En härlig ridtur ute!


Idag har jag ridit Mirre igen och det var lika roligt som sist! Ridhuset var bokat så istället red jag ut en sväng runt travbanan som finns vid ridklubben. Det var lite pulssnö och runt -15 grader men det gjorde ingenting. Solen sken, jag fick låna ett par täckbyxor och Mirre var pigg och glad så det var perfekt att rida ute! Började med några varv runt travbanan där jag först värmde upp i skritt och trav. Sen när jag fattade galopp så drog han iväg lite med mig! Han är så stark! Eftersom det var en massa snö så red jag på framåt istället för att samla upp och efter ett tag så fick jag någorlunda ordning på det hela! =) Avslutade på en plogad väg runt paddocken där jag kunde jobba honom lite bättre och det kändes helt ok! Hade lite bättre koll på den samlade galoppen idag jämfört med förra gången så vi kanske så sakta börjar komma tillbaka! Det är en bit kvar men om några gånger så!

Det är så roligt att rida en häst som man känner utan och innan och som är så fin och duktig! Han kan ju nästan allt! Dock så känner jag hur mycket jag har saknat "riktig" ridning. Jag har haft pass med Regina där det har kännts riktigt bra och det har varit jätteroligt. Men hon är en sådan häst som behöver mycket jobb på bana istället för i skogen och det är där det har hakat upp sig för mig och henne eftersom jag inte har haft tiden att ta mig till en ridbana så ofta som jag borde...

Nu längtar jag till nästa ridpass!


Bilden är tagen under en ridtur i Bonässkogen förra vintern...

Ridtur och löshoppning...

Nu har jag ridit den lilla damen Regina. Hon var pigg och hade överskottsenergi... 

Som sagt så letar vi forfarande efter en ny ryttare till damen. Om någon är intresserad av att ha en häst att träna och eventuellt tävla på eller om någon är intresserad av att köpa henne så är det bara att kontakta mig! Hon behöver någon som är lugn, tålmodig och har massor med kärlek att ge! Om hon får det så tror jag fortfarande på att hon kommer att bli en trevlig häst, tyvärr så har jag inte den tiden som hon behöver.

Var även och löshoppade Silvia idag och hon var superduktig! Det känns som att jag skriver det efter varje gång men hon utvecklas och blir bättre och bättre. Idag var helt klart bästa gången hittills.

Ingen hade gissat på vad jag gjort i Paris som var hästrelaterat så ni får vänta lite till på den redogörelsen! Hehe...
(Ni som vet pga av att ni känner mig får såklart inte gissa! =P)     

Ännu en ledtråd:



Tillbaka från Paris!

Nu är jag hemma igen efter en härlig resa till Paris!

Vi kom hem natten mellan måndag och tisdag men jag kan säga att det redan hunnits med en hel del stallfix sen jag kom hem!

Dels var Regina i stallet igen när jag kom hem. Tyvärr så hann jag inte med någon ridtur igår vilket jag tänkt. Men hoppas att ridturen blir av idag istället! Tyvärr har hon inte blivit riden där hon har varit så det blir väl att börja om lite igen... Nu är hon i alla fall åtgärdad i munnen och allt hade gått jättebra och enligt tandläkaren (som för övrigt verkar jättebra) så var det bara att sätta igång att rida direkt. Sen ska hon tillbaka för återbesök under våren då sista steget i "åtgärdsprocessen" ska göras. 

Det blev även lite annat småfix i stallet i går. Nya matbuttar behövde inhandlas så jag åkte till Granngården. När jag väl var där så kom jag på att insläppet till hagen behövde fixas så jag köpte med lite sådana grejer också. Sen var det bara att börja laga när jag kom till stallet. Inte det lättaste när man är världens fryslort och det är ett par minus ute = kallt om fingrarna! Men det gick bra och det känns bra att det är fixat. Ibland undrar jag varför man skjuter saker framför sig när det är så lätt att fixa det på en gång?? Konstigt det där...

Idag blir det även en hel del hästar. Regina ska ridas och Silvia ska till ridhus och löshoppas. I morgon ska jag rida Mirre igen. Haha, det är lustigt det där. Nyss hade jag bara en häst att ta hand om, nu har jag två och lite till... =)

En liten tjuvkik på vad vi gjorde i Paris som hade med hästar att göra. Någon som kan gissa vad det var???



Mirre...

I går red jag som sagt Mirre igen. Jag tror att jag och Therese kom fram till att sist jag red honom var i september så det var ett tag sen!

