Mer unghästträning!

Idag hade jag en medhjälpare med mig (tack snälla Therese!) så idag blev det äntligen lite tömkörning med Silvia!! Som vanligt var hon hur snäll som helst! Dock så förstod hon inte riktigt vad som menades i början men efter att vi tränat på lite stopp/igångsättningar och lite svängar så började hon bli med på noterna! Ska göra om det snart igen så får vi se om hon kommer ihåg vad hon lärt sig idag! Passet avslutades med lite"hängning" på henne, först stod hon blickstilla, fattade nog inte vad som hände, men sen hoppade hon iväg lite. Gjorde om det några gånger och det gick skapligt. Får fortsätta att träna på så blir det nog bra snart!!

Måste även fråga er om det finns fler därute som har/har haft tvååringar?? Vore jättekul om ni lämnade en kommentar och berättade lite om hur ni tränar/tränade era tvååringar! Att dela erfarenheter kan vara lärorikt!!

Mirre och Silvia!


90,75%

Fatta, 90,75%!!! Det är heeelt fantastiskt! Jag pratar såklart om Edward Gal som igår tog hem segern i EM, Grand Prix Kür, på Moorlands Totilas. En helt otrolig ritt på en helt otrolig häst och med helt otroliga poäng som resultat! Världsrekord!!

Läs mer...

Om ni missade att se ritterna igår så får ni en ny chans idag (söndag) på SVT 1 kl. 13.55-14.40.


Kl. 14: I morse hittade jag ingen video inlagd på youtube, men tydligen så fanns det för nu har jag hittat en! Se och njut! (Länk)


Om det inte fungerar (blogg.se verkar hålla på med uppdateringar eller något) så kan ni gå in på länken som jag angav här ovan...


Unghästträning

Vad glad jag är över Silvia idag!! Hon har skött sig strålande! I och för sig så har hon hitintills skött sig bra mest hela tiden, men ändå...

Jag hade utsläpp i stallet i morse och släppte då ut alla hästar utom Silvia eftersom jag hade tänkt pyssla med henne lite. Hon blev alltså ensam i stallet. Hon har varit ensam i stallet tidigare men då har hon fått kommit in från hagen, nu fick hon stå kvar medan de andra gick iväg ut.Trots detta stod hon och åt sitt hö och var hur lugn som helst! Det var först när jag försvann in i foderkammaren efter lite pyssel i stallet som hon blev något orolig och stötte lite mot dörren men det var inga stora reaktioner.

Sedan gjorde jag iordning henne i stallgången; borstade, lyfte hovar, sadlade och tränsade - inga problem! Tog en promenad efter en grusväg där jag stannade och spände sadelgjorden lite - inte en reaktion. Började sedan jogga med henne (hon har aldrig sprungit med sadel på förut) men inte en reaktion mer än att hon spetsade öronen och snällt joggade på bredvid mig, i min takt. Hon brydde sig inte ett dugg om stigbyglarna som visserligen var uppdragna men som slog mot sadeln. Hon travade på fint, hon har lite luft under sig när hon travar och bra takt, så det ska verkligen bli spännande att se hur hon kommer att utvecklas senare under ryttare! Jag travade dock inte på lika fint, blev andfådd som bara den! =)

Har med andra ord haft en härlig morgon i stallet! Glömde dock att ta några bilder... Bjuder på en naturbild istället! =)



Intervju med Patrik Kittel

Ifall att ni aldrig kollade in länkarna som jag la ut igår så kommer här en intervju med Patrik Kittel som red in på en åttondeplats i gårdagens Grand Prix Special. Kul!!!



Nu får vi hålla tummarna på lördag när det är final och dags för Küren! (Förutom Patrik så gick även Minna och Tinne vidare till finalen!)

Fler tips!

Kan passa på att ge fler tips när jag ändå är igång! =) Ni har väl inte missat Ridsports you-tube-kanal? Där finns bland annat flertalet intervjuer från EM som pågår just nu!

Ni kan även läsa startlistor och se online-resultat från EM på denna sida!

Skänkelvikningar

I brist på egna hästupplevelser att berätta om kan jag vidarebefodra lite tips och tankar gällande skänkelvikningar som Nina tog upp på clinicen.

