Rejält dressyrpass

En matte som fått sovmorgon och som haft färre riddagar än vanligt. Gissa om Bobbo fick jobba idag, stackaren... ;) 

Rejält ridsugen och laddad för ett dressyrpass kom jag till stallet idag. Hade dessutom förstärkning med mig i form av Tyra. Efter mockning hämtade vi in Bobbo från hagen och gjorde iordning honom. 

På plats i ridhuset skrittade jag fram honom och sen tog Tyra kommandot. Under framridningen var hon ridlärare så det var bara att följa hennes instruktioner. ;) Sen gick hon in i värmen medan jag och Bobbo körde igång träningspasset på riktigt. Blev en del övergångar och fick hålla extra koll på yttersidan. Men precis som jag läste på en annan blogg häromdagen (dressyrliv.com) så är grunderna viktigast av allt. Efter arbete med dessa; gas, broms och styrning, fick jag bra koll på honom och därefter följde ett mycket trevligt dressyrpass. Öppnor och slutor på medellinjen, i både trav och galopp. Bakdelsvändningar och sen lite förvänd och ett par byten på det. Växlade även formen under passet och avslutade med långa/korta steg. Riktigt fin häst idag! 

Efter att jag avslutat och lagt ner honom var det Tyras tur. Hon skrittade av honom och var sååå glad! Mamman lika glad hon då en dröm, ända sen Tyra föddes, har varit att vi en dag ska hänga tillsammans i stallet. ;) Nu har vi visserligen hängt flera gånger där men det märks att hon tycker att det är roligare och roligare och hon tar för sig mer och mer. 

Mycket rolig förmiddag i stallet!







Självklart skulle det även hälsas på Sally, favoriten! <3


Tävlingsresumé, del 3

Än så länge har jag bara redovisat min och Bobbos första två tävlingar, Leksand och Svärdsjö. Näst på tur är Falun.

21 och 22 augusti gick årets enda meeting (för vår del) av stapeln på Sveden i Falun. Dag ett gjorde vi vår första regionala start i LB:3. Efter en något spänd inledning slappnade han dock av under programmets gång. En egenskap som jag är väldigt glad över med honom. Även fast banorna ibland kan vara "läskiga" så släpper han det bara han har sett allt och så fokuserar han på mig. Guld värt! Resultatet i denna klass blev 64,09% och precis utanför placering (vi var tre på 64,..% och vi drog kortaste strået). 

Då det gick lokala klasser parallellt med regionala, på olika banor, blev nästa klass en lokal LB:1. Här var han inte spänd alls, det enda jag önskade här var att jag tryckt på lite mer. Resultatet blev 68,03%, vilket räckte till en andraplats. 

När tävlingsdagen var slut drog vi tillbaka hem för att nästa dag lasta på igen. Klassen för dagen var en lokal LA:1. Så lugn som han var efter urlastning har han nog aldrig varit men när jag suttit upp exploderade han. Älgfluga, sadeltvång, bus - vad vet jag... Det jag däremot vet är att jag flög av medan Bobbo stod kvar på stället och gjorde luftsprång.

Ja, ja... Efter att skrittat honom för hand en stund var det bara att hoppa upp igen. Med stukat finger och öm och stel rygg. The show must go on och jag var tävlingssugen. Hann inte med många minuter på framridningen innan det var dags att äntra tävlingsbanan. Väl där lyckades vi ta oss igenom hela programmet vilket ledde till första placeringen i LA, en femteplats och 64,07%. 

Dagen efter drog jag till Grekland. Lite mörbultad men väldigt nöjd och glad!



Duktiga Boxter B!

Hemkommen från tävlingen väntade en gullig present från ägarinnan. <3

Sen väntade detta! Mmmm, sol, bad, familjehäng och god mat. (Kan erkänna att jag även planerade tävlingar och hästrelaterade inköp när jag var där, haha).


Ridning, shopping och nästa generation

Igår var det då dags för mig att rida igen. Det var efterlängtat att få trimma lite. Rider oftast tre pass/vecka men nu har det bara blivit två, av olika anledningar och det känns faktiskt 
skillnad. Längtar lite mer! ;)

Passet gick helt ok och i grunden kändes han riktigt fin. Men, inne i ridhuset fanns ett litet hinder, några bommar och två hästar som hoppade detta lilla hinder. Inget konstigt alls med det men kan erkänna att det var lite svårt att hålla fokus för oss. Han var nog mer sugen på att hoppa och jag var redan snurrig efter en lång, intensiv jobbdag... Men tycker ändå att det var ett klart godkänt pass. Han känns stark och fin! <3

Såg en snygg jacka i stallet också och kände att jag fick lov att klicka hem en likadan. Från Kingsland. Råkade även klicka hem en uppsättning benskydd... Ooops... Dessa "klick" gav även mersmak. Nu vill jag ha nya ridbyxor, ny hjälm, nya ridkläder, shortchaps osv osv. Tur att jag börjat jobba igen.

