Träning!

Igår fick jag förfrågan om jag ville vara med på träning med Wadesch för Annica Norén. Det ville jag! Ni som följt denna blogg vet att det nu var väldigt längesedan som jag red för tränare och därmed var det även extra välbehövligt att få lite tips från backen. Några olater har jag och dem blev jag uppmärksammad på, måste exempelvis tänka på att ha fram högerhanden så att jag inte kortar den sidan för mycket. Likaså måste jag tänka på att ha en mer stilla skänkel i vissa lägen. Saker som jag är väl medveten om men ack så svårt det kan vara ibland att arbeta bort olater! Kände själv ibland hur den där högerhanden fick som ett eget liv, haha! Fick även en bra check på hur jag ska ha W i formen. Överlag tyckte jag att passet gick skapligt. Tyckte dock själv att jag kanske var lite spänd från början och W, känslig som hon är, känner sådant direkt! Var så längesedan jag red för tränare att jag nog var lite pirrig och förväntansfull. Vill ju göra bra ifrån mig, speciellt med tanke på det förtroende som jag har fått genom att få rida någon annans fina häst. Tur att ägarinnan var med och stöttade! Men vi jobbade på både jag och W och förhoppningsvis kom vi ännu en bit till i rätt riktning. Idag har jag lite känning i mage och rygg så personligen fick jag nog också ganska bra träning!

Nu ska jag försöka att få till det så att jag kan vara med på någon träning för Göran Liljestam framöver. Han har varit min tränare i många år och hjälpt mig enormt mycket! Jag jobbade även hos honom i ca. 5 månader en gång i tiden. På de månaderna gick jag och min dåvarande häst Totte från att ha tävlat medelsvår några gånger till att tävla St Georg med bra resultat! Trodde nog aldrig innan att jag skulle få sitta och träna på piruetter, seriebyten och saxslutor. Så småningom lades även piaff och passage till på träningslistan. Shit vad kul det hade varit att komma dit igen, kanske det blir med W, vem vet? =)


Ridpass och musik!

Måste börja med att säga att det är kul att fler och fler verkar hitta tillbaka hit till min hästblogg! Eller kanske är ni helt nya läsare? Tappade såklart en del läsare när jag hade uppehåll här på bloggen men nu på sistonde har det varit lite mer trafik igen, kul! Lämna gärna en kommentar också, jag svarar på alla kommentarer i kommentarsfältet! Kanske att du även har en egen blogg som du kan länka till så att jag kan kika in där? Vill även nämna att om du har en hästblogg och har min blogg i din länklista, då lägger jag till din blogg i min! Säg till bara! =)

Igår red jag återigen Wadesch. Blev ännu ett pass i ridhuset. Fortsatte att jobba på att få in det där höger bakbenet under kroppen, det var i stort sett det enda som fortfarande satt lite fast, i övrigt kändes hon jättefin! Mot slutet tyckte jag dock att jag även fick det bra på plats och hon kändes riktigt lösgjord! Hon känns så okomplicerad, även om det tar emot lite ibland är det bara att jobba på med att få loss det, inga större protester! Hon har även en bra egen motor och en vilja att göra bra ifrån sig. Duktig häst!

Avslutar med lite musik, inspirerad av Aramise blogg. Hon frågade sina läsare vilken musik de ville rida till alt. höra i en kür. Jag älskar verkligen Sex on fire med Kings of Leon, tror ni att den hade passat in i ett kürprogram, haha?
 

 


Headerproblem och ett trevligt ridpass!

Har ni märkt att min header är borta? Buhu! Tror jag vet varför men oavsett orsak bör jag väl skaffa en ny... Någon som är haj på det där kanske? I sådant fall får ni gärna pilla ihop en och sedan skicka koden till mig! Låna gärna bilder från bloggen! ; )