Hon pratade först lite allmänt om skänkelvikningar och menade att vi ofta krånglar till det när vi ska göra en skänkelvikning. Det ska dras bak skänklar, hållas emot med andra skänkeln, ställas och trixas. Visst, men man kan göra det betydligt lättare för sig genom att tänka lite enklare! Rid in på diagonalen, se till att ta ut linjen ni ska följa (och följ den!), lägg sedan till sidförande skänkel. Håller du riktningen och hästen tar din sidförande skänkel så blir det oftast en bra skänkelvikning!! Sedan kan såklart finjusteringar göras beroende på utbildningsståndpunkt hos ryttare och häst, men i princip så blir det samma sak oavsett om man väljer att kräva mer/mindre sidvärtförflyttning eller mer/mindre ställning - grunden är ändå den samma!!

Ett par tips på bra vägar att träna skänkelvikningar på:

Övning 1: Rid in på diagonalen, ta ut riktningingen, växla sedan några steg skänkelvikning med några steg rakt fram efter linjen.

Övning 2: Rid in på diagonalen, ta ut riktningen, växla sedan några steg skänkelvikning med några steg rakt fram mot kortsidan.


Lycka till!

Blandad kompott...

Som jag skrev i det förra inlägget så startade skolan i måndags och det med besked! Har redan hunnit med föreläsning, seminarium, massa inläsningslitteratur mm. Ser inte heller ut som att det kommer att lugna ner sig framöver! Blir nog en tuff termin! Men ändå rolig, har bland annat en hel del praktik!

Nog om det, detta är ju tänkt som en hästblogg även om det blir en hel del om både det ena och det andra ibland! Nu när Regina har åkt och det har varit så mycket i skolan så har det faktiskt inte blivit så mycket tid tillbringad i stallet. Förutom det dagliga stallpysslet så har det enbart varit lite allmän skötsel av Silvia. Får se om det kanske blir lite tömkörning med henne i morgon, det beror lite på. Har spöregnat här idag och om det gör det i morgon också så får hon nog allt vänta ytterligare en dag eller två! =) Känner ingen stress med henne!

Kan även meddela att magen växer och växer! Fattar inte, mina fötter börjar försvinna!

 

Helgen i skogen...

Då var man tillbaka till verkligheten då! Vardag och skolstart idag! Men nu är det endast EN termin kvar på min utbildning som jag hoppas hinna klart innan det är dags för "nedsläpp"! =)

Har haft en underbar helg ute i en "stuga" i skogen med trevligt sällskap, god mat, tyvärr en hel del regn (även om vi faktiskt fick kanonväder sista dagen), fiske mm.

Några bilder:

Boendet!

"Stugan"


Utsikten från vårat sovrumsfönster...


En del av sjön vi fiskade i, sedd från gården.

MAT!!

Bland annat supergod Västerbottenpaj...


... kräftor...


...surströmming och nubbe (vilket jag tackade nej til).

Fiske!
 
Till och med jag fick fisk i de fina fiskevattnen! Här med en fin aborre!


Hunden Buster var riktigt nöjd när han fick bära matte Åsas gädda upp till stugan!

Stallet


Självklart fick vi även lov att åka och hälsa på stjärnan Jajje! (Hans tränare Åsa var en i sällskapet i stugan)


Stallkatten Muffins.


Trollpär gör sig så bra på bild så jag fick lov att knäppa på honom också!
(Här kan ni se en ännu bättre bild på honom som jag tog i vintras)

Nyfriserad!

Här kommer lite bilder från dagens frisering! Kan erkänna att det var lite hemskt när jag började kapa manen men visst blev väl ändå resultatet ok??

Före:


Efter:


Det blev en liten hög...


- Matte, vad gör min man på golvet???


Börjar bli stor tjej nu!

I morgon sticker vi iväg till skogen för att leva friluftsliv! Blir en helg med fiske, kanske lite bär/svamp-plockning, grillning, kräftätning mm mm. Ska bli gött! =) Ha en trevlig helg på er!!

Vad händer nu?

