Nygammalt kandar

Vad härligt med lite vårvärme! Äntligen! Hade det riktigt fint igår då jag satt ute i solen och putsade ett gammalt kandar som hängt hemma hos mamma sedan Totte-tiden. Faktiskt gick det att få lite fason på det så W får använda det framöver. Lite framgångar har det iaf varit med om så det kanske för tur med sig?! Ska pimpa upp det med ett nytt pannband bara!

 


Vårkänslor!

Jag skrev i förra inlägget om att hitta motivationen. Jag kan idag säga att jag nu har haft ett par dagar utan några som helst problem med den! Snarare är jag mer peppad än någonsin då Wadesch har känts otroligt fin! Lite varmare väder och utebanan verkar vara poppis hos W! Dessutom föregicks dessa två pass av två vilodagar (varav en ofrivillig, återkommer till det). Kanske hon behövde det för hon har varit så laddad, så mjuk och så rörlig!! Hon är superkul att rida när hon är sådan!! Det enda som såg ut att ställa till det var när jag började träna på byten idag. Hon började ladda, hon lyssnade inte på hjälpen och hon drog iväg. Idag tog hon dock en tillrättavisning väldigt bra och helt plötsligt var det inga problem att byta! Kul! Har överöst henne med beröm dessa dagar och hon blir sååå glad! Känns som att hon tar i lite extra efter varje klapp. Det ska jag tänka på oftare - mycket beröm när hon gör saker bra!

Angående den ofrivilliga vilodagen... Istället för att hoppa upp på hästen fick jag åka till akuten med en fot som svällt upp som en ballong. Visade sig att det var någon infektion och fick penicillin. Det tar ju dock ett tag innan penicillin börjar verka så har ridit i joggingskor de senaste dagarna då det var de enda skor som jag kunde klämma ner min "bigfoot" i! Nu hoppas jag att omfånget ska minska snart men känns skönt att det var den här helgen, nästa helg ska vi ju tävla och då måste jag kunna ha ridstövlar på mig!

Tänk, snart sista april, "vintern rasat ut" - underbart!! Trevlig Valborg mina läsare!! :)




Att hitta motivationen!

Ibland när jag har mycket att tänka på och är allmänt trött och sliten har jag en förmåga att känna mig lite oinspirerad. Som igår t ex. Då red jag ett pass på W på utebanan. Hade kandaret på för första gången på bana, W var lite trött efter många pass på rad, däribland några hårdare pass som känts riktigt, riktigt bra. Trots ett lite sådär utgångsläge skötte hon sig bra! MEN trött som jag var så tog jag fel beslut att jobba henne liiite till och då tog det stopp för W. Hon tjurade ur, jag tjurade ur och efter ett pet på rumpan med dressyrspöt fick jag träna balansen lite om vi säger så!

Hur som helst, åter till ämnet. Efter ett sådant pass, trött och dan som jag var, kände jag att orken och motivationen började tryta. För stunden, kanske bör tilläggas...

För det som är bra med ett brinnande intresse är nämligen att det är lätt att få tag på motivationen igen! Idag har jag haft vilodag och jag har även surfat runt på några dressyrbloggar (favoriterna är Emelie Brolins och såklart Patrik Kittels, ni hittar dem i länklistan). Har ni tips på flera mottages de tacksamt! Nu känner jag mig återigen laddad för ett pass på hästryggen imorgon! Men först är det sova som gäller! 

Måste också tillägga att min sambos travhäst var väldigt duktig idag då han kom 2:a i ett lopp på Solvalla! Still going strong! Färdas fint gör han också, vi är inte där riktigt än:


Jubel och hurrarop!!

Ja, vad ska jag säga om dagens pass? Kanske att det var fantastiskt? Kanske att jag fortfarande sitter i ett litet glädjerus? Eller kanske att det nog var vårt bästa pass hitintills? Hur jag än skriver är allt sant!

Att W har fin form för tillfället har nog inte undgått er som läser denna blogg. Men idag, trots att det egentligen inte "hände" så mycket under passet, fick jag en riktig "wow-känsla"! W kändes fin från början, kanske något kantig efter vilodagen. Men efter uppvärmning blev hon som en dröm! Red lite skolor i både trav och galopp, gjorde några enkla byten, red lite förvänd och gjorde några byten i språnget. Inget märkvärdigt och det var inte så att varje rörelse var perfekt. Men känslan, den var fantastiskt fin! Har nog aldrig suttit på W då hon rört sig så otroligt luftigt med (i princip) all energi använd på rätt sätt! Hon kändes som en riktig kanon!!

