Uteritt och hundpussar

Jag älskar att rida ut i skogen men på grund av att vi är på "bootcamp" nu på ridklubben så har det inte blivit så jättemycket av den varan på sista tiden. Måste ju passa på att få ordning på kusen medan vi har en ridbana inom räckhåll. Något som verkar fungera bra med tanke på resultatet, men som kanske blir lite tråkigt i längden. Målet är såklart att kunna jobba Regina på ett bra sätt även ute i skogen.

Idag blev det dock en uteritt! Vi red en väg som vi aldrig ridit förut vilket betydde att många monster gömde sig bakom träden! Men hon var ändå väldigt kontaktbar och trevlig, även om hon var lite spänd. Jag kan lova att hon även hade en sådan här under varje hov:


Kan inte klaga på att hon saknar schwung i alla fall!!

Efter ridturen fick hon även hälsa på en väldigt trevlig hund som till och med gav henne en puss på mulen. Hon såg så häpen ut!! Haha, hon var sååå söt! Försökte fånga det på bild men tyvärr så hade hunden blivit så uppspelt vid det laget som jag fick fram kameran så det var svårt att föreviga det. Den suddiga fläcken i nedre högra hörnet är alltså hunden... =)


Hoppas att ni alla får en bra dag idag! Själv ska jag fortsätta dagen med plugg, hälsa på en kompis som fyller år samt åka och löshoppa Silvia. =)

Gustav Wasas Ryttarspel

Idag blev det en ganska lugn dag i stallet. Hade inga pass utan bara "det vanliga" stod på schemat, dvs. mockning, höpackning, ridning... Regina kändes väl inte riktigt lika bra som igår, säkert var hon lite öm i kroppen idag. Men hon var ändå helt ok så det blev ett ganska kort pass.

För övrigt så håller förberedelserna inför helgens stortävlingar på för fullt på ridklubben! Det är Gustav Wasas Ryttarspel som går av stapeln med regionala/nationella ponnyhoppningar i tre dagar. Det är massor med starter och mängder med ponnyer som ska stallas upp! Därför kommer jag att flytta Regina till Bonäs i helgen så att hennes box kan stå till förfogande. Fredagen är jag även tidtagare så då blir en heldag på tävlingsplatsen! Ska försöka ta lite bilder och rapportera efteråt! Vill även ge en stor eloge till alla duktiga som kämpar för att få ihop allt inför tävlingarna!!

Framsteg...

Tack så jättemycket för alla era kommentarer! Sitter fortfarande och är glad över att det äntligen börjar gå framåt med Regina! Men när jag tänker efter så har nog framstegen delvis kommit även tidigare. Speciellt tydligt blir det om man blickar tillbaka... (varning för långt inlägg... =)

En dag i höstas när jag red Regina så stod hon på bakbenen så högt att stiglädren ramlade av sadeln och jag hamnade stående på backen bakom henne! Hon hade även en tendens att småresa sig så fort det blev jobbigt. Den tendensen har i princip försvunnit för ett bra tag sedan...

Jag kommer även ihåg när jag red för Göran en gång i höstas och han sa att Regina var tokig. Han trodde inte att jag skulle få någon kontakt med henne... Det är även någonting som jag har funderat själv mycket på då det har varit oerhört svårt vid många, många tillfällen att överhuvudtaget få kontakt med hästen! Men det hade jag garanterat igår!

På de 9 månader som jag har  haft Regina (eller sju är det ju egentligen då vi hade ett uppehåll från varandra i två månader, jag gav ju faktiskt upp där ett tag) så har det ändå hänt en hel del. Anledningen till att jag överhuvudtaget red henne den där första gången var att en tjej som egentligen skulle rida henne backade ur då Regina var helt tossig från att hon började göra iordning henne tills att hon skulle sitta upp. Men när hon skulle sitta upp så backade hon som sagt ur så vi bytte hästar... Numera får Regina många kommentarer om att hon verkar så lugn och snäll! Dock så kan hon inte stå helt stilla i det ögonblicket när jag sitter upp, än. Men hon är lugn både innan och efter!

Jag blev hur som helst kär i den där galna hästen direkt men som jag har kämpat med henne!! Därför känns det extra skönt att få ett sådant ridpass som vi fick igår! Framstegen har som sagt kommit stegvis men känslan av att jag börjar komma till ridning på riktigt har kommit först nu på slutet. Det känns så härligt med tanke på att det är den känslan som jag har strävat efter hela tiden!

