Igång igen!

Hej mina trogna läsare! Över en vecka utan ridning har förflutit men några hästiga aktiviteter har jag allt haft för mig. Var i förra veckan till Aubiose, bästa hästsportaffären, i vilket fall bästa som finns inom rimligt avstånd. Väl där hade jag tur att det var rea, fyndade ett par Pikeurridbyxor på halva priset, inte helt fel. Sjukt vad det kostar med ridprylar! Är hur som helst nöjd med mitt köp, blev ett par plommonfärgade helskodda.

Idag blev det till slut ett ridpass, härligt! Kämpade på ett bra tag då turbon var inkopplad så det tog ett tag innan det blev lite ordning på allt. Men ändå nöjd då det kändes bra under sista delen av passet, det är huvudsaken.

På torsdag ridning igen! Toppen!


Kan väl tänka mig att det såg ut något liknande det här idag... ; ) (in my dreams!)


De bästa motorerna sitter i de snyggaste åken!

Idag satte jag mig upp på en Wadesch med turbon inkloppad. Det märktes redan när jag skulle, just det, sitta upp. När vi väl skrittade iväg förstod jag helt klart att detta var en av hennes mer laddade dagar. Halvvägs på första långsidan upptäckte hon att ett monster hade smugit sig in i ridhuset! All snö som vräkt ner här i Mora hade bidragit till att lite snö trängt sig in vid den farliga porten på kortsidan i ridhuset... Jag försökte under passet att 1) visa henne lugnt och stilla (från min sida, hon var nära upplösningstillstånd) att denna lilla, lilla snöhög inte var farlig genom att sakta närma oss den. 2) Efter att ha visat att den inte var farlig snällt ställa henne lite från det farliga och bara fortsätta rida (rida med betydelsen - ta oss förbi detta läskiga monster utan att det anföll). 3) Till slut försökte jag bara vara lugn men bestämd och bara rida förbi utan några konstigheter (gick sista 10 minuterna riktigt bra, haha). 

Hur som helst så var det lite svårt att få henne att jobba korrekt i början då hon var väldigt spänd och pigg men jag kan lova att jag gjorde mitt yttersta med Ninas ord färska i minnet! Pö om pö efter lite bakutsparkar och annat dyligt släppte dock spändheten och jag kan säga att det blev nog till vårat bästa pass hittills! Vi gjorde inget avancerat, lite sidvärts i trav men mest rullade vi på i galopp med tänk framåt, och jag fick en riktigt fin känsla! Hon kändes otroligt loss och eftergiven. Nina pratade om att hon tyckte att hon rörde sig riktigt bra men nu kunde jag verkligen känna det! Jag var ju också lite orolig innan att mina magmuskler är lite dåligt tränade men idag kunde jag slappna av bättre (det vill säga att jag skumpade som attan, haha) och om hon fortsätter att ta i så här kommer även jag snart att vara i topptrim! Jag förstår också varför jag mesridit lite innan - jag har inte orkat sitta i den traven!

Sedan kan jag också erkänna att jag har fallit. Jag har fallit för Wadesch... När jag är klar i stallet brukar jag alltid säga hej då till henne och klappa henne på halsen. Idag när jag skulle gör just det lade hon sitt huvud på min axel och ville att jag skulle klia henne lite under hakan. Aaahh, mitt hjärta smälte! Det var verkligen inte min plan, att falla för en häst som inte är min, men så är det! Jag erkänner!!

Trevlig helg på er!  

Ninaträning

Idag var jag och Wadesch med på Ninaträning. Skulle ha ridit med en till (Rosie på Mirre) som dock inte kunde komma så vi fick hela Nina för oss själva! Lyx för oss men samtidigt synd för dem som tyvärr inte kunde vara med... 

Jobbade med grunderna detta pass. Ack så viktiga dessa grunder är men vad lätt det kan bli att man slarvar! Fick rida mycket framåt (ska nog erkänna att jag mesridit lite innan), tänka mycket på sitsen och jag tycker att det gav riktigt bra utdelning! Wadesch kändes riktigt fin mot slutet! Det här med sitsen alltså, hur kan vissa saker som man vet precis hur Nina menar vara så svåra att utföra? Exempelvis: att flytta in hästen med hjälp av det yttre sittbenet kändes ett tag som en omöjlighet men då jag väl fick rätt känsla blev det plötsligt till en självklarhet! Jag fick även känna på att mina magmuskler behöver mer träning, kompenserade med att klämma mig fast i sadeln - inte bra! Hellre studsa än klämma! Men fick i vilket fall ett "bra ridet" på slutet när vi pratade om passet som helhet så något rätt gjorde jag kanske. Ägarinnan Tin som också var på plats lät även hon nöjd och då är jag glad! (Tack att du kom gumman och för att jag får rida på din fina häst!)

