovet som börjar om tre veckor! Mer tid till både familj, hem och hästeri är mer än välkommet!

Bifogar en bild från tävlingen som Marits mamma tog på oss! Ni hittar för övrigt Marits blogg i länklistan! Hon tog storslam i Malung i MsvC:n där hon både vann och kom tvåa!! Haha, man ser på bilden att W är på hugget och kanske inte helt avspänd och med mig... Men en riktig skönhet är hon!


"Hästar hetare än någonsin"

Enligt nyaste numret av "Damernas Värld" är hästar hetare än någonsin. Nu är det nog så att de allra flesta av oss inte rider för att det är "inne" och att hästar är populära hos framförallt tjejer är inte direkt en nyhet. Men tycker att det är riktigt kul att hästar och ridning lyfts fram och tar plats!!


Besviken

Jag vet av erfarenhet att tävling är tävling. Vad som helst kan hända. Ibland går det bra, ibland mindre bra. Man får ta det som det kommer, hoppas på att man ändå gör sitt bästa för dagen och att det blir rättvist bedömt och man får se tävlandet som en del i träningen. Men trots att tävling är tävling och blablabla så blev jag riktigt besviken igår när det gick åt skogen, rent ut sagt!

Anledningen till att besvikelsen var extra stor den här gången var nog att jag var riktigt, riktigt laddad inför den här tävlingen. Wadesch hade känts riktigt fin dagen innan och kändes faktiskt helt ok även på framridningen inför första klassen. Jag hann tänka att "det kommer nog bli bra det här, med först en framridningsklass och sedan kan vi ladda lite till i nästa klass..." Tyvärr kom den där "laddningen" på helt felt ställe, nämligen precis innan vi skulle in på banan i första klassen. W kändes ok, vi red runt banan och efter bortre långsidan stod ett antal flaggstänger med flaggorna hissade. När det blåste till i en med det där tillhörande "flafflaff"-ljudet precis ovanför Wadesch, då var det kört. Kändes som att hon skulle krypa ur skinnet men hon höll sig på mattan även om den enda gångart som gick att få till var passagetrav. Körde det ett halvt varv runt banan innan jag fick ner henne till skritt. (Om man ska se något positivt här så skulle det väl vara att den där passagetraven kändes riktigt flott!) När jag väl lyckats sakta av fick jag startsignal och då var det bara att fatta glaopp och rida in på banan. Kan erkänna att jag var väldigt nära att säga tack och hej vid flera tillfällen under programmets gång. W körde sitt race och jag var bortkopplad kändes det som. Det enda som fanns i hennes huvud var hur hon skulle kunna fly från dessa otäcka flaggor! Lyckades dock dra runt henne i programmet men slutresultatet var som ni förstår inte så bra, ca 51%....

Funderade på om jag skulle stryka mig till nästa klass men kände att nu när vi ändå var på plats kunde vi lika gärna träna på att tävla med flaggor. Tur var väl det för W var lite mattare efter den första persen och värmen, vinden lugnade ner sig så flaggorna viftade inte lika intensivt, hon kändes även lite mer kontaktbar med kandaret på (vilket hon för övrigt är otroligt snygg i, med nya blingblingpannbandet på). Ökade procenten med 10% men hade ett par missar på rad då hon fick syn på något farligt i första förvända vilket bidrog till omslag vilket höll i sig till förvända nummer två... I övrigt inga större missar även om jag hade önskat ett bättre stöd i handen och mer avspändhet i ryggen...

Absolut en bra tävling i träningssyfte men jag ville verkligen mer den här gången! Tycker att jag sitter på en sådan otroligt fin häst och hade så gärna velat få till det på en tävlingsbana och visat upp hennes bästa sida! Den som gör att jag kan bli lyrisk efter ett träningspass! Men vi får träna på och hoppas att den dagen kommer vid ett annat tillfälle!


Finaste!! <3

Härliga, underbara väder!