En av orsakerna till att hon varit tossig är ett tandproblem som faktiskt upptäcktes när hon var borta i vintras. Min veterinär upptäckte inte det när jag var och kollade upp henne i munnen. Dock så tror jag inte att det var allt utan bara en av flera orsaker till hennes beteende. När hon kom hem efter att hon blivit åtgärdad så sa jag fortfarande nej, jag ville inte börja om och kämpa med den där tossiga hästen en gång till och från början igen dessutom. Första ridturen när hon kom hem var hon helt galen, flög i luften och höll på. Men ändå blev det så att jag tog hand om henne och sakta började det gå framåt igen (det hade ju faktiskt gått sakta framåt även under hösten). Nu är jag såklart glad för att jag fortfarande har henne och det känns oerhört skönt att tandproblemet snart är helt åtgärdat. På söndag beger vi oss till Norrköping för det allra sista steget i åtgärdsprocessen (hoppas jag)!

Sedan får vi jobba vidare, jag tror att mycket träning, mycket hantering, tillsammans med kärlek och tålamod är det som gäller! Håll tummarna för att det fortsätter på samma väg som vi nu äntligen har hittat!


Foto: Krister Larsson.

Lyckad träning!

Å, vad glad jag är!! Träningen idag gick jättebra! Regina skötte sig strålande nästan hela passet och jag fick massor med bra instruktioner. Många handlade om min sits och varje gång som Nina sa något om sitsen/hjälperna så förstod jag exakt hur hon menade. Det svåra är bara att få till allting även utan hjälp från backen... Bland annat så skulle jag börja använda magmusklerna lite mer! Haha, får hoppas att jag har några där någonstans! =)

Fick även massor med positiv respons från ett flertal personer som kollat på lektionen, de flesta handlade om att Regina såg så fin ut! Jag blir så glad!!! 

Jag passade även på att fråga Nina om vad hon tyckte om hästen. Hon sa att hon tyckte att Regina hade tre riktigt bra gångarter, sedan är det såklart en tidsfråga att se hur långt hon går och hur mycket hon är villig att arbeta. Men hon tyckte i alla fall att jag skulle fortsätta att jobba med henne ett tag till för att se hur hon utvecklas.

Ikväll kommer jag att somna med ett leende på läpparna!


Foto: Stina Ahlenius

Ännu ett städryck!

Efter att ha fått upp ångan under städdagen igår så fortsatte jag i samma takt idag, fast i stall nr. 2. Har snyggat till på höskullen, i hörummet, sopat upp lite löv på gårdsplanen och städat i sadel/foderkammaren. Silvia fick sig även en rejäl rykt. Känns lite som att jag inte hinner göra allt som jag vill göra med henne just nu men hon är ju bara 2 år så det är ingen brådska egentligen... Får se om jag hinner tömköra vid några tillfällen innan det är dags för bete, det hade varit bra...
 
Nu ska jag plugga lite innan det är dags för nästa stall och Nina-träning!


Än så länge har i alla fall allting gått superbra med Silvia. Hon är en sådan cool tjej!

Stalltjänstgöring

Idag har det varit en riktig stalldag! Har haft stalltjänst så klockan 7 begav jag mig till stallet i morse! När man har stalltjänst så tar man hand om alla ridskolans hästar, fodrar, mockar, släpper ut och tar in dem osv. Man brukar vara minst två som har stalltjänst men tyvärr så dök inte min hjälp upp i morse... =( Som tur var så hade jag min sambo med så vi har mockat och spånat för fulla muggar i dag!

Efter ett avbrott för lunch så återvände jag till ridskolan då det även var städdag idag. Så lite skurning och skrubbning hanns även med innan det var Reginas tur att få lite uppmärksamhet. Tyvärr så var hon inte riktigt på hugget (eller så var det precis vad hon var!). Tänkte rida ett kort pass i ridhuset där det var svalt och dammfritt. Nu hade jag dock inte ridit där på länge och tydligen så uppskattades det inte av Regina att åter komma in dit. Eller så var det vilodagen i går som blev en lugn dag för mycket (troligtvis) då hon var het och låg på idag. Hoppas bara att hon är bättre i morgon när det är Nina-träning igen! Hon som har gått så bra på slutet, vill ju visa våra framsteg!! Får även hoppas att vi ska vara på utebanan som Regina verkar gilla mer! =)

För övrigt så har vi haft superväder här! Hästarna har gått utan täcke och nu har det även börjat komma fram några små grässtrån som hästarna mer än gärna betar i sig!



Hoppas att ni har haft en härlig helg!

________________________________________________
Svar till Kim: Tramsbok eller inte, det var i alla fall underhållande att läsa, även om man kanske får ta den med en nypa salt!


Beröm!

Jag vet inte riktigt vad det är med den här dagen men hur som helst så har Regina fått massor med beröm idag!!!

- Det började med att hovslagaren som slog på skon tyckte att hon blivit så fin i kroppen och att hon "rest upp" sig och faktiskt såg större ut!

- Sedan när jag ridit fick jag flera kommentarer om att hon är en sådan fin häst och att hon rör sig så bra!

- Slutligen så fick jag även höra att en tjej och hennes mormor hade kollat på henne i boxen idag och tyckt att hon var en sån fin häst!!!

Självklart så fick hon även beröm av mig för hon skötte sig faktiskt riktigt bra idag! Det börjar gå framåt...

