Skänkelvikningar

I brist på egna hästupplevelser att berätta om kan jag vidarebefodra lite tips och tankar gällande skänkelvikningar som Nina tog upp på clinicen.

Hon pratade först lite allmänt om skänkelvikningar och menade att vi ofta krånglar till det när vi ska göra en skänkelvikning. Det ska dras bak skänklar, hållas emot med andra skänkeln, ställas och trixas. Visst, men man kan göra det betydligt lättare för sig genom att tänka lite enklare! Rid in på diagonalen, se till att ta ut linjen ni ska följa (och följ den!), lägg sedan till sidförande skänkel. Håller du riktningen och hästen tar din sidförande skänkel så blir det oftast en bra skänkelvikning!! Sedan kan såklart finjusteringar göras beroende på utbildningsståndpunkt hos ryttare och häst, men i princip så blir det samma sak oavsett om man väljer att kräva mer/mindre sidvärtförflyttning eller mer/mindre ställning - grunden är ändå den samma!!

Ett par tips på bra vägar att träna skänkelvikningar på:

Övning 1: Rid in på diagonalen, ta ut riktningingen, växla sedan några steg skänkelvikning med några steg rakt fram efter linjen.

Övning 2: Rid in på diagonalen, ta ut riktningen, växla sedan några steg skänkelvikning med några steg rakt fram mot kortsidan.


Lycka till!

Kommentarer
Postat av: Maria

Bra tips om skänkelvikningarna! Vilka små fötter du har fått:) Jag & Geografi... Stranden ligger i Fujairah. Vi ses!

2009-08-27 @ 15:08:12
URL: http://lillymia.blogg.se/
Postat av: Natalja

Tack för ytterligare bra tips! Du är så bra på att förkara så man verkligen förstår!



kraaaam

2009-08-27 @ 21:44:44
URL: http://latin.bloggagratis.se/
Postat av: Jessica

Maria: Ja, visst var det! Är så lätt att man krånglar till det ibland! Hihi, har en aning om att fötterna bara kommer att bli mindre och mindre tills de till slut försvinner helt!! =)



Natalja: Tur det då jag ska bli lärare! =) Kul att du gillar mina små tips! =) Kram

2009-08-28 @ 13:31:18
Postat av: Natalja

Du kommer att bli en perfekt lärare!!!



Jag fick rida skänkelvikningar idag på träningen, och gissa om det gick bra? Det gick toppenbra, jag tänkte linjen och flyttade honom för skänkeln. Inga jox eller trix utan det bara flöt på : )

kram kram

2009-08-28 @ 15:52:41
URL: http://latin.bloggagratis.se/

Kommentera här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0