Fick också en hint om att slutor är en riktigt bra rörelse för att få fram luftighet! Ännu ett plus är att bytena gjordes bra på hjälpen, om än lite väääl luftiga...

Ett sådant här pass kan jag leva på länge, även om jag hoppas att det snart kommer fler!!

Hehe, kom helt osökt att tänka på Dannys låt från Melodifestivalen, "Amazing", när jag skrittade hem från ridbanan. Hade lämnat radion på i stallet och gissa vilken låt som spelades när jag öppnade dörren???


Anmälda till tävlingar!

Efter tävlingen har W känts riktigt fin! Har hunnit med en uteritt på kandar (inga problem alls med kandaret, W kändes som att hon alltid gått på det, hoppas att det fortsätter så på känsliga damen), ett trevligt dressyrpass och en vilodag.

Idag har vädret äntligen blivit bättre efter allt regnande så idag känner jag mig riktigt taggad för en ridtur! Tyvärr blir det ingen ridning i helgen då jag är bortrest, kommer få abstinens, men kanske ägarinnan passar på då att ge sig ut på en liten tur på "gamla" hopphästen?! ;)

Hur som helst kanske en lite lugnare helg behövs inför kommande månader för nu ska det tränas och tävlas! Har precis anmält till två tävlingar:
- 5/5: Edsbyn, LA:3 och MsvC:2.
- 17/5: Insjön, MsvC:2.
Då har vi två tävlingar på oss att kvala till MsvB och det finns samtidigt tid att befästa bytena och slipa på formen! Sen hoppas jag att nästa tävling blir en start i just MsvB!!

 


Årets första tävling!

Igår var jag och Wadesch ute på våran första tävling för året! Förutom årsdebut var det även debut i Msv.

Hade ett litet genrep på lördagen då det var Göranträning. Red igenom båda
programmen, MsvC:1 och C:2. Förutom felridning, omslag i förvända, kass ryggning och lite andra småmissar kändes det faktiskt riktigt bra, haha! Hon kändes fin i formen och Göran var väldigt positiv!

Igår var det då tävlingsdags! Framridningen till första klassen var minst sagt spänd, farliga skuggor från träden och laddad häst. Väl inne i ridhuset blev det inte direkt bättre men jag var ändå nöjd att vi klarade oss igenom hela programmet, det blev några missar men vi tog oss igenom! Jag var också glad över W då hon kändes otroligt positiv! Tyvärr gjorde dock spändheten och missarna att poängen blev katastrofala...

Samlade ändå nytt mod och beslutade att vi skulle starta andra klassen. Var mer beslutsam redan på framridningen att nu skulle det gå bättre! Red på mer framåt och gav W mer frihet. Blev lite bus men resulterade i en mycket bättre form och rörligare häst. Väl inne på banan kändes det direkt att W var mer avspänd och att hon visste vad det hela handlade om! Red igenom hela programmet utan större missar. Sedan var det dags för poängen. Fick 66% och det räckte till en 2:a plats!!

Är supernöjd med W som både är en pärla att ha med sig på tävlingsplatsen men även är otroligt positiv och laddad när jag kommer upp i sadeln! Tror att hon gillar att tävla! Är också otroligt glad att jag har en sådan fin häst att rida!

 


Programridning

Vi tränar på jag och W. Segheten som jag har känt hos W sista tiden har övergått till vårkänslor! Bockserier och "sprätt" i benen har förekommit de senaste passen! Hellre det, alltid kul med en pigg och glad häst!

Vi har den senaste tiden bland annat hunnit med ett "dressyrprogramtränarpass" då MsvC:1 avverkades. W var kanske lite väl på hugget detta pass men det kändes att hon i vilket fall kan göra alla delar riktigt bra, frågan är hur det kommer fungera i ett program på en tävlingsplats... Återstår att se! Vi hinner träna några gånger till innan tävlingen i vilket fall, imorgon blir det att träna på MsvC:2.

Nu är det verkligen inte långt kvar till årets första start! På söndag smäller det! Spännande och kul! Hinner med ett pass för Göran innan, han kommer på lördag. Blir nog bra.

Varvar med uteritter i vanlig ordning. Idag invigde vi även utebanan för det här året. Kul tyckte W! Jag likaså!


RSS 2.0