Jag hoppas att Regina tog åt sig av allt beröm men jag kan säga att en annan som verkligen blir glad är jag!


Foto: Stina Ahlenius

Ny sko och en andraplacering!

Nu sitter äntligen en ny sko på Reginas hov! Dock så är jag lite oroad då den var en (eller två?) nummer för stor eftersom hovslagaren hade slut på lagret med vinterskor (japp, Regina har fortfarande vinterskor på sig och snö ligger fortfarande kvar i skogen). Så nu ska jag gå och vara lite smånervös att hon ska trampa sig eller trampa av den nya skon...

Får hoppas att min hovslagare kan planera in en omskoning till sommarskor inom ett par veckor så att jag kan pusta ut igen. Orkar inte med något mera krångel nu!! Man lägger ner så mycket tid på hästarna i vanliga fall men med lite krångel här och där så fördubblas den tiden lätt! (Om ni tycker att jag överdriver nu så kan jag säga att det är mer krångel som står på min lista just nu än det jag tagit upp här).

Över till något roligare! Jajje kom 2:a igår! Han och hans tränare Åsa som även körde var superduktiga! Grattis, grattis!


Min sambo med sin Jajje 

Hästens själ...

Jag har en bok i min bokylla som jag knappt har öppnat tidigare (fråga mig inte varför). Jag har haft den i många år men idag började jag helt apropå att bläddra i den...

Boken heter Hästens själ - Från första mötet till vänner för livet och är skriven av Klaus Ferdinand Hempfling.


Något som jag fastnade för i boken var att där finns beskrivet 26 olika karaktärstyper på hästar. De hade namn som Enhörningen, Urhästen, Tjockisen, Dansören, Kungen, Hårdingen, Pegasus osv... -Hmm, lite flummigt, tänkte jag men blev ändå nyfiken på att kolla in vilken typ som passade bäst in på Regina.


När jag kom fram till den 22:a typen, Segraren, så hittade jag den typ som jag tror passar bäst in på Regina! Saker som: "Man får vara försiktig, den här hästen är lättstressad" eller "eftersom en sådan personlighet brukar vara väldigt känslig, får man aldrig själv bete sig okänsligt eller frestas ta  till maktspråk. Sådant leder nämligen omedelbart till motsatsen till vad man hade tänkt sig" tyckte jag stämde in ganska bra på Regina! (det handlade då om ridning) Många andra karaktärsdrag stämde också väldigt bra in även om vissa kanske endast kändes rätt till viss del. Men överlag så stämde mycket och det var roligt att läsa om Reginas "typ" och även de andra olika typerna förstås!  

Håll tummarna!

Två stallpass avklarade! Nu väntar jag bara på att klockan ska bli 11 så ska jag ringa hovslagaren igen. Det lät som att han kanske kunde ha en lucka då! Han lät inte ett dugg förvånad över att skon hade gått av, tydligen sådant som händer! Men jag har då aldrig varit med om det!  

Idag får ni hålla tummarna för travhästen! Han har sin första start för säsongen idag! Tyvärr fick han en riktigt skitspår rent ut sagt, nämligen nr. 12... Men i trav vet man aldrig vad som händer så det ska bli spännande att höra hur det går!!


Jay Jay Okocha

Skoproblem

När jag kom in från dagens pass idag så hörde jag att det lät som en sko var lös. Efter att ha fixat iordning Regina så upptäckte jag dock vad felet var innan jag hann börja lyfta hovar för att kolla. En sko var AV!!! Den satt kvar på hoven med alla sömmar ordentligt fast men som sagt så var den av på mitten. Har aldrig varit med om något liknande, trodde hästskor var tåliga grejer!!

Nu har jag ringt hovslagaren men han var på semester den här veckan! Typiskt! Jag som har träning för Nina inplanerad på måndag och det var först då som han var tillbaka igen... Har dock ringt hovslagare nummer 2 så nu väntar jag på att han ska ringa tillbaka. Hoppas, hoppas, hoppas att han har tid att hjälpa mig den här veckan!!!

För övrigt så kände jag ingenting konstigt när jag red. Trots att Regina vilat i ett par dagar och var riktigt pigg så gick det faktiskt förvånansvärt bra! Någon polett måste ha ramlat ner både hos henne och mig på senaste Nina-träningen för det känns skillnad. Nu ska vi bara jobba vidare på detta och jag hoppas verkligen inte att en trasig sko ska sätta stopp för oss...


Stallpojkarna...

Det finns några som ramlar in i hästvärlden mer eller mindre ofrivilligt. Jag pratar såklart om pojkvännerna! Med en hästtokig flickvän så blir kontakten med hästar i princip oundviklig för pojkvännen!