Bara för att Regina har åkt betyder inte det att jag är hästlös. Jag har Silvia att ta hand om! Någon ridning på henne för min del kommer det dock inte bli i höst. Känns som en onödig risk att sitta på en oinriden tvååring när man är gravid. Men kanske att jag lyckas slänga upp någon annan testpilot på henne?! Vore bra om hon iaf blivit sutten/skrittad på innan vintern. Annars blir det arbete från backen med henne nu framöver. Tänkte tömköra och longera henne lite så att hon lär sig vad det handlar om. Sen blir det säkert lite promenader och allmänt pyssel med henne!! Några vändor till ridhuset för löshoppning kommer det säkert också att bli.

Dagens plan för henne blir dock endast lite pyssel i stallgången. Nu är det dags för  hennes lååånga man att bli kort har jag bestämt! Har låtit den vara lång eftersom hon är en unghäst och för att hon ska få se ut som en! Men jag är en riktig frisyrnörd vad det gäller hästmanar - välryckta manar ska det helst vara! (Något som Helena har fått erfara då Mirres man plötsligt var ryckt en dag när hon kom till stallet!) =)  Visar såklart bilder på hur det blev sen!

Annars så brukar jag aldrig ha brist på hästar att rida, det är alltid någon som vill ha min hjälp!! Dock så är planen att jag ska trappa ner lite på ridningen. Kanske rida Mirre ibland och eventuellt någon tillridningshäst då och då (kommer dock hålla mig till de jag vet är lugna och snälla!).


Fina Silvia med sin långa man (som nu är ännu längre!).



Mirre och jag på någon tävling som jag har för mig gick åt skogen! =)

Nu har Regina flyttat...

Nu blir det inga fler uppdateringar om mina ridturer med Regina. Hon åkte nämligen iväg till ett nytt hem igår kväll. Det känns jättekonstigt idag att veta att hon inte längre står i stallet i Bonäs. Det kändes sorgligt igår när hon åkte, jag blir alltid så fäst vid de hästar som jag tar hand om och Regina var inget undantag. Hon är även en så härlig och speciell häst så det kommer att bli ett stort tomrum efter henne! Dock så känns det även bra. Magkänslan säger att hon kommer att få det väldigt bra i sitt nya hem och att hon kommer att få den bästa omvårdnaden hon kan få!! Och jag har lite hjälp från magtrakten så den känslan litar jag på! ; ) Det blir även mindre jobb och tid för mig att lägga ner framöver vilket var något jag önskade nu när tillökning är på G. Så det blir nog bra, även om jag såklart kommer att sakna henne! Har dock blivit lovad att jag får hälsa på henne när jag vill i hennes nya hem vilket känns jättebra! Så snart måste jag planera en helg som jag kan åka neröver! Ägaren är även fortfarande samma person så vem vet, kanske hon kommer "hem" till Bonäs igen någon gång i framtiden!



Foto: Stina Ahlenius

Två pigga hästar!

Om ni nu hann se mitt tv-tips i tid och faktiskt kollade så vet ni nu att Jajje med Åsa i sulkyn vann!!! Så himla kul!! Sambon och en till av hästägarna har åkt 58 mil idag (enkel resa) för att kolla på honom så jag kan lova att de är glada nu! Jag hade också planer på att följa men den långa resvägen gjorde att jag backade ur... Lite synd nu kan jag tycka, hade varit kul att kliva upp i vinnarcirkeln!

Istället har jag varit hemma och tagit hand om Regina och Silvia idag. Har mockat, fixat mat och varit ute och ridit på en väldigt pigg Regina. Det blev vilodag igår (tredje på förra veckan vilket är minst en för mycket!) så idag var hon mer laddad än på länge!! De där fjädrarna som hon har under hovarna var spända till max! Det betyder att jag måste vara ännu stadigare i min sits och idag var det lite besvärligt måste jag erkänna. Fick så ont i ljumskarna ett tag i traven att jag var tvungen att sakta av men satte snart igång igen och det blev något bättre efterhand. Antar att det har med foglossning eller liknande att göra men jag tror inte att det ska vara farligt att rida så jag kör på ett tag till. Måste i vilket fall prova att rida i morgon också och se om det känns bättre. Tror hur som helst att Regina kommer att kännas bättre i morgon, fick loss henne riktigt fint mot slutet trots överskottsenergin! Det känns att jag börjar hitta lite knep gällande vad jag ska tänka på när jag rider henne. Haha, lagomt tills det börjar bli dags för mig att sluta rida henne, bra jobbat där!!