Det var helt underbart! Han är en så himla mysig och trevlig häst att man kan inte annat än njuta när man sitter på hans rygg! Även om det ibland tar emot eller om man känner att något är jobbigt för honom så är han ändå så underbart snäll och försöker verkligen om man säger åt honom att göra sitt bästa. Han är även så mjuk att sitta på i traven, har nog aldrig suttit på någon som man sitter så bra på som honom (förutom möjligen någon islandshäst).

Nu är tanken att jag ska börja rida honom minst en gång i veckan och det ska bli jättekul!


Foto: Susanna Kans

Nu sticker jag till Paris (eller ok då, i morgon bitti sticker jag till Paris)!

Bye bye!

Häst till salu!

Sorry för dålig uppdatering och sämre blir det! I helgen åker jag nämligen till Paris och ingen uppdatering planeras därifrån!

Dock så kommer det nog att bli en hel del uppdateringar när jag kommer hem! Dels så handlar en del av resan om hästar så något om det kommer såklart att nämnas i bloggen.

Sen så har jag en sak att berätta för er. Jag kan avslöja redan nu att i helgen kommer Regina åter till Bonäs! Då kommer hon direkt från tandläkaren som ska åtgärda en tand. Ni som följer min blogg kommer kanske ihåg att jag var med henne till veterinären för att kolla tänderna. (Ni kan läsa om det här). Tydligen så var det ett och annat som inte var helt ok (vilket jag misstänkte men fick avslag på av veterinären!) men nu ska det som sagt åtgärdas och förhoppningsvis blir hon helt bra! Så det ska bli spännande att rida henne igen och se om det blir någon skillnad!

Planen är dock att hon endast ska stå i Bonäs för en kort period. Så om det är någon som är intresserad av den vackra Regina så är det bara att ni hör av er till mig!

Ett inlägg till kommer dock troligtvis att komma innan resan. I morgon ska jag nämligen rida min kära Mirre igen!! Så en uppdatering om hur det gick kommer säkert...


Foto: Owe Eriksson

Linslus...

När man knäpper kort på hästar så brukar ett problem vara att hästarna vinklar bak det ena eller båda öronen. Det problemet har jag inte med Silvia! Hon älskar att vara med på kort och när man tar fram kameran så spetsar hon verkligen öronen allt hon kan samtidigt som hon försöker se så söt ut som möjligt!

Kolla bara:

 
Dessa bilder är tagna i stallet idag.

 

 
Dessa bilder har ni sett förr.



Ser ni den gemensamma nämnaren?? Öronen... =)


Vatten på vintern...

En sak som är jobbigt med vintern är hur man ska göra med vatten till hästarna eftersom det fryser fort (från en dag till en annan). Finns det massor med snö ute så får ju hästarna iaf i sig lite vatten men jag ser gärna att de även har tillgång på riktigt vatten. Nu när det bara är is ute ser jag det dock som en nödvändighet att de får vatten ute då de inte har möjlighet att få i sig vatten på något annat sätt (än att möjligen slicka på isen men det ger ju inte så mycket). Speciellt viktigt blir det såklart om hästarna går ute hela dagen.

Om man står i ett stall med många hästar där man delar på passen så kan det vara lite svårt för den som har morgonpasset att köra ut vatten till samtliga hästar i dunkar. Det blir både för tidskrävande och för tungt... Jag försöker göra så att jag i alla fall fyller på vatten i "min" hage alla dagar som jag är i stallet dagtid. Är det plusgrader går det ju även att fylla på vatten dagen innan. Då har jag i alla fall gjort det som jag kan för min häst. Sen får man hoppas att alla andra tänker lika gällande deras hästar.

Det blir lite extra pyssel men när man märker hur glada hästarna blir så är det såklart värt det! Allt jobb jag gör i stallet gör jag med hästarnas bästa för ögonen!

Hur löser ni "vattenproblemet"? Några tips?? =)








Hopphäst...


Det verkar som att hon kommer bli en hopphäst... Jag pratar om Silvia såklart. Idag var vi åter i ridhus och löshoppade och hon var så duktig! Jag blir lika impad av henne varje gång när hon går in i transporten utan att blinka, står där som ett ljus och löshoppar som att hon aldrig gjort annat! Och hon är riktigt fin över hindren...

Men hon har en ganska bra trav också så jag har lite hopp kvar om att hon kommer bli en dressyrhäst till slut ändå. Men lite hoppning kommer jag nog få lov att väva in i träningen senare... Jag får väl byta gren annars då och bli hoppryttare istället!