Jag måste säga att min sambo är guld värd! Han är inte en pojkvän som hänger i stallet varje dag men om det krisar sig så ställer han alltid upp! Nu hade han lite intresse av hästar redan innan vi träffades då han länge har hållit på med trav. Men då hållt på med trav i bemärkelsen tittat på trav och spelat, inte i bemärkelsen hängt i stallet eller tränat hästarna. Men ganska snabbt så visade han att han inte var rädd för att vistas bland hästarna och han hjälpte gärna till när det behövdes.

Nu har han ganska bra koll på det mesta och om jag är sjuk en dag så kan jag skicka honom till stallet! Haha, en gång kom han till och med i kostym till stallet för att mocka då jag var bortrest. Han hade lovat att ta hand om Mirre men glömde bort det och kom på det först efter att han gjort sig iordning för fest. Men det var inget hinder! Han åkte upp i festkläderna för att utföra sitt åtagande!

TACK!! <3

Movietime!

Det blev en riktig nostalgitripp igår hos mamma då jag satt och kollade igenom massor med gamla filmer på Totte. Hittade bland annat en från en Göran-träning där vi tränade på byten i serier. Började med 4:or för att krympa ner till 3:or. Sedan 2:or. Hit gick det jättebra, inga problem. Sedan skulle vi träna på 1:orna och det var svårare! Jag kommer ihåg själva träningen för det var första gången jag tränade på 1:or och jag kommer ihåg att det var sådan skillnad från 2:orna, man fick lov att vara supersnabb! Till slut fick jag dock till det!

Haha, kan säga att sådan slags träning känns väldigt långt borta för tillfället, har inte haft någon häst som gått de klasserna sedan Totte. Mirre lärde sig mycket men tyvärr hade han väldigt svårt för byten, man kan väl säga att det var där vi körde fast. Dock har jag hört att det varit ett problem på flera Amiral-avkommor...

Problemet med att få in någon av filmerna i datorn löste jag genom att filma tvn (haha, jag är inte så teknisk av mig!). Grejen var bara att jag inte laddat batteriet på kameran så därför kommer bara en kort del av programmet då batteriet dog... Det är alltså YR-SM, så det är något av de speciella programmen för YR som jag rider, det motsvarar MsvA (skrev MsvB tidigare men det var ju fel...). Tyvärr kom jag inte till final, det saknades 10 poäng och då hade jag en riktig miss i en piruett och när det är tre domare så blir det några poäng... Dessutom så kommer jag ihåg att jag var så besviken för Totte kändes jättefin på framridningen men tyvärr blev den lite för lång så han blev lite matt inne på banan... Men jag är jätteglad att jag fick vara med om den här tävlingen på honom!

Det här är alltså ca. 10 år sedan... =)



Dags för vila...

Vad kul att ni tycker till om vem ni vill se på film!! Det verkar ju finnas lite intresse så någon film kommer att dyka upp här, det lovar jag! Just nu står det 4 - 3 mellan Totte och Regina så det lutar åt att det blir Totte som blir först ut! Sen får vi se vad som händer med filmer på de andra två! ; )

Regina har skött sig riktigt bra hela veckan så idag blir det vilodag. Funderar även på om hon ska få det i morgon också, hon såg så trött ut efter gårdagens pass så jag tror hon behöver ett par dagar att ta igen sig på. Jag fick order av Nina att nöta på den här veckan och jag tycker att det har gett resultat så nu är det dags för återhämtning.

I går fick Regina även göra något som hon inte gjort på ett bra tag, nämligen hoppa! Det var min snälla syster som kom hit och fick vara testpilot! Hon red henne jättebra och förutom några första vingliga språng så hoppade hon riktigt bra! Det blev dock bara ett par, ganska låga hinder, ville ju bara se hur hon betedde sig. Men som sagt så hoppade hon fint efter några språng och syrran var jätteduktig!

Nu när Regina får vara ledig så blir även jag ledig så då får jag passa på att göra lite annat kul! Tänkte åka och hälsa på mamma idag, är inte så ofta jag hinner åka dit. Mamma har varit ett stort stöd under mina hästår, speciellt under Totte-tiden. Tack mamsen! Där finns även filmerna på Totte så vi får se vad jag har med mig hem... =)



Apropå något helt annat, snart är det jordgubbstider igen!! =)

Filmintresserade???

Såklart att det var Mirres mysiga mule på bilden! Han har en sådan söt minimustasch... =)

Har lite funderingar på om jag ska slänga ut någon film här på någon av hästarna som jag ridit/rider. Frågan är bara på vem???

-Den som jag har flest filmer på är Totte. Där hade jag t ex kunnat visat någon av SM-filmerna... Problemet med de filmerna är bara att de inte är digitala så jag vet inte riktigt hur jag ska få in dem i datorn?? =) Men på något sätt borde det ju gå...

-Eller så ska jag visa någon film på Mirre, om jag har någon?? Skulle i och för sig kunna filma en liten stund någon dag när jag rider honom även om det inte blir riktigt samma sak som när jag hade honom alla dagar i veckan...

