Gårdagens Ninaträning

Träningen igår gick riktigt bra! Fick bra hjälp och Wadesch skötte sig strålande! Jobbade mest på grunderna: formen, tempot, takten. Nina är också väldigt noga med sitsen, hur bra det än känns finns det alltid något som man kan göra bättre! Det är bra tycker jag, vill ju bli bättre och då måste det ställas krav! Red även lite öppnor och förvänd galopp. Det känns så kul att tiden och träningen som man lägger ner ger resultat! Nu är det ju visserligen inte bara jag som tränar henne, ägarinnan Tin gör även hon ett bra jobb! Men det är så kul när man känner att det går framåt och det kommenterade även Nina igår, att hon tyckte att det var stor skillnad på henne. Alltid skönt att få det bekräftat! Wadesch känns bättre i formen, mer avslappnad, betydligt starkare och det är ju grunderna som bygger inför framtiden!

Fick också kommentaren att Wadesch nu var fullt uppvisningsbar. Det var kul att höra så kanske att jag till slut anmäler till en (eller två) tävlingar! Självklart måste det passa in i hennes hopptävlingskalender men det verkar redan som att det finns någon helg som passar... Ska bara göra slag i saken...

Det ska bli så himla spännande att se hur Wadesch utvecklas! Tror på henne! Kanske jag ska lägga ett bud som ägarinnan inte kan motstå??? ; )

(Ska försöka att ragga upp någon som kan ta lite bilder på oss, vore kul att kunna visa er! Kanske borde åka och hämta de bilderna som redan är tagna också... Återkommer...)

Genrepet...

... inför dagens Ninaträning gick riktigt bra! Igår red jag då ett pass på Wadesch och hon kändes så himla trevlig! Hoppas att det håller i sig tills idag! Faktiskt så brukar jag alltid försöka lägga upp träningen så att hästen jag rider, förhoppningsvis, är som bäst när det är träningsdags för tränare (likaså inför tävling givetvis). Jag vill få ut så mycket som möjligt när jag rider för tränare och då vill jag såklart att hästen ska vara så bra som den kan vara för dagen så att träningspasset leder framåt. Visst lär man sig saker även om hästen inte är på topp, men att träna för tränare med en häst med exempelvis träningsvärk, stel eller/och överladdad efter vila är någonting som jag undviker om jag kan. Sen behöver såklart inte träningen gå som på räls för det, som sagt man lär sig även när det tar emot men ni kanske förstår vad jag menar??

På grund av ovan nämnda anledning fokuserade jag på ett lättare mjukgörande pass med Wadesch igår. Vilket då gick bra! Hade kanske kunnat jobba lite mer med galoppen men jag ville inte sitta och nöta inför dagens träning då hon ändå kändes fin! Håll tummarna att det håller i sig idag!

Tänkte på en sak igår när jag red och det var att jag alltid har samma upplägg under ett träningspass. Tänkte att jag skulle dela med mig av mitt upplägg lite senare!

Hoppas att solen skiner på er idag!

Jag är tydligen INTE här...

"Jag är här" skrev jag som rubrik till förra inlägget. Det stämde tydligen inte alls för här på bloggen har jag ju alldeles tydligt inte varit... Nåja, hästen jobbar jag i vilket fall med några dagar varje vecka. Förra veckan var jag riktigt nöjd med henne! Denna vecka är även en träning inplanerad för Nina, kul! Ska bli spännande att se hur det går. Om W är på bra humör och sköter sig så hoppas jag att vi får höra att det iallafall har gått liiite framåt!

Vet att jag lovade er en liten uppdatering om Silvia förut också. Ni vet Silvia, unghästen som jag tog hand om tidigare? Hon har i vilket fall hittat ett nytt hem, hon mår bra och har en matte som verkar nöjd och glad över henne! Inridningen har fortsatt men jag har fått höra att det kanske inte bara berodde på mig att inridningen gick lite långsamt fram... Silvia är en speciell individ men nu tror och hoppas jag att hon börjar bli ridbar! Ska nog allt fråga om en update snart igen! Har blivit lovad att jag får komma och hälsa på så om jag får vägarna förbi hennes nya hem så kommer jag definitivt att kika förbi! Vore så kul att få se henne under ryttare, hon är en fin häst! Fick ett par bilder på henne också, här är en:



Har också hört ifrån Norpan som också har en ny matte som verkar väldigt mån om henne! Skönt att hästarna har hittat bra nya hem!

Trots min dåliga uppdatering så kan jag säga att än ger jag inte upp bloggen! Ska givetvis uppdatera er om hur träningen går i veckan!! =)

Jag är här!

Nej då, jag har inte lagt ner bloggandet! På grund av flytten har jag bara inte haft tillgång till internet. Sedan sist har jag hunnit med en hel del hästande! Jag har ridit Wadesch en del, ett par dagar denna vecka och likaså förra veckan. Resultatet har varit lite blandat. Har haft riktigt bra pass där det känts som att jag och Wadesch faktiskt kan det här med dressyr, kanske till och med riktigt bra! Sedan har vi haft sämre pass där jag inte alls varit lika nöjd med våran insats. Har kommit fram till att det är dags att få hjälp av tränare igen så ska kolla upp om det kanske går att se till att vi kan vara med på någon träning snart framöver. När det känns bra känns det i vilket fall som att Wadesch har blivit både starkare och stadigare och jag tycker att hon är en riktigt fin häst! Jag känner också att jag kan och har börjat ställa högre krav på henne och jag hoppas att det leder oss framåt, men som sagt, vore jättebra att checka av med en tränare att vi är på rätt spår!

Jag har också haft lite lektioner på ridklubben! Det är verkligen superkul och eleverna är så goa! Får se om det blir några fler tillfällen längre fram!

Det var också meningen att jag skulle döma en programridning till helgen. Tyvärr var det så få anmälningar att vi måste skjuta på det till ett senare tillfälle. Lovar att säga till om det i bloggen när ett nytt datum är bestämt, vore kul om det blev ett gäng som red så jag kan ju passa på att annonsera om det här! Programridningar är ett så bra tillfälle att träna på de program som man tänkt ut och tävla, man får även miljöträning och jag kommer givetvis att ge er råd om vad ni kan tänka på när ni ska ut och tävla!

Lovar att det inte ska dröja lika länge till nästa inlägg! Trevlig helg på er!


RSS 2.0