Med livet som insats...

Stallet där Silvia står är verkligen idylliskt! Det är ett ljust och fint stall och en trevlig stallplan. Det finns stora hagar där hästarna ser ut över vattnet. Hagarna är dessutom så många att hästarna har gott om bete hela sommaren. Det finns även underbara sandvägar som aldrig tar slut och det finns möjlighet till hästbad och klättring. Även på vintern kan det finnas bra ridvägar. Dock så blir man på vintern beroende av vädret då underlaget påverkas av detta. Hade man fått önska något mer så hade det varit en egen ridbana. Dock så är både vintern och bristen på ridbana överkomlig om man ser till hur bra hästarna har det där.

Det finns dock ett stort MEN. Det är vägen som går mellan stallet och och hagarna. Det är en bymiljöväg vilket betyder att bilarna ska köra i mitten av vägbanan för att åka ut på vägrenen vid möte. Detta betyder såklart att hastigheten ska vara låg, rekomenderad hastighet är 30 km/tim. Denna väg låter ju inte som något större problem. OM DET INTE VORE FÖR ALLA BILISTER SOM INTE KAN HÅLLA HASTIGHETEN ELLER VISA HÄNSYN!!! När tror ni att de åker allra fortast?? Det kan jag svara på. Det är när det är becksvart ute och/eller då det är glansis. Vilka tror ni visar minst hänsyn av alla?? Det är de förare som kör bussar, lastbilar eller andra tyngre fordon med lång bromssträcka.

Jag undrar om de som kör för fort har en aning om vilka konsekvenser det kan bli?? Om man som oskyddad trafikant blir påkörd av en bil som kör i 30 km/tim så har man enligt statistiken 90 % chans att överleva. Men om man blir påkörd av en buss i 50 km/tim så minskar chanserna att överleva radikalt. Om man blir påkörd av en personbil som kör i 50 km/tim så har man ca 40% chans att överleva. Blir man påkörd i 70 km/tim så är chanserna i princip noll. Jag kan även lova att många fordon kommer upp i en bra mycket snabbare hastighet än 50 km/tim.

Nu ska jag inte dra alla förare över en kam. Det finns de som håller 30 km/tim, både vanliga bilister och busschaufförer. Och det finns de som kanske åker lite fortare om det ser ut att vara fritt fram men som bromsar in om man kommer gående med en häst eller skottkärra längs vägen. Men ni ska veta att det finns de som gasar på som vanligt trots att man kommer gående med en häst längs vägbanan i mörkret (självklart har vi reflexvästar på oss, ibland även pannlampor och liknande). Och det finns busschaufförer som gasar när man kommer med hästar trots att det är mitt på dagen och god sikt vilket betyder att chauffören borde se oss i god tid!

Jag är uppriktigt talat rädd när jag går där och jag undrar hur den som kör på någon av oss tjejer i stallet eller någon av hästarna kommer att känna sig efteråt. Undar om hon/han kommer att ha dåligt samvete och tänka: "Varför höll jag inte hastigheten för? Då hade det här aldrig hänt!" 




Totte...

Nu har jag lyckats fixa lite bilder på min Traumtänzer, alias Totte. Det är verkligen urkass kvalité eftersom man på den tiden då jag red honom inte hade digitalkameror som idag (shit, hur gammal är jag egentligen?!). Då hade man istället tegelstenskameran vilket inneburit att jag fått lov att knäppa kort med digitalkameran på redan framkallade bilder för att lyckas få in dem i datorn...

Men här kommer i alla fall *trumvirvel*:

TOTTE!
e: Traumdeuter
ue: Akzent II



Den här bilden är från någon gång i början när jag hade honom. Jag håller fortfarande på att passa in sadeln efter honom, därför inget schabrak...


Den här bilden är tagen då vi tävlade JSM på Strömsholm. Det var häftigt att rida på dressyrbanan som ligger en bit nedanför slottet! Det var även kul att det hölls samtidigt som de stora tävlingarna vilket bidrog till en hel del publik!


Här i vinter mundering. =) Hälsade på hemma hos farmor här...


Här har vi fått en babyblå rosett på en tävling någonstans. =)


Tyvärr hittade jag ingen bild "in action" men nu vet ni hur stjärnan såg ut!

I love horses!

Nej, nu har ni fått kolla på bilderna av mig och Regina länge nog, dags för uppdatering!! ; )

Jag kommer ihåg när jag var yngre och gick på mellanstadiet. Då var mina anteckningsböcker fullklottrade med I love horses, Florran, Sweety boy och säkert även andra hästnamn. Haha, jag hade lätt kunnat skriva I love horses på mina anteckningsböcker än i dag! För jag gör verkligen det - älskar hästar! 