-Eller så ska jag visa en film på Regina. Den enda jag har kommer jag dock inte att visa då den är från ett av mina första ridpass på henne... Om jag ska visa den filmen någon gång så måste jag nog ha en riktigt bra "efter-film" också... Men även på henne skulle jag kunna be någon filma en liten stund någon dag när jag rider henne. =)

Är det något som hade varit av intresse? Om det är det - vilken häst vill ni helst se?? =) 

Strålande sol här idag! Ska bli härligt med ett dressyrpass på utebanan!
Ha en härlig dag!

 
Regina vs. Mirre (eller Totte)

En gosig mule...

Idag när jag gjorde rent badkaret innan jag skulle fylla på vatten så var det någon som var väldigt nyfiken på vad jag höll på med! =)

Gissa vem!


Ett litet steg till...

Även idag gick det åt rätt håll! Redan från början så kändes det att Regina var lite mer samarbetsvillig. Dock så var hon lite piggare idag (skrittade först ut och sen var vi på utebanan) så hon låg på lite mer men jag tyckte ändå att jag fick ganska bra eftergift. Hon behöver fortfarande slappna av ännu mer och komma upp mer med ryggen men om jag fortsätter att jobba på samma sätt som på träningen igår så kanske det kommer. Det känns verkligen som att det är millimeterpassning som gäller när man rider henne - inte bli för stum i handen, inte bli för lätt, inte klämma eller banka med skänkeln, men inte heller glömma att ge stöd med skänkeln osv osv..

Jag har även fått reda på vad Silvias åkomma var för något. Tydligen så kan de få sådan svullnad om de har ätit mycket av allt som dyker upp på våren i hagen eller om de har stått länge och ätit med nerböjt huvud. Det var tydligen ganska vanligt... Där ser man, något som jag har missat under alla hästår! Hur som helst så var det ingen fara!

Förutom att vi måste köpa nya sommardäck till bilen (dyrt!!!) så känns det som att min otur sakta börjar vända... Hoppas på det!



Hm, hittade ingen bra hästbild så idag får ni kolla lite på dessa rosor istället! =)

Ninaträning...

Snacka om att jag behövde dagens träning!! Trots en något flamsig start så fick jag mot slutet en känsla av att jag började komma till ridning och att Regina började acceptera mig! Äntligen! Fick massor med uppmaningar som rörde min sits, mina händer, mina hjälper och det var så välbehövligt! Nu ska jag verkligen försöka att fortsätta jobba med de kloka orden i bakhuvudet och jag HOPPAS att det till slut kommer att ge med sig.

Som Nina sa: Det går inte riktigt att rida på Regina som man gör på en vanlig häst och jag känner att jag måste "lära om" mig lite. Men dagens pass kändes som lite av en nystart!

Sen fick jag flera kommentarer av folk på läktaren i stil med "hur orkar du" och "vilket tålamod du har". Men har man ett sto med lite speciella egenheter så har man och då finns det inte direkt någon annan väg än tålamod, tålamod, tålamod... =) 

Nina trodde att det skulle ge med sig så jag hoppas på det. Jag ska göra mitt bästa! Bara dagens pass kändes som en framgång då jag faktiskt fick en känsla av hur jag ska rida och Regina var faktiskt ganska nöjd mot slutet för att inte tala om efteråt!

Ja, då fick man lite ny energi då som gör att man orkar fortsätta lite till! 



Haha, en spänd Regina på bilden men ändå en ganska ok bild tycker jag! =)
Foto: Owe Eriksson

Oturen fortsätter...

Ja, man kan väl inte säga att jag har haft världens bästa dag idag heller... Regina gick det inte bra med, unghästen flög jag av så det visslade om det och Silvia var inte riktigt hundra idag. Hon var svullen på ganascherna, någon som vet vad det kan vara?? Det första jag tänkte på när jag såg det var getingstick då hon hade som två "bulor" mitt på ganaschen. Men när jag kollade på andra sidan så var hon svullen där med. Hon verkade dock inte ha några problem med att svälja så svullnaden gick nog inte så långt och hon var pigg och glad. Fick även besked nyss att hon åt och verkade må bra. Men konstigt ändå...

Dagens ljuspunkt var de minuter som jag fick sitta på Mirre! Det var bland andra honom och hans matte som jag hjälpte lite från backen idag. Dock så kunde jag inte låta bli att sitta upp på honom en stund! =) Han är så himla trevlig att rida och vi känner varandra så bra, han och jag. Fina, fina Mirre!

 
Foto: Susanna Kans

Äh, jag ska inte klaga. Ibland går det ens väg, ibland inte... Sen finns det ju de stackare som har det värre! Som stackars Natalja som brutit benet till exempel. Så illa gick det som tur var inte när jag flög av idag! Man får vara glad för det lilla!

Fullspäckad dag!

Tack för era kommentarer! Boten kändes både dyr och onödig men det är som det är. Bara att betala och se glad ut!