Vilket underbart väder den här veckan har bjudit på! Har mest trimmat på utebanan men har också hunnit med någon runda i skogen. Eftersom jag jobbar dagtid på veckorna är det eftermiddags-/kvällspass som gäller och de har denna vecka bjudit på härlig kvällssol!





Känns fint att få tävla idag i finväder! Speciellt med tanke på de två senaste tävlingarna som bjudit på snöoväder och spöregn!

(Observera att jag nu blivit en väldigt flitig bloggare! Skrolla ner så hittar ni fler nya inlägg!) ; )

Tänk att det är så kul att handla hästprylar!

Förra lördagen följde jag med min sambo som skulle jobba i Valbo. Perfekt med tanke på att Ikea ligger där, alltid värt ett besök! Efter lite shopping där blev det ett stopp på nästa favoritaffär: Hööks!

Hade en del småprylar som jag behövde införskaffa: sporrskydd, sporremmar och nummerlapp. Självklart stannade det inte vid detta utan fick också med mig ett par supersnygga ridbyxor och ett blingblingpannband! Med pannbandet på plats på kandaret kommer vi garanterat få någon extrapoäng på tävlingsbanorna, eller vad tror ni??? ; ) (Märks idag om inte annat, hihi...)







Blev ett stopp Högbo bruk på vägen hem för lite "fika":



Idag laddar jag för tävling i det underbara vädret! Har starttid på em så det blir inte förrän om ett par timmar som jag beger mig till stallet för putsning, knoppning och avfärd mot Malung!




Panamera B

Det är verkligen supermysigt att man varje dag får se denna fina fölisen när man kommer till stallet:




Inte ens en dag gammal






Tävling Insjön

NU (!!) ska ni få höra hur det gick på tävlingen! Bättre sent än aldrig!

Direkt till resultatet: 63.56% och 4 poäng ifrån placering! Alltid lika surt när det är så nära men är nöjd med Wadesch som skötte sig bra. Hon kändes fin på framridningen och inga större missar i programmet. MEN inte lika nöjd med min ridning! Anledningen till det är följande: Dagen efter tävlingen satte jag på kandar, red in i ridhuset och hade Tin som instruktör. Red på mer framåt än vad jag gjorde på tävlingen och W kändes riktigt fin. Red igenom programmet och kan säga att W kändes betydligt bättre och rörligare än dagen innan och det var flera punkter där jag nog hade kunnat få någon mer poäng jämfört med tävlingen! Kände tydligt att jag dagen innan MES-ridit! Känns ändå ganska bra att få ok poäng och veta att det finns mer i hästen! Känns visserligen också bra att vi fick ett "stabilt" resultat med oss... Är också färdigkvalade till MsvB så efter nästa tävling är det bytesträning som står på schemat!

Hoppas på en medgörlig häst och bättre ridning till nästa tävling som blir redan på lördag! Har efteranmält till Malung och rider där en LA:4 och en MsvC:2. Har tyvärr ett dåligt resultat därifrån så får bara hoppas att det inte är en "oturstävlingsplats"... Känns dock som att om W är i bra form borde platsen inte vara något problem!!!


Fina Wadesch redo för tävling!

Har fler inlägg på G så lovar att det inte ska gå lika lång tid innan nästa blogginlägg! (Enda problemet är att det tar ofantligt lång tid att ladda upp bilder men det kanske blir bättre...) Kika gärna in här snart igen! ; )


Tävlingsdag!

Idag är det tävlingsdags igen! Åker till Insjön och rider en MsvC:2. Hade önskat att rida två klasser men andra klassen var en msvb och dit har vi inte kvalat än, ett resultat kvar...

W har känts ok, inte super men heller inte katastrof. Ska göra mitt bästa idag att visa henne så bra som möjligt. Våran resultatrad är dock väldigt svajig så har ingen aning om vad jag kan vänta mig idag. Vi har hittills antingen blivit placerade på bra procent... eller hamnat i botten... Hoppas på det förstnämnda! ;)

Kan också berätta att det nu kommit en superfin fölis på gården!! Panamera B heter hon och det är så mysigt se henne varje dag man kommer! W tycker också att det är kul!!

