Ridpass med Rerra

I förrgår blev det ett pass igen på duktiga hopphästen "Rerra". När vi värmt upp tyckte jag att det gick riktigt bra! Mycket bättre än sist jag red henne! Kommer defintivt att rida henne igen, blev peppad när det kändes så bra! Fick erbjudande att var med på träning med henne igår men hoppade över den här gången, tiden passade inte riktigt.. Det var verkligen längesedan jag red för tränare, förra sensommaren kanske? Snart är det nog dags igen!!


Tin och Rerra (bilden är från Tins blogg)


Varit uppe i sadeln igen!

Det tog ett tag innan jag tog mig upp på en häst igen (efter att jag kommit igång så bra) men idag satt jag hur som helst åter på hästryggen! Red syrrans 5-åring "Blixten". Jag var dock lite tveksam till att sitta upp, har mest hört om allt bus den där hästen har gjort. Har fått en bild av honom som världens bockmaskin! Men syrran tvingade upp mig och tur var väl det för han var riktigt rolig att rida och det blev inte ett endaste bocksprång! Blev även glad för i början av passet fick jag höra att sitsen var helt ok!! Kul!! Tyvärr försämrades den mot slutet av ridpasset då min ork började sina (ridning är verkligen bra träning, det känns nu när man inte är i form!). Som tur är orkade jag med en stund i alla fall och det kändes riktigt bra stundtals. Syrran var även nöjd när hon hoppade upp efteråt så det var ju kul!

I morgon blir det nog ett pass igen, dock på annan häst. Återkommer...

Hemma igen! (och kommentera mera...)

Skrev i förra inlägget att jag skulle återkomma när en häst kommit i min väg, tyvärr har detta inte hänt ännu... Men nu är jag åter hemma i Dalarna och hoppas på att jag ska hinna med både ett och flera ridpass denna vecka! Återkommer givetvis med rapportering!

Tänkte även på en sak alldeles nyss när jag var in på Emelie Brolins blogg. Jag kan bara anta att hon har väldigt många som läser hennes blogg. Nu hade hon vunnit två fina klasser och hon hade (vid tidpunkten då jag läste) enbart fått 8 grattiskommentarer (min inkluderad). Är inte det lite snålt? Om man är in och läser någons blogg (som den som skriver lägger ner sin tid på) och ser att framgång kommit i dennes väg: kan man inte lägga in en liten kommentar då? Eller egentligen när som helst, lämna en kommentar! Jag vet att man inte alltid har tid med detta men besöker man en blogg regelbundet kan man väl i alla fall lämna några ord någon gång ibland? Vad tycker ni? 


Emelie Brolin på hennes Briman.


Sommar och semester!!

Nu när jag kommit igång så bra med ridningen åker jag bort! Vilka fasoner! ; ) Är i Skåneland för tillfället så det får bli en liten hästpaus igen på ca en vecka. (Om nu ingen här i Skåne skulle behöva lite ridhjälp, haha). Får ta tag i det där med ridningen igen när jag kommer hem, då ska jag fortsätta där jag slutade innan jag åkte iväg!

Idag har vi besökt Skanör och Falsterbo (tyvärr en vecka för sent om man ser till hästtävlingarna). Det är verkligen underbart där. Strålande sol, vita sandstränder och riktig utomlandsfeeling!

Nu ska jag semestra vidare, uppdaterar igen så fort en häst kommit i min väg! ; )


Ridpassen

Som sagt, körde hårt och bokade upp mig för ridning av två hästar igår. Har lite träningsvärk idag men inte så farligt faktiskt! Mest lite småstel här och där! =)

Häst 1 var den duktiga hopphästen Rerra (Carrera B). (Ni kan läsa mer om henne på Tins blogg där en artikel finns som var publicerad i Dalademokraten häromdagen!) Har ridit henne en hel del tidigare men nu var det längesedan sist. Jobbade mest lösgörande och med framåtbjudningen. Det var ganska varmt denna dag vilket påverkade både mig och hästen men jag tycker att hon kändes riktigt fin framförallt mot slutet av passet!

Häst 2 var Helge. Har ridit honom ett par gånger tidigare. Den första åkte jag i backen strax efter att jag kommit upp i sadeln! Andra gången gick det mycket bättre men då hade jag fött barn för inte så längesedan så då blev det ett väldigt kort pass. I går red jag inte heller så länge pga värmen, bromsar och min ork. Men tyckte ändå att det blev lite ordning på allt mot slutet! På allt förutom min sits vill säga, har nog tappat lite där men det ska jag råda bot på! Fokusera, fokusera, fokusera till nästa pass! Vet ju vad felet (felen) är! =) Men känns lite bra ändå med Helge - jag är inte igång, han har precis kommit igång efter en kortare konvalecens (och från en betydligt längre konvalecens efter operation och grejer för något år sedan). Tillsammans kanske vi kan komma igång ordentligt! =)

Snodde en bild från Susannas blogg på mig och Helge. Som sagt, ursäkta sitsen men ska jobba på den... =)


x 2

I morgon blir det ridning x 2!!! Det ni!! =) Uppdatering kommer givetvis!

I väntan på den kan ni kika in på Marias blogg och kolla in filmerna på Reggie!

(Bra gjort att få med 7 utropstecken på ett par rader, tycker ni inte??) =)

Nu börjar det ordna upp sig...

Hehe, blev i vilket fall en ridtur den här veckan! Red ut på finaste Mirre idag som åter är fit for fight! Eftersom han inte är fullt igång riktigt än blev det en ganska lugn ridtur. Jobbade mest lösgörande och med att få honom att jobba genom ryggen. Vilket han gjorde väldigt bra!! Han kändes superfin och jag kan säga att det var svårt att hålla sig från att göra lite mer krävande rörelser! Men, jag höll mig sånär som på några tramp... =) Han var så fin och laddad efter galoppen att jag bara fick lov! Men bara ett par, lovar! =) Som ni kanske redan har förstått så älskar jag att rida Mirre, han är så bussig och positiv och maffig! Min typ av häst, verkligen! Jättekul att han börjar komma igång igen, blir nog fler ridturer på honom framöver.


Jag och Mirre "back in the days" =)
Foto: Sus


Ingen ridtur än...

Vart tar tiden vägen?? Hade på allvar tänkt hitta en häst att rida den här veckan men dagarna bara flyger förbi och snart är det helg och snart har veckan gått... Får se om jag raggar en häst till på söndag, annars har jag i vilket fall bestämt att nästa vecka ska det ridas! =)

Fick i vilket fall titta på en fin häst idag då jag bistod med kommentarer då S red program. Hon ska ut och tävla i helgen och ville ha lite hjälp från backen. Alltid kul att kunna hjälpa till! Håller tummarna att det går bra på tävlingen!


Trollpär (som inte har något med inlägget att göra men vad vore ett inlägg utan bilder??) =)


RSS 2.0