Jag får glädjas åt annat i stället. Till exempel åt att min sambos travhäst kvalade i fredags efter ett ganska långt tävlingsuppehåll. Nu är han redo för lopp igen! Kul, kul!


Travhästen Jajje

Sen så har jag träningen i morgon att se fram emot! Men jag är lite skeptisk till hur det ska gå. Tycker inte att Regina varit i toppform senaste veckan.. Dock så har jag inte ridit så jättemycket, har jobbat henne några gånger på töm nu under påsken. Får se hur det känns idag då jag tänkte ta ett kortare dressyrpass.

Haha, försökte knäppa kort häromdagen när jag tömkörde men det gick inte så bra att hålla i kameran samtidigt som tömmarna! =) Det här är den bästa bilden så då förstår ni....


Idag har jag späckat stallschema:

- Lunchfodring ridklubben
- Ta hand om och rida Regina
- Hålla en lektion
- Rida en unghäst
- Insläpp i Bonäs
- Ta hand om Silvia

Kanske uppdaterar i kväll om hur allt har gått... =)

Ha en bra dag!

Otursdag...

Otursgrej nr 1: På vägen till stallet var det fartkontroll idag... Jag körde (tydligen) 80 km/tim på en 70-väg = 2000 kr i böter.

Otursgrej nr 2:
När jag var färdig med Regina och bara skulle skritta av henne var jag så snäll så jag lossade aachenremmen. Det resulterade i ett trasigt träns efter att Regina stannat och nosat på något och sedan råkat ställa sig på remmen...

 

Ja, vad ska man säga? Det är nog inte min dag idag...

Påskledigt!

Som ni kanske märker så är det lite påskledighet som gäller här i bloggen! Kunde dock inte hålla mig borta helt! =)

Här har det varit kanonväder idag! Tyvärr har jag jobbat idag (inomhus) så jag har inte hunnit njuta så mycket av solen. Men i morse när jag var i stallet så såg jag minsann någon annan som njöt i fulla drag:


Jag kan nämna att stallkatten Sigge åmade sig så mycket att han ramlade av bilen strax efter att jag knäppt den här bilden, haha!

Med tanke på katternas kärlek till varma och goa bilar så är det kanske inte så konstigt att motorhuven brukar se ut såhär:


Det kanske inte syns så bra på bilden men det är massor med avtryck från tassar där... =) Dock så ska jag inte skylla allt på stallkatterna. Har faktiskt två små marodörer hemma också som nog kan betraktas som medbrottslingar. =)

 
Zlatan och Telma

Fortsatt trevlig helg på er!!

Senaste dagarna...

Just nu längtar jag till på tisdag då det blir ännu en träning för mig och Regina, behöver fler råd och mer hjälp! Denna gång blir det Nina som får komma med goda råd. Hon har aldrig sett Regina tidigare och hon brukar se realistiskt på saker och ting så det ska bli spännande att höra vad hon säger.

I går blev det i alla fall ett tömkörningspass. Det gick ganska bra. Regina låg på lite väl mycket men jag tyckte ändå att hon jobbade på ganska bra.

Idag skrittade vi ut en sväng efter en asfaltsväg. Försökte jobba henne lite i skritten på hemvägen och avslutade med en stund i skritt på ridbanan. Försökte verkligen tänka på min sits idag och jag märkte att sadeln verkligen inte jobbar för att min sits ska bli bättre. Det är snarare så att när jag sitter som jag ska (fick även hjälp att kolla så jag slapp att enbart gå på egen känsla) så känns det mer som att sadeln jobbar emot en bra sits. Det var inte så bra men jag får helt enkelt kämpa på med att verkligen tänka mer på sitsen och hoppas att det räcker... Regina kändes iaf ganska avspänd mot slutet.

Det har även varit en hel del annat stallpyssel de senaste dagarna. Var i Bonäs igår. Red även hopphästen igen. Försökte även att snygga till Reginas man igår. Det funkar inte så bra att rycka den för hand så det fick bli ryckning med trimkniv, inte det optimala på en tjock man, men, men... Haha, knäppte kort före och efter men det syns inte så stor skillnad. 

Före:

Efter:

Haha, beviset på att några få strån faktiskt lämnat manen:


Det finns en del att önska vad gäller muskelsättningen men jag säger som jag brukar: Det kommer väl! =) Det är i alla fall många som har kommenterat att hon ser så fin ut i kroppen för övrigt och det är ju kul! Dock så önskar jag mer muskler även där, speciellt ryggen behöver muskla sig mer...

Det är ju skärtorsdag idag så jag vill önska er alla en riktigt GLAD PÅSK!!

Unna er mycket påskgodis nu! Regina fick morötter som påskgodis men själv tänkte jag hugga in på det här ägget:


Tack och bock...

Vad glad jag blir över era kommentarer! Tack för eran uppmuntran!