Nog om det och istället över till roligare saker, närmare bestämt dagens ridpass på Wadesch. Tyckte att det gick riktigt bra idag! Innan vi värmt upp var väl bakbenen lite här och där men bara vi kommit igång tyckte jag att de hamnade riktigt bra in under kroppen och hon jobbade på bra. Får dock passa höger bak lite extra... Blev en del skänkelvikningar och några öppnor. En del fattningar också, ååå hon har så härlig galopp! Jobbade även överlag med böjning, rakriktning, halvhalter, tempoväxlingar och avsaktningar/igångsättningar, detta är dock sådant som finns med under varje pass. När hon väl är "på plats" är det bara styrkan som saknas för att kunna bygga upp mera tryck men jag är säker på att det kommer med tiden. Jag har sagt det förut men kan säga det igen, tycker att hon är himla trevlig att rida! Lyssnar riktigt bra på sitsen och man känner väl som ryttare vart man har henne med hjälp av sittbenen så det gäller som ryttare att vara stadig och känslig. Riktigt bra träning med andra ord! Alltid kul med en häst som får en att automatiskt jobba med sitsen, om ni förstår hur jag menar? Självklart gör en korrekt sits nytta på alla hästar, men på vissa hästar är det lättare att finslipa den.

Nu återstår att se vad som händer i veckan. I´ll be back! =)


Nu är några ridpass inplanerade

I morgon är jag åter uppe i sadeln på Wadesch! Till veckan sitter jag troligtvis på Helges rygg igen. Kanske även några fler pass på W då? Härligt att ha några ridpass att se fram emot!

Uppdaterar givetvis om hur det går!

Fortsatt trevlig helg på er!

Hästtorka...

Sen i torsdags har det varit hästtorka här... Helt ofrivilligt dock. Har haft chansen att rida både en och fler dagar men tyvärr har vi sjukstuga här. Tyra är förskyld och jag har någon mystisk åkomma som jag inte kan sätta fingret på vad det är. Lite småknas här och där, ibland tror jag att jag är frisk men sen säger kroppen någonting annat. Bäst att ta det lite lugnt och vänta ut vilken bacill det nu än är som flyttat in.  

Hoppas på att vara tillbaka i sadeln snart! 


Lyckat pass på Reggie

Igår förmiddag åkte jag och Tyra till Bonäs. När vi kom fram stod Reggie sadlad, tränsad och klar! Lyx! Så det var bara att bädda ner Tyra i vagnen, överlämna henne till Elmer och sedan sitta upp. Skrittade en liten runda i skogen innan jag styrde in i det som börjar likna en paddock! Superbra att de äntligen får en ridbana även om underlaget än så länge var något tungt på sina ställen. Men det blir nog bra! Väl där började jag efter några uppvärmningsvarv att "störa" Reggie lite i hennes "komfortzon" (hon trivs väldigt bra i en lite lägre form där hon gärna lägger sig av sig självt). Lite småsur blev hon kanske i början men efter en stund kändes hon jättefin! Jobbade upp henne i formen och jobbade på samlingen i både trav och galopp och hon tog det jättebra! Så bra att jag även provade några korta, korta steg i traven (mot tramp). Det blev lite jobbigt och lite missförstånd men efter ett par försök gick det helt klart åt rätt håll! Jobbade även några framdelsvändningar (för övrigt väldigt bra lösgörande arbete oavsett utbildningsståndpunkt) där hon gärna ville dyka lite och trycka ut bogen istället för att bara ligga kvar och kliva undan. Fick även vara noggrann i alla hörnpasseringar så att hon låg kvar på yttertygeln och formade sig runt innerhjälperna. (Även hörnpasseringar är otroligt bra att träna på. Man rider dem varje pass på en ridbana men tänker man alltid på att hästen ligger rätt i dem?? Det borde man göra vid varje hörnpassering!). Avslutade med en lägre form och ett lite friskare tempo. Det var jättekul att rida Reggie och det märks att Elmer och Maria jobbat på bra med henne! Tidigare hade det aldrig gått att sitta och jobba henne på det sätt som jag gjorde nu, nu börjar det verkligen gå att rida "på riktigt" på henne! Om ni förstår hur jag menar? =)

Tyra och Elmer stod såklart vid sidan och tittade på och Tyra var på ett riktigt bra humör när vi kom in i stallet så hon verkade verkligen ha trivts bra i Elmers sällskap! Tyra fick såklart hälsa och klappa på Reggie. Hon fick även sitta på henne (jag höll givetvis i så oroa er inte) vilket verkade uppskattas enormt! Ryttarinna på G! =)

En mycket trevlig förmiddag! Det är så roligt att rida!!



