Fullt fart i helgen!

I helgen kommer det att bli en hel del träning med Silvia. Det börjar redan idag med löshoppning. Perfekt att hon får göra av med lite energi! I morgon och på lördag blir det uppsittning igen! Målet i morgon är att syrran ska kunna rida lite "själv". Än så länge har vi hållit henne ganska kort då hon varit lite spänd och pigg! Men jag har förhoppning om att det kommer gå bra i morgon! Tanken är väl att även jag ska ta mig upp på henne, kanske att vi lyckas med det redan i helgen!

I veckan som gått har vi inte gjort så mycket. Lite tömkörning har dock hunnits med!

Har även redan hunnit med ett stallpass idag! Hovslagaren var på plats och således även jag och Tyra. Passade på att fixa med mockning och fodersättning när jag ändå var där. Haha, jag måste vara en av de få som tycker att det är roligt att mocka! Jag finner det rogivande samtidigt som det är skönt att arbeta med kroppen! Hovslagaren var väldigt nöjd med Silvia idag! Hovarna såg fina ut och Silvia skötte sig bra!

Nu snart är det då dags för nästa stallpass! Den här gången får dock Tyra vara med pappsen! =)

(Ska försöka att ta lite nya bilder i dag och i helgen) =)

De två träningspassen...

De här två dagarna med Silvia har gått riktigt bra! Igår blev det som sagt träning från backen, nämligen longering och lite förberedelser inför dagens uppsittning. Tränade på några moment som hon spänt sig vid tidigare men allt gick super och hon var verkligen lugn! Idag kom då min syster och hjälpte mig (vad oerhört viktigt det är att vara två personer vid inridning!). Silvia var något spändare idag men ändå mycket bättre jämfört med förra uppsittningen (även om den faktiskt gick bra)! Detta gjorde att det idag blev två uppsittningar och flera varv i "paddocken" med ryttare på ryggen!! Det går framåt!

Nu blir det lite lugnare denna helg för att till veckan löshoppa och tömköra för att sedan till nästkommande helg återigen sitta upp! Tror på att köra på nu med Silvia då hon har otroligt mycket energi (den har hon då fått från mor sin)! Självklart gäller det dock att hålla kvar motivationen så för hårt ska jag inte träna henne, det är ju ett sto hehe!

Trevlig helg på er önskar jag och Tyra!


Dags för fler pass!

Efter att Silvia fått tagit det lugnt i några dagar är det nu dags för träning igen! Idag blir det träning från backen, i morgon kommer min syster hit och förhoppningen är att komma upp på henne igen! Känns kul att komma igång med henne och nu har min syster och jag planerat pass för några veckor framöver, förhoppningsvis har jag suttit/ridit på henne utan problem när dessa veckor är över!

En tråkig grej som jag upptäckte är att jag kommer att vara borta när det är dags för 3-årstest! Jag som hade siktet inställt på detta! Det finns dock tester i andra län som förhoppningsvis är på andra datum så kanske att vi kan åka iväg och bli bedömda någon annanstans. Får kolla upp det där...

Snart dags att bege sig för dagens pass!


Foto: Krister Larsson
Jag och Regina (Silvias mamma). Om ni undrar hur det har gått för henne så är tanken nu att hon ska bli avelssto! Hon står tydligen på ett väldigt trevligt ställe och har det bra i fina hagar och med hästkompisar!


Uppsutten x2!

1) Idag fortsatte då träningen med Silvia. Efter longering började vi med hängning igen. Tyvärr var Silvia ganska spänd så vi började tvivla på att det här med inridning skulle gå så himla bra... Men vi fortsatte ett tag till och helt plötsligt hade vi lyckats med att syrran både hängt och rest sig upp utan några större protester! Min syster är inte den som är den så vid ett försök då hon rest sig upp lade hon över benet och satt på henne! Silvia blev lite förskräckt men fann sig snabbt! Vilken tur att jag får så bra hjälp, hade aldrig klarat det själv!! Vi försökte med att jag skulle vara den som hängde också men genast blev Silvia mer spänd så bästa träningen just nu är nog att jag håller koll på henne från backen medan någon annan får agera pilot! =) Det kändes att jag och Silvia fick bra kontakt idag och att hon verkligen lyssnade på mig! Kul!

Jippi, jag är så otroligt glad!! Nu får min snälla syster lov att komma hit snart igen så att vi kan fortsätta träna! Stackaren, som att hon inte har fullt upp ändå och hon bor inte ens på orten! Men hon är så snäll och helt super!! Tack, tack, tack!

2) Jag lyckades också ta mig upp på en häst idag! Förra gången jag försökte komma upp på denne Helge satt jag på backen innan jag knappt kommit upp. Denna gång försäkrade jag mig om att humöret verkade bättre vilket det var! Blev inte så långt pass och bara skritt och trav men det var jätteroligt att rida lite igen! Var dessutom i ett ridhus och där trivs jag bra, haha! Satte inte så mycket press då jag ville att vi skulle vara på god fot (hov, haha) med varandra men kändes att det var en häst med kapacitet! Kul, kul! Tack för ridturen! =)


På denna bild rider jag ju Mirre och jag har även visat denna tidigare. Men jag har sällan tid att knäppa kort när jag är i stallet längre så det får bli en favorit i repris istället för någon dagsaktuell bild! Tycker det blir så tomt utan bilder i inläggen! =) Stackars Mirrisen förresten. Stackaren har ett knä som ser ut som en ballong och han är halt... =( Hoppas att han blir bra snart!  


