Fin häst!

Efter två "arbetspass" med lite motstånd då fokus har legat på avspänd, lösgjord häst med tryck under hovarna (följt av ett joggingpass med riktiga matte samt en vilodag) kändes Wadesch idag riktig, riktigt fin! Härlig framåtbjudning och fint på bettet, då är hon en ren fröjd att sitta på! Trots lite "spöken" i ett hörn på ridbanan samt ett par försök innan vi lyckades med ena förvända (i andra varvet var det inga problem) är jag otroligt nöjd med dagens pass! När hon känns lösgjord och kliver på får man en liten föraning vad det kan bli av denna dam! Jag tror verkligen på henne! Det är en del att slipa på och det behövs mer styrka men känslan jag får när hon glimmar till är otroligt bra! Hoppas bara att vi inte går för fort fram med LA-start redan i augusti men får ta det som träning! Alltid nyttigt att komma ut och två klasser tror jag är det optimala för henne och nu råkar den andra klassen vara LA... =)


En dag i taget...

Vill börja med att sända en tanke till de drabbade och deras anhöriga i Norge som varit med om denna hemska tragedi... Det är ofattbart och fruktansvärt och jag har svårt att finna ord... Hoppas att de en dag kommer att kunna finna frid...Till dagens inlägg... Ännu vet jag inte riktigt hur framtiden kommer att se ut vad gäller hästeriet... Får ta en dag i taget så får vi se vad som händer! Tills vidare trimmar jag och W på med siktet inställt på tävlingarna i Malung där vi tänkte starta LB:3, LA:3, får väl se om det blir av...

Red ett pass i morse där fokus var lösgjordhet. Började i traven med att få henne att ta stöd längre fram, om ni förstår hur jag menar? Hon blir ibland lite kort, speciellt när man trycker på lite men jobbade som sagt mycket med detta idag. Ställning, böjning, tempoväxlingar utan att hon fick krypa ihop. I traven går det ganska bra att komma åt henne men hon blir ännu mer "ihopkrupen" i galoppen när man trycker på henne. Struntade dock lite grann i detta ett tag då jag ville att hon skulle bli kvickare i galoppen. Tänkte samma jobb där, tempoväxlingar och böjning, blev även lite förvänd. Det kändes att jag kom åt henne bra idag, hon blev lite sur på mig... Hon är dock ingen häst som gör så stor affärar av det, en protest för att visa att det tar emot, sedan säger hon ok då och blir bättre. Tyckte att det var ett mycket nyttigt pass då vi kom till det läget att hon kändes loss, fin och "framme"! Hoppas på att få jobba vidare med detta i veckan!

 
I brist på hästbilder får det bli en på en av mina blommor! =)


En liten klump i magen...

I slutet av denna vecka vill jag ha goda nyheter... För min del... *ego* Kanske låter kryptiskt men kanske, kanske har jag lite nyheter att komma med sen... Vågar inte hoppas än. Men ni kan väl hålla en liten tumme för mig???


Foto: Jag


Sisådär...

Dagens pass på utebanan var inte det mest lyckade vi har haft. W var spänd, hoppade till för allt och inget, var ofokuserad och lite tjafsig. Ibland kan hon vara så precis i början av ett ridpass men idag gick det inte över så till slut gav jag upp. Brukar sällan göra det men det kändes som det bästa idag och ibland måste man gå på sin känsla!

Igår hade vi ett härligare ridpass, även om hon var lite spänd redan då! Men då med den enkla förklaringen att vi red ut, i skogen finns ju både tomtar och troll! Trots detta blev hon bättre och bättre under passets gång och sista delen av turen klev hon på riktigt fint med mycket luft under hovarna!

I morgon skulle hon få vila, sedan får vi se vad som händer under nästa vecka. Kommer säkert att bli några dressyrpass!

Återkommer med rapport!

Vi trimmar på...