Hästarna kommer alltid och möter en när man går ut till hagen. Och Silvia kommer alltid först! Hon är så social och kelsjuk! Efter Silvia kommer Regina och efter henne Mirre. (Saknas på bilden: Reggie som var ute på ridtur!)

Tv-tips!

Vad?: Jajje (Jay Jay Okocha) startar i V65
Kanal: Tv 4+
Tid: Kl. 21.30

Ok, nu är jag inte ute i så jättegod tid. Men om ni kikar in här mellan nu och kl. 21.30 får ni ju iaf del av tipset!! =)

Orsa björnpark!

I helgen har det hänt lite hästrelaterade grejer. Ni får dock vänta med att höra vad tills senare i veckan!! =P

Under tiden så kan jag visa lite bilder från dagens besök i en känd park. Bytte hästarna mot lite vildare djur idag då vi var i Orsa Björnpark och kollade på bland annat isbjörnar, tigrar och brunbjörnar!


Isbjörnar


Eskimå =)


Sibirisk tiger


Kamtjatkabjörnar


Brunbjörn

Ofta om jag går på djurparker så tycker jag synd om djuren som lever på så små ytor. Men i Orsa Björnpark har djuren jättestora ytor att röra sig på!! Det känns bra!

En mysig uteritt!

Nu när Regina sköter sig så bra i skogen så börjar jag uppskatta våra uteritter tillsammans mer och mer! Jag har fått en del kommentarer när jag visat bilder från våra uteritter att det är så fint och jag kan bara hålla med! Ridvägarna här är helt fantastiska! Det är sandvägar överallt = perfekt underlag. Sedan är det bara att välja runda efter humör: backar, plant, korta rundor och låååånga rundor, allt finns! Möjlighet till hästbad där det är långgrunt är också ett trevligt alternativ! Sen var det ju det här med ridbana... Det enda lilla minuset... Men faktiskt så har det fungerat ganska bra att rida i hagarna i sommar och vintras skottade vi upp en plan som var helt ok att rida på! Så det är ganska bra ändå! (Även om en riktig ridbana hade gjort bilden komplett!) =) Trivs verkligen där vi står nu!!

Några bilder från dagens runda:




Sen så märkte jag att dessa små kryp börjar komma fram. Vet ni vad de kallas??



Älgflugor! Usch och fy!
(ja, jag såg själv att sadeln var lite väl skitig så det fick bli smörjning av den och tränset idag) =)

 

Morgonpass i stallet...

I dag gick hagutsläppet betydligt bättre än igår! Alla verkade ha blivit vänner och efter att de lugnt och sansat hälsat på varandra ställde de sig och betade! Precis som jag vill ha det, skönt! Haha, ibland är man en riktigt hönsmamma men man är ju rädd om de "små" liven! =)

Jag och Regina kom iväg på våran runda i morse och det gick bra!! Haha, tror att jag hann få lite ridabstinens pga av den extra dagen vila. Hur ska det här gå framöver??? Det kanke kommer löpsedlar så småningom där det står: "Kvinna födde barn på ridturen!", haha!!

Dagen började med spöregn men nu skiner solen ute! Härligt!!



Här red jag idag! =)

Race i hagen!

Härom dagen var ju min plan att jag skulle rida "backrundan" med Regina idag. Planer är dock till för att ändras (eller hur var det nu igen?) så det blev ytterligare en vilodag för henne. Detta på grund av hon motionerat sig själv väldigt bra i hagen +att hon (och de andra hästarna såklart) fick stå ute i natt. Det fick lov att bli så då härliga Silvia flyttade tillbaka till Bonäs! Dock några dagar tidigare än planerat vilket betydde att den extra boxen som skulle fixas inte hunnit bli klar.

Alla hästarna (Reggie, Regina, Mirre och Silvia) har gått med varandra i hagen tidigare så jag trodde inte att det skulle bli några problem alls att släppa ihop dem igen. Tyvärr hade jag fel då Mirre hade svårt att släppa in en "ny" medlem i sin nuvarande flock! Som tur är slår han inte utan ser mest farlig ut och ville inte låta Silvia komma nära. Det blev en del spring men till slut lugnade de ändå ner sig och idag levde alla hästarna och gick på fyra ben så det ordnade nog upp sig ok till slut ändå! Jag vet att hästar har en eller ett par dagar som de bestämmer rang på och jag är absolut för att hästar ska vara hästar och att de ska få gå med sällskap (ok då, förstår såklart att det finns undantag men överlag om det finns möjlighet)! Men jag hade gärna sett att hästarna bara helt fridfullt hälsat på varandra och att det sen varit bra, hade känts betydligt bättre för min del i alla fall!! Får hoppas att allt går lugnare till i morgon när jag släpper ut dem igen (för idag var boxen klar och alla sover inne igen). Håller tummarna för det!  