Trevlig helg på er!


Egen häst???

Går era veckor lika fort som mina? Mina går så snabbt att jag knappt hinner med!

Jag blir bara mer och mer sugen på att köpa egen häst. Tyvärr tror jag inte att jag skulle ha tid med det riktigt än, men inom en överskådlig framtid kanske, vem vet??? Frågan är om tiden kommer försvinna ännu fortare när det ska börja jobbas, när det ska hämtas/lämnas från dagis osv... Men kanske att det blir lite lättare att ha Tyra med sig på äventyr när hon blivit lite äldre. Bara att vänta och se! =)

Det är tur att jag för tillfället får en del av min hästabstinens stillad på annat håll. I söndags red jag åter W, som jag tycker väldigt mycket om att rida. Ett dressyrpass i ridhuset avverkades och jag tycker att det gick riktigt bra! Det går helt klart framåt! Ska dock inte ta åt mig hela äran för framstegen, hennes ägare tränar också på bra med henne! Tror att det kan vara bra att varva hoppryttare/hoppträningar med dressyrryttare/dressyrträningar. Visst kanske det blir lite olika ridning men då slipper man fastna i gamla spår samt att det blir en mer allsidig träning! Säkert bra för hästens motivation också! Fick erbjudan att vara med på träning för tränare på W i morgon men fick tyvärr lov att tacka nej denna gång. Är sugen som bara den men det är annat som hindrar vid just detta tillfälle. Hoppas på nytt tillfälle längre fram!

På torsdag är det ridning igen, denna gång blir det på Reggie. Hennes matte kommer agera barnvakt så Tyra får följa med till stallet denna dag. Det ska bli kul!

Bjuder på några bilder på mig och Regina. Tänk att det är två år sedan vi var med på den där fototräffen... Saknar Regina lite... Hon var speciell och vi hade våra duster men vi hade även ridpass när allt kändes superbra! Hon gick även från att vara en häst som var något svårhanterad till att vara otroligt snäll att hålla på med! En riktigt mysig häst (förutom på uteritterna)... =)












Samtliga bilder är tagna av Stina Ahlenius.


Till slut kom jag igång igen...

I förra inlägget "skröt" jag minsann att jag även var ute och joggade och hade mig. Hm, resten av den veckan blev det dock inte ett endaste löpsteg eller en endaste ridtur... Den här veckan har det däremot hänt lite mer! I måndags (varför är det alltid måndagar som man tänker "nu jävlar anamma ska det bli ordning på torpet"?) blev det en löprunda och igår blev det ett ridpass. Denna gång var det Wadesch som trimmades. Eller var det jag som trimmades, minns inte riktigt... Passet gick ganska bra tycker jag. Det tar alltid cirka en kvart innan hon spänner av och börja jobba men efter framridningen kändes hon mer ridbar. Jobbade mycket övergångar samt lite skänkelvikningar efter långsidan. Gick skapligt, vill få henne att lyssna på hjälperna och jag tycker att det tar sig! Försökte att sitta ner större delen av passet och det funkade ok. Det var dock först på slutet när jag började rida lätt och tryckte på henne mer framåt som poletten helt ramlade ner. Hon blev väldigt stadig och fin i formen, lyssnade bra, klev på bra och kändes mjuk och fin (red några sidvärts igen och hon flöt på väldigt fint). Helt enkelt ett bra avslut på passet! Ska komma ihåg det till nästa gång att jag ska rida på lite mer framåt även när jag sitter ner på henne. I början gäller dock lite det motsatta, då måste man lugna henne lite och få henne att ta förhållningarna... Det är mycket att tänka på under ett dressyrpass men det känns i alla fall som att jag har lite känsla kvar, även om jag kanske hade behövt lite hjälp från backen ibland samt lite peppning... Får se om det blir någon träning framöver, vore kul!

Har inga nya bilder att bjuda på, får ta med en fotograf någon gång så att ni får se henne "in action".

Ha det gott nu alla hästmänniskor! =)

RSS 2.0