Världens bästa syrra!

Idag har jag haft proffshjälp i stallet! Min syster som är otroligt duktig med unghästar har varit och hjälpt mig med Silvia. Efter longering gick jag på backen och försökte hålla pli på en väldigt pigg och vaken Silvia! Min syster fick hänga och det fungerade bra även om Silvia var lite spänd. Den där känsligheten och uppmärksamheten som det har visat sig att hon har kommer troligtvis vara bra när hon ska tränas framöver men nu när hon ska ridas in försvårar det det hela en aning... Dock så gick det väldigt bra idag tycker jag! Inga bockserier trots ganska mycket hängning! =)

I morgon blir det mer träning! Sedan har jag fått tips om vad jag ska träna på i veckan och sedan kommer hon förhoppningsvis hit igen nästa helg! Nu är vi på G! Tack snälla, snälla syster! 


Att rida är som att cykla!

Ridturen igår var helt underbar! Jag trodde att jag skulle vara väldigt ringrostig men när jag väl kom upp i sadeln (det var då jag var ringrostig, osmidig till tusen) så kändes det som att jag var hemma! Alla tusentals ridpass som jag haft genom åren har tydligen satt sig i ryggmärgen!

Mirre var även helt underbar! Har nog aldrig suttit på honom när han varit så pigg förut, han var megaladdad!! Reggie och Sara var också med och vid ett tillfälle brakade det till bakom oss i skogen och hästarna var så på tårna att det blev ett litet minirace. Som tur var fick vi stopp på dem ganska snabbt men även där fick jag känna att balansen och ridningen faktiskt hängde kvar! Förutom denna lilla urladdning fortlöpte större delen av ridturen i en underbar trav! Det kändes att Mirre var i fin form! Blev även ett par kortare galopper och även där kändes han jättefin! Superkul var det och jag hoppas att jag snart sitter däruppe igen! Det underbara vädret med strålande sol gjorde även sitt till för att lyckan skulle vara gjord!

Tack Helena för att jag fick låna tillbaka Mirre denna underbara dag! =)


Finfina Mirre!


En gammal bild men vyn igår var väl något liknande... =) Väldigt mycket mer snö bara! =)


Bilder från löshoppningen!

Gissa vad jag ska göra snart??? Jag ska iväg och rida för första gången på väääldigt länge! Det ska bli så kul!!! Så långt riduppehåll som jag har haft nu har jag inte haft sen jag var kanske 13 år?! Det är snälla Helena som har lånat ut Mirre till mig så idag blir det en runda ute i skogen på favvishästen! Solen skiner även från en klarblå himmel så jag kan lugnt säga att jag ser fram emot ridturen! =)

Gårdagens middag vilken jag nämnde i förra inlägget var grymt god och riktigt trevlig! Det var ägarna som bjöd på trerätters och alla från stallet var där! Kul! Vi är ett sådant härligt gäng, tycker om allihopa jättemycket! =)

Har även fått några bilder från löshoppningen som ägaren tog:


Lite suddiga men man ser ändå att hon kan hoppa! =)


Trav! Bra bakbensaktivitet!


Lyckad löshoppning!

Idag var vi då iväg till ridhus för att löshoppa. Reggie o Maria och Passion o Vicky var också med! Den här stallturen fick även Tyra följa med på, hennes pappa var jättegullig och följde med och promenerade med henne i vagnen. =) Ägaren var också på plats så idag var vi ett härligt gäng! =)

Nu är jag inte någon expert på varken unghästar eller på hoppning men jag kan säga att enligt mig hoppar Silvia riktigt bra! Och hon tycker att det är roligt också! Hon är faktiskt ganska fin på backen också, får se vad det blir av henne... =) Fick lite ny motivation att fortsätta så att jag får möjligheten att se henne under ryttare! Det är bara det att komma dit... Ska försöka att träna på nu framöver om det fungerar rent praktiskt med Tyra och medhjälpare och barnvakt (som såklart följer med, lämnar inte Tyra än mer än för kortare stunder) och allt... Sen får vi se vad jag beslutar gällande Silvia... =)

Det är hur som helst kul med hästar! Underbara djur (för det mesta, haha)!

I morgon blir det middag med alla från stallet! Superkul!


Min underbara sötnos Tyra!! <3<3<3

Fick ett par hästar att rida också! Då ska jag bara ladda lite så hör jag av mig till er! =)


Härlig dröm!

I natt drömde jag att det var dags att prova sitta på Silvia igen. Vi var lite nervösa att hon skulle flyga i luften igen men hon var så lugn och snäll! Vi förstod inte vad vi hade oroat oss för, hon betedde sig som att det alltid suttit någon däruppe på ryggen! Haha, hoppas att det var en sanndröm och att det kommer gå så bra vid nästa försök! =)

Annars har det faktiskt inte blivit så mycket häst de senaste dagarna. På onsdag bär det dock iväg för lite löshoppning. Nästa vecka åker en av mina hästskötare bort för några veckor så från och med då kommer det nog även att bli en hel del mer häst för min del! Bara allting fungerar bra med Tyra så ska det bli kul!


Blir så tomt utan bilder så slänger in en gammal favorit på mig och Regina! =)
Foto: Stina Ahlenius


RSS 2.0