Visst har jag dagar när jag hellre hade stannat kvar i sängen istället för att åka till stallet en tidig morgon. Eller perioder när jag inte tycker att det är sådär superkul att spendera massvis med timmar på träning, mockning och gud vet allt som tiden går åt till när man är i stallet. Men jag vet också att jag aldrig hade klarat mig utan hästar, jag tror helt ärligt att jag kommer att hålla på med hästar i hela mitt liv.

Den här helgen har bestått av en hel del hästar. Dels har jag såklart varit i Bonäs och tagit hand om Silvia. Jag har även varit uppe på ridklubben och kollat lite på träningarna för Nina. Idag red jag även hästen som jag berättade om att jag ridit tidigare, Rekyl, igen. Det kändes betydligt bättre i dag! Jag kommer absolut ha träningsvärk i morgon och visst hade vi stunder under ridpasset när vi inte var riktigt överens. Men på det stora hela så var han riktigt duktig och det kändes att han gått framåt sen förra ridpasset. Det märktes att matte hade gjort sin hemläxa! Och det är ju det som är så kul med hästar och ridning! Om du lägger ner tid och energi på att träna dig och din häst så får du tillbaka det genom en trevligare och gladare häst! Man lär sig något under varje träningspass! Självklart så får du och din häst även styrka och smidighet om du tränar regelbundet. 
 
Jag hade tänkt lägga ut en bild här från ridpasset idag men jag hade så dålig sits på den bilden så den kan jag inte visa! Men det var bra att jag fick se det för nu ska jag tänka på det till nästa ridpass! =)

I love horses! =)

Bilder...


Idag har jag fått ytterligare några bilder från fototräffen som jag och Regina var iväg på.





Foto: Owe Eriksson




Foto: Krister Larsson


Träningsvärk...

Ville bara kika in och berätta att jag har träningsvärk idag... =) I ryggen, magen och lite i låren. Ganska bra ställen att ha träningsvärk eller hur? Det är ju på de ställena som man vill förbränna och bli trimmad!

Förresten så måste jag bara säga att jag tycker att ni kommenterar lite dåligt! ;) Under varje inlägg står det "kommentarer". Där klickar ni och sen är det bara att skriva! =) Haha, ni gör såklart som ni vill men det hade varit roligt med lite respons. Ni kanske vill ställa någon fråga, ha önskemål vad jag ska ta upp i bloggen eller bara vill kommentera något som jag skrivit.

Ha en bra dag!

Rida är roligt! ...och bra träning...

Nu har jag varit och ridit ett pass för första gången på länge. Måste erkänna att jag kände mig ganska ringrostig. Ska bli spännande att se om jag har träningsvärk i morgon.. Hästen som jag red var trevlig och bara man hittar alla knappar så kan han nog bli ännu trevligare. Idag kändes det som att jag fick kämpa ganska mycket för att få ihop honom, han var stor och lång och det såg säkerligen inte alltför vackert ut när jag red... Jag kände att jag inte riktigt orkade hålla ihop honom i alla lägen. Men det var jättekul att rida och jag kommer nog att rida honom igen. Måste ju se om jag hittar fler knappar och orkar mer nästa gång!

Fick även träffa min älskade Mirre igen, märkte att jag saknar honom. Jag är även så orolig för honom hela tiden när det inte är jag själv som håller i trådarna längre. Det blir väl kanske så när han fortfarande är så nära men att jag inte längre har "kontrollen".. Han är ju min lilla älskling! Jag är ett riktigt kontrollfreak när det gäller "mina" hästar så det är väl någonting som jag måste lära mig, att jag inte kan ha kontrollen jämt och att andra faktiskt kan göra det lika bra!

Nu blev jag hur som helst peppad att rida mer så framöver hoppas jag på att det blir mer ridning i mitt liv igen!

Dyngspridare...

Jag tror att Silvia verkligen är hästen för mig. Jag har sett tecknet, "the sign"... Både Totte och Mirre (som jag sammanlagt spenderat 12 år tillsammans med) var riktiga dyngspridare. Extremt dryga att mocka åt. Och gissa vems box som bara blir grisigare och grisigare för varje dag?? Silvias såklart! =)

I morgon ska jag rida igen! Ska bli jättekul! Nu var det ett tag sen... Kanske uppdaterar om hur det gick...

RSS 2.0