Idag blev det Silvia som fick vara i fokus. Ställde ut henne i stallgången och borstade, kratsade hovar, smörjde in några bett under magen och sprayade med lite insektsspray. Har kommit så mycket mygg och knott de senaste dagarna! Usch och fy för det! Dem klarar man sig bra utan! Planen för morgondagen är att återgå till den ursprungliga planen och rida "backrundan" med Regina!! =)


Fastän det inte har något alls med inlägget att göra så måste jag bara visa en bild på Ianas underbara lilla valp Häxa, av rasen Australian shepherd.

Lite smått och gott från Nina-clinicen...

Clinicen igår för Nina var bra!! Fokus låg på grunderna i ridningen vilka är så oerhört viktiga!! Sitsen är ju en sådan sak som är otroligt viktig och det här med att göra rätt sak vid rätt tillfälle. Målet är såklart att kunna rida med så små hjälper som möjligt. Nina poängterade att även proffsryttarna har saker i deras sitsar som de behöver arbeta på. Även om man kan tycka ibland att de rider helt perfekt!! (Jag tänkte faktiskt på Sune Hansen, han red så otroligt bra! Syntes knappt att han gjorde något alls överhuvudtaget när han red! Men även han har säkert saker som han arbetar vidare på vad gäller sitsen.) För min egen del vet jag att det finns en hel del att jobba med. Många saker jag behöver jobba med är jag dock medveten om, konstigt bara att det ska vara så svårt att få till ibland! Dock så har jag haft turen att få känna att det faktiskt blir bra när jag får till det så jag har en känsla att eftersträva!

Hon gick även igenom alla grunder i hjälperna såsom framåtdrivande, sidförande, förhållningar osv. Nina menade att det mesta av jobbet med hästarna ska bestå just av denna basic-träning. För när allt fungerar på denna nivå så fungerar det även när det kommer rörelser och "krumelutter" (förutsatt att hästen kan dessa rörelser). Är hästen lösgjord, lyssnar på ryttaren, är mellan hjälperna så kommer såklart resten mycket enklare!! En annan orsak till att man bör lägga ner mycket arbete på basic-träning är för att stärka hästen så att den håller länge. Jag kan bara hålla med!!!

En annan sak som hon nämde tyckte jag också var ganska bra att hon tog upp. Hon sa att "tänk inte på att folk står och tittar på er ibland när ni rider, strunta i hur det ser ut och rid för att det är roligt!". Det har man ju känt själv ibland när man har haft ett riktigt taskigt pass, folk har stått och kollat vilket på något sätt förstärker känslan av att passet var misslyckat, man känner sig som världens sämsta ryttare. Förstår ni vad jag menar?? Men man rider ju inte för att andra ska tycka att det är bra (möjligtvis domarna men det var en annan sak). Man rider ju för att det är roligt och för att hästen i slutändan ska bli bra! Ett "misslyckat" pass är bara ett steg på vägen! Lika så nämnde hon att vi dressyrryttare ofta är så noga med att hästen ska "gå på tygeln" (ett uttryck som hon förresten ratade). Ibland går hästen upp med huvudet när man försöker få igenom något visst moment och just då är det såklart inte huvudet som är i fokus utan att hästen ska ta hjälpen!

Som sagt, mycket basic men ändå väldigt nyttigt att repetera och fundera kring!

