Fin häst <3

Idag har jag och W varit med på Göranträning. I torsdags fick vi till ett bra pass men igår hann jag inte rida så det blev vilodag nr 2 för veckan. Med tanke på resultatet efter förra vilodagen visste jag inte riktigt vad jag hade att vänta mig inför dagens pass.

Det visade sig att jag hade en pigg häst att sitta på! Men jag tyckte att hon var väldigt fin också! Hon låg på lite i galoppen men stundtals kändes det ändå riktigt bra. Några av dagens övningar var öppna på volt, öppna efter långsidan, skänkelvikning, detta i både trav och galopp. Sedan blev det förvända galoppen som är i MsvC och vi tränade även lite byten. Känns kul för Göran tyckte att vi går stadigt framåt och att det blivit stor skillnad på henne!

Nu fortsätter vi träna på så får vi se vart det leder oss! :D

Har firat dagens roliga pass (och lite annat roligt som hänt i veckan) med en god laxpasta, vitlöksbröd och ett glas vitt!


Avsittning

Igår blev det en ofrivillig avsittning. Nej, inte i betydelsen 'ramla av' utan i betydelsen 'sitta av på grund av att det inte gick att rida'. Anledningen till det var en Wadesch som var så spänd och på hugget att hon efter 25 minuter fortfarande knappt kunde gå efter en långsida där det stod några små hinder i form av sockerbitar och bommar... Vi tog oss förbi i passageaktig trav men när det blev galopp var det knappt vi tog oss förbi alls. Tokhäst! Märks dock att hon är i bra form då hon inte tål en extra vilodag! Luftig som attan i steget var hon också.

Visst hade jag kunnat haft som mål att rida tills det blev bra men igår fanns inte den där extra energin (från min sida) efter en lång dag så därför valde jag helt enkelt att hoppa av och ge upp! Jag får ta det idag istället men först ska jag ta bort hindren!

Wish me luck! ; )

(Visar en gammal suddig bild på en pigg W under ett longerpass.)


Ändrade planer...

Hade ju tänkt åka bort till helgen och hade i samband med detta planer på att låta W få lite välförtjänt vila som skulle hålla i sig över julen. Nu blev det tyvärr ingenting av de resplanerna men snabbt som ögat planerade jag då in en del annat. Bland annat får W vänta med sin vila då jag anmält oss till Göranträning på lördag! Ska bli superkul! Den där vilan känns inte heller sådär väldigt välbehövlig, i vilket fall inte om ni frågar W, hon är pigg som bara den och i fin form! Igår under dressyrpasset var hon riktigt laddad. Tyckte dock att hon kändes väldigt fin, pigg på rätt sätt så att säga. Men när jag satt där och njöt som mest, avslappnad och nöjd, såg W helt plötsligt någonting väldigt farligt och tvärslängde sig och drog iväg. Något oförberedd på detta tvära kast kom jag något i obalans, någonting som W genast kände och drog då på lite extra! Jag satt på bakvalvet ett tag men lyckades få stopp och tog mig tillbaka i sadeln. Puh, det var nära ögat att det blev att tugga grus! Efter detta lilla mellanspel var W något spänd ett tag men efter en del galopparbete kändes hon åter mjuk, fin och arbetandes genom hela kroppen. Detta med vila är något som jag lätt får dåligt samvete över. Denna vecka blir det två vilodagar och som läget ser ut nu känns det som en för mycket. Men JAG hinner inte med utan att lägga in vilodagar så därför får det bli som det blir. Hade jag haft tid så att den räckte till allt och alla hade jag gärna ridit veckans alla dagar men det är tyvärr praktiskt omöjligt... Av samma anledning kommer det också att bli några vilodagar över jul, frågan är dock om det blir lika lång period som jag hade tänkt från början... Jaja, W känns ju riktigt fin hur som helst så det går nog ingen nöd på henne! (Angående träningsscheman och vilodagar. Jag ställde en fråga på Emelie Brolins blogg (http://blogg.agria.se/emeliebrolin/) angående detta och hon svarade i ett inlägg. Gå gärna in och se vad hon skrev till svar!) Vet inte riktigt vad som händer med blogg.se, skriver på datorn nu men kan inte länka eller lägga upp några bilder tyvärr. Får hoppas att fungerar längre fram, alltid lite roligare att ha bilder till inläggen! Nu, god natt! (Såg nu att radbrytningen inte heller fungerar...)

Härliga vinter!

Idag var det uteritt i det vita snölandskapet som stod på schemat! Lite lätt frusen satt jag på Wadesch när vi skrittade från gårdsplanen och styrde ut bland de snötyngda träden. Det tog dock inte lång stund innan jag blev varm i kläderna. W var riktigt laddad men när jag kortat tyglarna och började trava gick det mer uppåt än framåt då hon var beredd på att monster kunde hoppa fram vart som... Att hon hade vilodag igår och att vägen såg totalt annorlunda ut jämfört med förra uteritten (allt var ju vitt nu) kan såklart ha spelat viss roll gällande spändheten. Men jag är glad ändå! Jag höll mig varm, W rörde sig med schwung som heter duga och jag fick äntligen njuta av en härlig snögalopp!

Måste också berätta att fredagens dressyrpass, som jag skrev om sist, gick riktigt bra!! Började med att W kändes bra redan under framridningen. Sedan red jag in på medellinjen som jag följde men där jag krävde ställning åt båda hållen. Där någonstans sa det klick och resten av passet kändes super! Förvänd, byten, öppnor, skänkelvikningar, travökningar var några rörelser som vi tränade på och som gick riktigt bra! Härlig känsla när hästen ligger rätt och gör allt du ber om!

Nu ligger W på plus men det börjar ändå bli dags för lite vila. Kanske kommer åka bort nästa helg, blir det så kommer vilan börja då. Tar det beslutet till veckan. Har dock inte bestämt hur lång vilan ska bli, 1-2 veckor är planen, vad tycker ni?


Testing, testing

Måste bara testa att mobilblogga lite! Kanske att det kan göra att inläggen kommer lite tätare... Nu var det ett tag sedan jag skrev här men för att sammanfatta den senaste tiden så kan jag väl bara säga att jag rider på som vanligt. W har känts fin! Ninaträningen gick bra men märkte att vi har en del att jobba på. Kan inte säga det nog många gånger - vad viktigt det är med bra tränare! Fick en del att tänka på vad gäller den fortsatta träningen och jag har tex tränat ännu hårdare på min sits. Viktigt, viktigt att sitta rätt men det är ta mig tusan inte så lätt att sitta precis som man borde i alla lägen! I vilket fall tycker inte jag det men som sagt är det något som jag jobbar på!

Annars har W varit riktigt laddad! Hon har fått varit med på en hoppträning (nej, nej inte med mig, den delen får ägarinnan ta, hihi). Tror att W har tyckt att det varit skönt med något som avvikt från det vanliga dressyrschemat. Har hunnit med någon uteritt också. I morse när jag kollade ut genom fönstret såg jag att det kommit massor med snö så blir nog en härlig uteritt nu i helgen! Men först laddar vi för ett riktigt dressyrpass idag, ser fram emot det!

Trevlig helg på er!


RSS 2.0