(funkar inte att lägga upp bilder för tillfället, de får komma i nästa inlägg...)


Mitt nya liv!

I morgon börjar mitt nya, nyttiga, hälsosamma liv! Nej, jag är inte bakis. Jag har bara kommit till insikt i hur otroligt onyttiga jag och min sambo är, speciellt på helgerna men kan erkänna att det även slinker ner en del onyttigheter även under veckorna.

Eftersom idag är sista onyttiga dagen på ett tag har jag laddat upp med chips, dip och cola! Hahaha!

Ska också, förutom ridningen, försöka hinna med något/några extra träningspass varje vecka i form av löpning/styrka. Det är en stor fördel att själv vara i bra trim vad gäller ridningen. Jag har även en förhoppning att jag kommer att bli piggare om jag börjar leva ett hälsosammare liv. Som bonus kanske något litet kilo också kan försvinna så imorgon tänkte jag faktiskt köpa en våg, min första någonsin! Jag bryr mig egentligen inte särskilt mycket om min vikt, vågen visar bara en siffra och har ingenting att göra med hur jag mår. Men tänkte att en våg i det här fallet kan vara bra i den meningen att den avslöjar om jag fuskar, den ska med andra ord vara min ordningspolis!

Var ett tag sedan jag skrev, kan uppdatera er om att W känns riktigt laddad. Idag lite väl laddad då hon for iväg vid ett flertal tillfällen. Och när hon väl höll sig på mattan tog hon i för kung och fosterland, på gränsen till mer än vad hon orkar! Men hon blir väldigt luftig när hon är på sitt mest laddade humör, gäller bara att ha kvar kontrollen, då är hon grym!!

Nu: chips och dip
I MORGON börjar mitt NYA LIV!! ;)

(Denna sötis, 10 dagar gammal hälsade vi på idag när vi var ute på tipspromenadrunda. Längtar tills det blir en liten fölis på gården där Wadesch bor, kan komma när som helst nu!)




Tävling Edsbyn

Igår när jag vaknade och kollade ut genom fönstret var allting vitt. Kan inte påstå att jag tänkte "ååå, vilken härlig dag för tävling!" men lite snö har aldrig hindrat mig från att tävla förut och inte heller denna gång. Åkte till stallet, knoppade, lastade och sen begav vi oss iväg. Förutom jag och Wadesch var även bästa hästägaren, groomen, vännen Tin med. Guld värt!

Färden gick bra men väl framme måste jag erkänna att jag tappade modet lite när jag såg framridningsbanan. Lervälling med stora vattenpölar efter spåret. Samtidigt vräkte snöblandat regn ner från himlen. När jag väl red in där för att rida fram la W öronen rakt utåt och la i handbromsen (något som är väldigt ovanligt för att vara W). Tävlingen var som tur var inomhus och det kändes något bättre i programmet även om det var svårt att få till något tryck. Blev en större miss på slutet vilket sabbade de tre sista punkterna. Slutade på 60%, helt rättvist.

Inför nästa klass red jag på mer framåt på framridnigen och W kändes bättre även om det var svårt att få till några rörelser, handlade mest om att kryssa mellan vattenpölarna. Nu var det såklart lika för alla men det var ju inte roligare för det. Inne på banan började det ganska bra med några 7:or och någon 8. I galoppen blev hon spänd och vi hade flera stora missar. Resultatet blev 55,7%, även denna gång helt rättvist.

Wadesch ur form (vilket hon varit hela veckan), dålig ryttarinsats av mig och yttre omständigheter skyller vi på denna gång! Jag är dock otroligt taggad att tävla igen. Vill så gärna visa upp henne så som hon kan vara hemma då hon känns kanon! Domaren denna gång såg trots alla missar potentialen och skrev "otroligt fin häst" (och sa lite annat mkt positivt i pausen)! :)

Nu tränar vi på och satsar på nästa tävling!

Denna "munk" hade jag i håret, blir en riktigt fin knut med hjälp av denna!

 


RSS 2.0