Måste även säga att jag tycker att det har varit väldigt nyttigt att ha ridit för flera olika tränare på Wadesch. De har fokuserat på lite olika saker men i grund och botten har de ändå varit inne på samma linje. Idag kändes det verkligen som att allt som dessa tre (Annica, Göran och Nina) sagt föll på plats! Ser det inte som något negativt att ha flera tränare (så länge de är duktiga och vet vad de håller på med), snarare kan vissa saker bli tydligare och varje tränare har även ofta en viss styrka och när man väver ihop allt blir helheten bra! Kan väl också erkänna att det känns lite extra kul att samtliga av de tränare som jag ridit för har sagt att de gillar hästen och att de tror att det kommer att bli bra det här! Jättekul!

Dressyr är verkligen toppen! Så svårt men så underbart när man får någon till pusselbit på plats - fullärd lär man dock aldrig bli!

Eftersom jag som vanligt inte har några ridbilder att bjuda på bjuder jag på ännu en på min lilla tjej som går från klarhet till klarhet... Här läsandes "Häst & Ryttare"... =)



Ridtur på Mirre!

Nu är vi hemma igen! Kom visserligen redan vid lunch i söndags... =) Att flyga till Ängelholm och sedan bli hämtad vid flygplatsen av pappa var toppen, nu känns det som att vi aldrig mer vill bila den långa vägen ner igen! Tyvärr går det endast flyg under vinterhalvåret, det är väl tänkt för resenärer till Sälenfjällen. Men när det funkar, då ska vi flyga!

Tack för era tips på ridsportbutiker, tyvärr tog vi oss aldrig till någon... =/ Får bli en tur till Borlänge och Aubiose någon dag istället, någon som vill hänga på kanske?

Har hunnit med ett ridpass sedan jag kom hem och det var på kära Mirre! Bytte en ridtur mot barnvaktande! =) Började med att rida fram efter en snöbelagd väg, solen sken och snön hängde från träden, så mysigt! Sedan red jag in i paddocken där den packade snön faktiskt bjöd på riktigt fint underlag! Det kändes väldigt hemma uppe på Mirres rygg måste jag säga, även om jag faktiskt nästan glömt hur stor han är! Jag tyckte att han var sig lik, har dock tappat en del muskler vilket kändes i vissa lägen då han inte orkade riktigt. Tog det ganska lugnt med honom men fick en fin känsla! Älskar att rida den hästen! Kommer troligtvis att bli fler pass framöver vilket jag ser fram emot!


Tyra fick också prova på att sitta på stora hästen, det var poppis!!

Idag var tanken att rida Wadesch. Sa ja till ett träningspass för Nina Jansson (hon och Göran var mina "hemmatränare" under tiden med Mirre) i morgon. Maria kunde inte ta sin plats så jag hoppade in i sista stund. Tyvärr så har jag varit dyngförkyld idag så fick lov att ställa in dagens ridtur. Surt, men som tur är skulle W´s matte motionera henne en sväng. Får hoppas att jag och W ändå hittar varandra i morgon på träningen så att vi får ut någonting av det hela... Gillar att ha känt på henne innan en träning men det går säkert bra ändå, hon brukar kännas fin när Tin har ridit henne! Hoppas också att jag är piggare i morgon, håll tummarna!

Ett till ridpass, men sen blir det Malmö!

Jag hann med ett till ridpass innan våran tripp till Malmö! Har nyss tagit en bastu med efterföljande dusch efter ridturen och nu känner jag mig som en ny människa! Är på riktigt bra humör också för Wadesch skötte sig exemplariskt idag! Hon kändes mjuk, stadig och fin. Blev även en del snack och lite coaching med fina Tin som red Rerra. Jättekul när vi lyckas tajma in så att vi rider samtidigt!

Fick en fråga om jag och W ska ut och tävla något i vår... Kan väl säga att det är troligt, Tin frågade mig senast idag om jag hade kollat ut några tävlingar! Kanske ska börja kika lite... =)

Apropå något helt annat så har en liten sak på lager som jag (eller jag och jag, ni får se) tänkte bjuda er trogna anhängare på. Kan avslöja att det har med Silvia att göra... Återkommer om detta!

Nu laddar jag för en toppenhelg i Skåneland!

Förresten, är ni möjligtvis några Malmöbor som läser denna blogg? Tänkte nämligen höra om ni vet någon bra ridsportbutik i Malmö? Jag behöver nämligen nya ridbyxor (och säkert en hel del annat också) och tänkte passa på när jag är i en större stad. Antar att utbudet kan vara aningens bättre där... =)

Kram på er och ge era hästar en extra puss, ok? =)


Att min lilla tjej har koll på grejerna vet ni ju redan, här med sporrarna på rätta stället!

RSS 2.0