Bjuder på några bilder på en av nästa generations (dressyr?)ryttare: Tyra. Bilderna är tagna förra söndagen då hon var med på sin andra dressyrtävling. Denna gång på Piff.



Min fina Tyra och Piff. <3


Trav i olika former

Har fått påbackning om att blogga så börjar med att bjuda på denna:


Hur många sätt kan man trava på egentligen??? :D 

Ett par pass har jag hunnit med sen förra helgen. Ett dressyrpass då han var en riktig pärla. <3 Sen ett tömkörningspass där han såg väldigt trevlig ut. 

Imorgon var det tänkt att jag skulle rida men nu blir det inte så. Något som faktiskt känns helt ok just denna dag då jag dels är förkyld, dels ska assistera min dotter som ska rida en liten klubbtävling. Så kul att hon snappat upp morsans intresse... ;)

Nu ska jag heja på Kristofers travhäst Massitj, som han är delägare i, på V75. Heja, heja!



Lyckad träning

I morse när jag kom till stallet stod termometern på -29 grader och jag ska erkänna att jag blev lite osäker på om jag verkligen skulle dra iväg på någon träning. Efter lite funderande och rådfrågande beslutade jag mig ändå för att åka och är nu så glad att jag gjorde det. 


Han var så duktig idag! Fick rida en hel del öppnor och slutor, i både trav och galopp, efter långsidorna och på medellinjen. Svårast var slutorna i höger varv, speciellt i galoppen men i övrigt funkade det mesta idag! Skänkelvikningarna och bytena var riktigt bra! Likaså växlingarna mellan de långa och de korta stegen i trav. Det känns som att han kommer ha lätt för piaff och passage då han redan samlar sig väldigt fint. <3


Tur det finns gosiga täcken! Tre stycken, modell varmare, fick han på sig idag. När vi skulle hem var det dock bara -16, rena sommarvärmen! ;)

Efter dagens pass känner jag mig riktigt taggad på tävlingssäsongen 2016! Ska bara bli lite varmare först...




Snöig ridtur

Idag var termometern bara på -9 så det gick alldeles utmärkt att rida. All nysnö inbjöd dessutom till uteritt så vi begav oss av ut i skogen.

Väl ute möttes vi av snötyngda grenar, en jägare och massvis av snö som yrde runt. Självklart blev det ett par snögalopper och sådana står definitivt på listan över "Härliga saker att göra". 

Pärlan var pigg och kändes fin! Han är också rolig för när snötyngda grenar ligger mitt över stigen plöjer han bara rakt igenom. Kan säga att vi blev väldigt snöiga... Härlig ridtur!







Kallt!

Med -24 grader på termometern i torsdags, då det var tänkt att jag skulle rida, blev det så att jag avstod. Inte många gånger jag bangar ridning (har exempelvis lastat på och dragit nio mil för att kunna vara med på en träning för Mattias Jansson i ett oisolerat ridhus i -20 grader, detta var på Mirre-tiden) men där gick faktiskt min gräns.

Imorgon tänker jag dock inte banga! Förhoppningsvis är det liiiite varmare för nu måste jag rida! Ska vara med på träning för Göran Liljestam nästa helg och hade gärna haft några fler ridpass i kroppen då.

Återkommer imorgon efter ridpasset! Kommer också fortsätta min tävlingsresumé. Vill få igång bloggen igen men då måste jag ju blogga också?! Det kommer jag göra nu framöver! 😊

I brist på hästbilder får ni här en isig vinterbild. ❄️😉

Tillbaka i sadeln

NU är jag igång med ridningen igen efter jul och nyårsfirande samt Malmötripp! 

Ägarinnan själv har nu suttit i sadeln igen (kul!!) under några igångsättningspass så kände att jag kunde rida ett lättare trimpass i ridhuset igår. Krävdes ett antal övergångar och lite extra uppmjukningsarbete men tycker att han kom igång helt ok. Har ingen brådska, vi har ju nyss vilat så anser att det var en bra start!

Årets första stallpass avslutades sen med en ridlektion för duktiga Svea. Kul!

2016 - nytt år, nya mål!

God fortsättning på det nya året! 

RSS 2.0