Jag kämpar såklart vidare och som ni kanske märkt så går det både upp och ner här!! =) I morgon är en ny dag... Ibland blir jag nästan lite trött på mig själv som tar allting så väldigt seriöst men sådan är jag. Vill alltid att allt ska gå så bra som det bara kan gå!!

Över till något annat. Kolla vi har också fått lite vårblommor!!


Jaha, då var vi här igen...

Ja ni, idag vet jag egentligen inte vad jag ska skriva om dagens pass. Borde nog inte skriva något alls... Jag blir så less att det med jämna mellanrum bara måste komma sådana här pass som slår ner min entusiasm. Jag försöker hela tiden vara positiv och se på det som är bra men med sådana här bakslag hela tiden så får vi se hur länge jag orkar hålla på. Det som jag tycker är jobbigast är att min egen ridning blivit så dålig! När jag rider Regina så får jag dels sämre sits dels så kommer jag aldrig till ridning!

Äh, ska inte gräva ner mig för det här. Stunder under passet kändes ju faktiskt ok. Men jag börjar bli lite trött på att hela tiden få lov att vara nöjd med några steg här och några steg där. Ge mig ett helt ridpass där jag får känna wow!! I morgon blir det i alla fall ett tömkörningspass och det brukar gå bättre... Jag kanske är för otålig också, vem vet?

Muntrar upp inlägget med en "dagens outfit" istället! =) Så här brukar jag se ut i stallet! Ridbyxor, v-ringad tröja, piké och ridstrumpor. Jackan är sponsrad men inte till förmån för "dressyrhästen" utan till travhästen. Han tjänar lite pengar i alla fall och syns i offentligheten... =)

 


Haha, fick bara lov att ta en bild på mina naglar också! I modebloggarna där det är vanligt med "dagens outfit" så visar de ofta senaste färgen på nagellack eller sina nyfixade acrylnaglar också. Men är man stalltjej så är man stalltjej! Haha! Inga välmanikyrerade naglar här inte!


Sol och lera...

Vad jag älskar det här vädret!!! Bort med snön och hit med sol och värme!! Idag kunde jag bara inte rida inne, jag behövde verkligen en tur ute i solen och jag tror att det även uppskattades av Regina. 

Tänk, den här bilden tog jag den 27 mars, ca 1,5 vecka sedan alltså...




Såhär ser samma plats ut idag:


En hel del vatten som ni ser och jag som har slarvat bort mina gummistövlar! Kan säga att man blir ganska blöt om fötterna när hästarna ska ledas in...

Idag på ridturen så hade även en forsande bäck bildats mitt över ridstigen. Förberedde mig när jag såg den att det nog skulle ta ett tag att få över Regina. Men efter en kort tvekan så gick hon över utan problem! Duktig tjej! När vi kom tillbaka så blev det dock spolspiltan. Leriga ben! 


Men vad spelar lera för roll när det är sol och varmt! Nu börjar även utebanorna kika fram så där får det nog bli något pass nu i veckan.

Har även varit i Bonäs och pysslat med den här fina tjejen:




Har haft en riktigt mysig stalldag med andra ord!


Det finns hopp (i dubbel bemärkelse)!

Något som jag kommer att leva på ett tag framöver nu är att det finns hopp! Det känns otroligt skönt nu efter Göran-träningen då han tyckte att Regina hade gått framåt sedan han såg henne sist samt så var han var betydligt mer hoppfull nu jämfört med tidigare om att det i slutändan kommer att bli bra! Han tyckte att hon var riktigt fin när hon väl börjar komma dit hon ska! Dock så är hon lite flamsig däremellan men nu har jag fått jättebra råd om vad jag måste få igenom för att vi ska komma vidare! Och det bästa av allt är att nu går det faktiskt att träna på det som är prio ett utan att hon får spel, tidigare var det nästan omöjligt! Galoppen kändes dessutom riktigt bra! Hon orkar inte så länge men det känns ändå som att jag har ganska bra koll på henne där!

Något som jag även måste jobba med är min sits! Göran kommenterade den och jag kan säga att just nu så skäms jag över den. Jag har aldrig haft en kanonsits men för tillfället är den under all kritik... Jag känner själv att den är dålig och ibland så tänker jag såklart på det när jag ska rida men även om jag börjar ett pass med ok sits så tappar jag den när koncentrationen istället helt går över till hästen... Så det måste jag jobba på!!! Funderar även på att ta mig själv till en massör då jag känner mig otroligt stel och osmidig i ryggen!

Igår var ridhuset bokat för löshoppning ett par timmar och jag var så nyfiken på att se hur Regina hoppar så jag lät henne hoppa några språng. Tydligen så vet hon hur man hoppar och hon gjorde det dessutom riktigt bra! Haha, nu har jag två hästar som verkar ha en grej för hoppning! Hur gick det till? Jag är ju bara en dressyrryttare!!

Idag blir det vila. Ska nog passa på att sätta mig ute i solen och bara njuta! Äntligen börjar snön försvinna även här! Det går fort nu när det är så varmt ute!