Stackars Regina när det var dags för ridning igår! Hon hade en väldigt peppad matte som körde ganska hårt med henne i en av hagarna! Fokus blev på övergångar och fattningar och hon skötte sig riktigt bra! Dock så blev det några tillfällen då hon inte riktigt var med på noterna, hon började bromsa och åma sig för att sedan ta fart och försöka springa ifrån. Antagligen kom jag åt en öm punkt och det i kombination med att hon är ett sto.... En valack hade säkert också visat att det var jobbigt men jag tvivlar på samma reaktion... (Haha, ston ÄR verkligen speciella. Var ett jättefint sto med på clinicen som rätt som det var kunde tvärstanna och tjura!) Hur som helst så är jag nöjd över passet överlag, hon avslutade även på ett bra sätt. Har även märkt att bästa sättet att komma ur situationer när hon blir sådär är att mjukna på handen, klappa lite på halsen, låta henne springa iväg lite för att sedan fånga upp och fortsätta jobbet. Hon blev dock ganska svettig igår och det känns nog i musklerna åt henne idag. Nu har det varit två ganska tuffa pass nära varandra så idag blir det vila och i morgon blir det nog en lugn tur i "backrundan".

Silvia

Just det, har glömt bort att berätta att jag och Vicky var ute på promenad med tjejerna härom dagen! De fick ha träns och sadel på och de skötte sig utmärkt! =)

Nina-clinic!

Ni som bor i Moraområdet har väl inte missat att det är clinic med Nina Jansson i morgon (måndag) kl. 11-13? Clinicen är på Mora Ridklubb och det är fritt inträde!!!

(Läs mer HÄR)

Ni ska väl dit?? Det ska jag!!


Glad, gladare, Regina/jag... =)

I förrgår hade Regina vilodag vilket resulterade i att hon såg ut såhär när det var dags för ridtur igår:



Väldigt pigg och vaken blick!! Tycker att hon har sådana vackra ögon Regina!

Gjorde iordning henne för en runda i skogen. Det blev till och med lindade ben! Dressyrigt värre! Det som "sabbade" hennes dressyrlook var dock "hopphuvan" som kom på men ack så bra den är!


Reginas pigga intryck visade sig stämma väl överens med hur hon var i skogen! Väldigt pigg och vaken! Hon var dock riktigt trevlig att rida och jobbade på väldigt fint i traven. Blev också en hel del galopp efter sandvägarna och även där jobbade hon ganska bra, dock så blev den stundtals något "hastig", men ändå överlag helt ok. Det var ganska varmt ute igår (trots att vi red på kvällen) och Regina var ganska svettig när vi kom tillbaka till stallet. Därför tänkte jag att hon skulle få en lite lugnare runda idag. Såg ut på Regina som att hon också ville det, hon såg inte lika pigg ut idag:

 

Det roliga med Regina är att även om hon ser så här trött ut innan ridtur och även om hon känns lite trött i början av ett ridpass så har hon gömda energidepåer som hon tar till så fort man kortar tyglarna. Om hon är överpigg så kan det vara en nackdel då hon får svårt att "spänna av" men mer och mer börjar jag se det som en fördel! När jag kortar tyglarna spetsar hon öronen och man riktigt känner i hela kroppen att hon frågar: "matte, kan jag få trava nu?". Nu när hon känns så positiv, glad och samarbetsvillig så måste jag nog bara plussa för hennes energi! Hon får även rejält tryck i steget när hon känns sådär energiladdad och jag känner att hon nog inte har visat hela sitt register än. Det känns att det finns mer att ta av!

Dagens runda blev en skritt och travrunda och hon kändes helt ok!

Efter gårdagens ridtur så blev jag upphämtad av min sambo i båt. Tog ett snabbt dopp innan jag satte mig i båten! Var en sådan härlig kväll och vi fick en hel del fisk som våra katter blev väldigt glada av när vi kom hem igen. Måste bara säga att ibland är livet verkligen underbart!



Bland blommor och backar!

Självklart så går Regina nu bättre än någonsin, mitt i försäljningsplanerna! Igår blev det dressyr i hagen och då skötte hon sig bra! Idag blev det ett lugnare pass då jag red "backrundan". Den rundan är inte så väldigt lång men den är ändå bra då den innefattar flertalet backar, upp och ner. Perfekt för en skrittochlitetravdag! Klättring eller backträning tycker jag riktigt bra om överlag då träningen är väldigt nyttig för hästarna! Även om man bara skrittar så får de ta i lite och får jobba med rygg och bakben! Rundan avslutas med en sträcka på lite mer plana skogsvägar och där blev det idag trav. På en helt underbar Regina! Hon var så mjuk och fin men ändå med det där lilla extra trycket i steget, superhärlig!

