Sista dagen...

Igår var sista dagen i stallet med W. Lät henne vila men tog en liten promenad med henne med Tin och Q som sällskap. Sen fixade jag lite grejer, tvättade av skydden, smorde sadel, träns, kandar osv... Hade jättesvårt att säga hej då till W, blev bara en snabb klapp och ett hejdå. Har vetat hela tiden att hon inte är min och har försökt att inte fästa mig för mycket vid henne. Men det är ju i princip omöjligt!! Har haft henne som "min" i ett år nu! Idag känns det lite konstigt. Ingen häst att åka till. Igår hade jag fullt upp hela dagen, det var nog bra. Får försöka med samma idag. Lär inte ha några svårigheter att fylla tiden, speciellt som jag börjar jobba nästa vecka. Igår åkte jag, Kristofer och Tyra till Björnparken och kollade på alla djuren, åt lunch i den fina toppstugan, fikade i Fryksås och köpte rosor på vägen hem. Tänkte ha en trädgårdsdag idag men det spöregnar ute, får hoppas att det blir uppehåll snart! Blir det mer hästar lär jag väl återuppta bloggandet igen men tills vidare känns det inte som sådan stor ide att blogga här. Tack alla som läst och ett extra till er som lämnat kommentarer! <3


Hoppsan!

Skrev en statusuppdatering på fb igår om att jag var trött på alla anklagelser mot ridsporten och i det här fallet dressyren. Speciellt från "tyckare" som aldrig ens klappat en häst. Det väckte tydligen känslor och det diskuterades hej vilt. Kul och bra att det är många som är engagerade i hästarnas välmående men otroligt tråkigt när det tas ur sitt sammanhang och sporten som sådan misskrediteras.. Nog om det. Igår blev ett pass med kandaret, inspirerad av OS-dressyren! Idag var vi ute på en promenad. Känns att det börjar dra ihop sig nu. Kommer att sakna henne!!


Lååång uppdatering (men värd att följa till slutet om ni följt mig och W)

Längesen sist nu.... Mycket har hänt.... Lika bra att fortsätta där jag slutade sist. Under sommaren har jag och W tränat på. Har jobbar mkt på grunderna (jämnt stöd i handen, framåtdrivande, förhållningar, sidförande osv), byten (nu sitter minst ett byte åt varje håll, varje pass!), ryggningar (nu ryggar hon rakt och på hjälpen men tyvärr tar hon upp huvudet, planen var att fortsätta med detta jobb med en graman). Sista veckorna har hon känts otroligt fin!!! Luftig, bärig, fint stöd i handen... <3 Har tävlat en gång men tyvärr var hon alldeles för laddad och spänd, gjorde tom små bocksprång på framridningen, det brukar hon inte. Kände mig inte klar när vi red in på banan, hade behövt en halvtimme till tror jag, haha! Tyvärr red vi bara en klass så vi fick aldrig något mer försök att ladda ur... Dessutom kissade hon massor när hon kom in i transporten, ngt hon sällan gör, så har mina aningar att det hade blivit lite lättare om vi anmält en till klass... Det klurigaste när hon är spänd är att hon gör en grej på tävlingsbanan som hon aldrig (!) gör hemma. Det är att hon totalt går emot handen och struntar helt i mina förhållningar, alt. slår sig fri. Hemma slänger hon sig ibland när hon är spänd, eller går och tokladdar, men jag har alltid kvar kontakten med henne. Klurigt, men antar att det gäller att ha längre framridning så att hon hinner ladda ur så att den som sitter på kan komma till ridning. Som sagt tycker jag att W har känts jättefin så resultatet känns inte riktigt rättvis gentemot formen (men absolut rättvis om man ser till prestationen på banan). Sen har det hänt en mycket tråkig sak också... Jag kommer inte längre att träna W. Beslut har tagits om att hon ska säljas och hon kommer att åka iväg för försäljning. Jag har blivit erbjuden att köpa henne men har tyvärr inte möjlighet till det just nu. Jag förstår beslutet men tycker givetvis att det är otroligt tråkigt för min egen del... Krokodiltårar... Kommer att sakna henne massor, så otroligt fin och snäll häst med framtiden för sig! Haha, även på (samtliga) av våra sämre tävlingar har W fått otroligt fina ord från domarna, "härlig häst", "fantastisk häst", "stor potential" osv.. Nu rider jag fram tills att hon åker. Sen får vi se vad som händer med min ryttarkarriär... Känns ganska kört utan häst, hehe... Framtiden får utvisa!


RSS 2.0