Bilden är på Reggie, från förra sommaren.

Min underbara vän Totte...

Efter att jag läst om Lindas funderingar (som ni kan läsa på hennes blogg) så kom jag att tänka på Totte. Ni som följt mig ett tag här på bloggen vet att det är efter Totte som jag döpt bloggen då han egentligen heter Traumtänzer = Drömdansaren.

Totte var en mycket speciell häst för mig. Han var den första (och enda) häst som jag ägt själv och jag har massor med härliga minnen med honom! När jag såg honom första gången så kommer jag ihåg att jag tänkte "den där hästen kommer aldrig att bli min, han är alldeles för fin/duktig för mig." Jag bara stod och gapade på läktaren! Wow, vilken häst! Han var den första hästen som jag provred men med tanken i bakhuvudet att han var för bra för mig så fortsatte jag att leta häst. Jag provred massor med hästar men självklart så var det ingen som kunde mäta sig med Totte så till slut åkte jag och provred honom igen och efter den gången fanns ingen återvändo - han blev min!!

Jag hade dock haft lite rätt när jag menade att han var för duktig för mig. I början struntade han helt i vad jag sa åt honom att han skulle göra. Kommer ihåg att Göran vid ett tillfälle sa "han är som tjuren Ferdinand och just nu hade han verkligen behövt sätta sig på en humla!". Men jag kämpade på och det gick bättre och bättre. När jag köpte honom så var min högsta dröm och mål att få rida en medelsvår med honom. Det slutade dock med att jag tävlade honom upp till St Georges med placering, tränade på piaff, passage, byten i varje, red ett juniorSM på honom och ett youngriderSM. Några tävlingar under våran tid tillsammans har dock gått åt skogen medan andra har gått bättre. Men alla underbara, härliga minnen med honom kommer jag att ha med mig livet ut! 

Tyvärr så blev det till slut så att jag sålde honom. Jag kommer ihåg gånger när det kom människor som provred honom som jag bara tänkte "Säg att ni inte vill ha honom!". En dag kom dock en jättegullig tjej från Norge för att provrida och när hon åkte så tänkte jag faktiskt tvärtom "hoppas att hon vill ha honom!". Det kändes så rätt bara! Det visade sig att det ville hon och om man nu ska sälja sin häst så kan jag säga att det blev så bra som det bara kunde bli! Dock så var det fruktansvärt den dagen som hon hämtade honom! En av de värsta dagarna i mitt liv! Min dröm hade såklart varit att ha kvar honom till slutet. Men då jag inte hade möjlighet till det så löste sig ändå allting på bästa sätt. Jag har haft en bra kontakt med tjejen som köpte honom men nu på slutet har det dock gått ett tag sedan jag hörde något. Efter att jag kommit att tänka på allt det här så kontaktade jag henne och idag fick jag svar! Totte mår fortfarande jättebra! Helt underbart! 

Han finns för alltid i mitt hjärta och det känns underbart att han trots sin gamla ålder forfarande rids, är sig lik och mår bra!  


Denna bild är en av de första jag har på oss tillsammans!

Inför Göranträningen...

Idag blev det ett pass i ridhuset med målet att Regina skulle vara mjuk och fin inför Göranträningen. Det gick superbra! Nu blir jag nästan nervös att hon ska ha träningsvärk eller vara less eller något i morgon för så mjuk och fin som hon var idag har jag hon nog aldrig varit när jag suttit på. Hon var även relativt lugn! Jag red i alla fall inte så jättelänge så jag hoppas att hon fortfarande är på bra humör i morgon!


Foto: Owe Eriksson

Ett mindre trevligt vårtecken...

Flera av hästbloggarna som jag har i länklistan har haft med härliga vårtecken med vårblommor som börjar kika fram. Jag vill ju inte vara sämre! Bara att här finns det inga blommor då det ligger snö överallt...

Fångade dock en fluga på bild. Den första jag har sett den här våren... =P



Uscha, stackars hästarna när de här hemska djuren invaderar...

Klar för dagen...

Tre stall har jag hunnit med idag och klockan är bara 11! Ganska duktigt tycker jag själv! Dock så har jag enbart ridit en häst, resten av bestått av stalljobb! =)

Stall 1: Hade utsläppet i Bonäs. Mockade och fixade till Silvia.

Stall 2: Red en duktig hopphäst! Har ridit den en del tidigare men nu var det ett tag sen. Matte hade jobbat på bra då den var mycket trevligare att rida! Ena varvet var det inga större problem alls, andra var det lite kärvare men det blev bättre under passets gång! Tänk att hästar, precis som människor, nästan alltid har en svagare och en starkare sida. Tycker att de flesta hästar har det!

Stall 3: Mockade och fixade till Regina som fick en vilodag idag. 

Måste nog ta en promenad ute i solen idag! Det är jättefint väder här, varmt och soligt! Underbart!

Ha en bra dag!

RSS 2.0