Hm, svårt att fånga en backe på bild... Denna var dock inte så brant, finns lite olika "lutningar" på de backar som finns längs "backrundan"... =)

Det var sådan trolsk stämning längs vägen när jag ledde Regina till hagen att jag fick lov att försöka fånga den på bild! Vet dock inte om jag lyckades riktigt... =)

Måste även visa några av mina fina blommor som stormtrivs ute nu när solen äntligen skiner på dem! Har ingen aning om vad jag har planterat, är inte så haj på blommor (eller  jo, den ljusrosa är en flitig lisa). Men de verkar i alla fall växa och må bra!

Mina blomlådor! (Hihi, ser ni att temat var rosa i år?) Den klarblåa himmelen skymtar också fram, är helt underbart väder ute!! Så varför sitter jag framför datorn? Dags att gå ut i solen istället! =) 

Regina till salu!

Idag blev det ingen ridtur för mig på Regina. Istället hade ägaren en ridsugen vän på besök som fick rida Regina. Jag red istället på Reggie! Inte helt fel det heller, hon är riktigt trevlig lilla Reggie! Regina var riktigt snäll och duktig med sin nya ryttare och även om hon inte är den lättaste hästen att rida så gick ridturen bra! Hennes ryttare blev nog till och med lite kär i henne! Hehe, kan förstå henne! Kommer ihåg första gången jag satt på henne och blev helt SÅLD!

Det börjar kännas lite jobbigt att jag kommer få lov att skiljas från Regina inom en snar framtid... Men jag måste vara realist och förstå att ha bebis, unghäst och en häst i full kondition nog inte kommer att fungera. Därför kommer det bli bebis och unghäst som får stå kvar på listan (haha, kan ju inte direkt välja bort bebis! vill såklart inte det heller). =) Tyvärr betyder det att en ny ryttare eftersöks till Regina så om ni vet någon som är intresserad av att köpa en fin häst så finns det en här!! Bara att höra av sig!! (Lämna en kommentar med kontaktuppgifter, jag godkänner den inte då utan hör av mig till personen i fråga!) =)

För er nytillkomna kan jag informera om att Regina är ett 8-årigt sto efter Regazzoni (Rubinstein) - Gibraltar (Hurricane xx). Hon är grundutbildad i dressyr och även något hoppad. Som sagt, det är bara att lämna kontaktuppgifter om ni vill veta mer!! =)


Foto: Stina Ahlenius

Maratondag i stallet!

Ojojoj, vilken dag det blev igår! Avverkade ett 11-timmars pass i stallet!

Efter en god frukost i strålande sol kom Sara och hämtade mig och vi åkte till stallet. Städdag var planerad. Väl i stallet mötte Mirres matte Helena och Saras medryttare Maria upp. Sedan satte vi igång! Vi putsade fönster, skurade boxväggar och stallgång, städade sadel/foderkammaren, sopade stallplanen osv. Självklart hade vi även lite trevliga matpauser!! =)

Jag kanske är lite knäpp men jag tycker att det är som roligast att städa när det är riktigt skitigt så att det syns att det blir skillnad mot innan (även om man kanske måste skrubba lite extra då) och jag kan lova att det blev skillnad igår! Stallet blev som nytt!!

Framåt kvällskvisten var vi äntligen klara så då var det dags att ta in hästarna för en ridtur. Kanske uppskattade de städningen eller så var de bara väldigt samarbetsvilliga ändå för både jag och Sara var väldigt glada över hästarna när vi kom tillbaka från ridturen (Helena kunde tyvärr inte följa då Mirre tappat en sko igen). Regina skötte sig bättre än någonsin!! Jag kunde jobba henne på ett jättebra sätt i skogen (!!!), flyttade henne, red lite öppna, tempoväxlingar och hon var med på noterna hela tiden, jobbade i en bra form och hetsade inte upp sig överhuvudtaget. Hon var bara pigg glad och samarbetsvillig!! Hon är verkligen jättehärlig när hon är sådan!!!

 Lite före/efter bilder som bildbevis:
=)


Boxvägg före...


Boxvägg efter...


Under arbetets gång...


Fönster före...


Fönster efter.


RSS 2.0