Red W häromdagen och tyckte att hon kändes riktigt fin! Hon var lite kärv i början men så var hon också på hugget och då spänner hon lätt till. Det gäller då att jobba lösgörande, lugnt och metodiskt så brukar det ge med sig. Så även denna dag och när hon väl kändes lösgjord och med mig blev den där energin istället till något riktigt bra och jag kunde då sätta lite tryck i henne! Kändes som att hon dansade fram! Som vanligt tog det emot lite mer i galoppen men jag tycker att hon även där blir bättre och bättre. Red skänkelvikningar efter långsidan, förvänd galopp och ett par byten. Blev även några skänkelvikningar i trav samt några längningar. Provade även att rygga henne då detta moment kommer i LA-programmen. Känns att hon förstår hur hon ska göra alla olika moment men det behövs en del finslipning. Får jobba vidare på det i helgen då jag kommer rida henne båda dagarna!

Idag är det också dags för en annan häst att visa framhovarna på banan! Travhästen Jajje (Jay Jay Okocha) börjar komma tillbaka igen efter ett långt uppehåll och nu efter två lugna lopp är det dags att ta i lite igen! Håll tummarna!

Tror att jag ska ta och satsa lite på travhästarna i form av en inlämnad kupong i helgen. En vinst hade inte suttit fel så att jag hade kunnat förverkliga en dröm!!! En dröm som för tillfället är lite skör...


Jag och W på tävlingen!

Medryttare sökes!

Läs mer på:

lillymia.blogg.se


Tävlingsdebuten avklarad!

Igår var det dags för min och Wadesch första tävling tillsammans, tror även att det var Ws allra första dressyrtävling! Hade anmält till två lokala LB. Ville se hur hon reagerade på tävlingsbanan så tyckte att det var bäst att börja där.

Dagen började med knoppning av man innan avresa och jag tänkte på att det kändes så vant att stå där och knoppa. Undrar hur många gånger jag har knoppat? Det är nog en del... Hur som helst kändes det som igår (ok, nu var det igår men ni förstår hur jag menar =)). Då W är en otroligt härlig häst att hålla på med stod hon blickstilla när jag flätade och när det var dags för lastning gick hon på transporten utan att blinka. Med oss hade vi ägarinnan Tin som jag måste säga gjorde ett utmärkt jobb som medhjälpare under dagen!!

Första klassen var en LB:0 med 19 startande ekipage. Tror nog att W undrade lite vad det var som hände när vi kom in på framridningen, vart var hindren??? Vi började rida fram och efter en liten stund kändes det som att W ställt om och var med mig, hon förstod att inga hinder skulle dyka upp!! Tiden på framridningsbanan kändes alldeles lagom när vi blev inropade i collecting ring. Tog det ganska lugnt där innan det var dags för oss att äntra banan. Red långsidan ner och förbi domaren. Lite spänd kändes hon allt när vi passerade men inga större konstigheter. Red förbi igen i andra varvet, samma där, innan det var dags för programmet. Red igenom hela programmet utan större avvikelser. Lite spänd här och där och några taskiga halter men överlag helt ok! Blev belönad med 62,81% och det räckte till en fjärdeplacering! Fick även väldigt fina ord från domaren som var positiv över både hästens kapacitet och min ridning så det var riktigt roligt!

Nästa klass var en LB:1 med 24 startande ekipage. Då W hade skött sig så bra och faktiskt vågat gå runt hela dressyrbanan och förbi domare och annat i första klassen så tuffade vi till oss på framridningen och laddade lite mer! Nu litade jag på att hon skulle gå så då kunde jag satsa lite till! Hoppade även över collecting ring denna gång... Red in på banan med större beslutsamhet än i tidigare klass och W kändes med på noterna! I vilket fall fram till sista mellangaloppen på diagonalen då hon, som domaren skrev, "busade" lite... Hihi... Men i övrigt var hon fin, som vanligt lite taskiga halter, något som vi får lov att träna på hemma men fin! I detta program belönades vi med 68,97% vilket blev till en tredjeplats! Även av denne domare fick både W och min ridning fina ord! Jättekul!

Är verkligen jättenöjd med W som förutom fina prestationer på sin första dressyrtävling även var en pärla att ha med sig! Var också kul att det kom fram publik som tyckte att hon var en väldigt fin häst! Nu ska vi leta nya tävlingar!!!

   


RSS 2.0