Maratondag i stallet!

Ojojoj, vilken dag det blev igår! Avverkade ett 11-timmars pass i stallet!

Efter en god frukost i strålande sol kom Sara och hämtade mig och vi åkte till stallet. Städdag var planerad. Väl i stallet mötte Mirres matte Helena och Saras medryttare Maria upp. Sedan satte vi igång! Vi putsade fönster, skurade boxväggar och stallgång, städade sadel/foderkammaren, sopade stallplanen osv. Självklart hade vi även lite trevliga matpauser!! =)

Jag kanske är lite knäpp men jag tycker att det är som roligast att städa när det är riktigt skitigt så att det syns att det blir skillnad mot innan (även om man kanske måste skrubba lite extra då) och jag kan lova att det blev skillnad igår! Stallet blev som nytt!!

Framåt kvällskvisten var vi äntligen klara så då var det dags att ta in hästarna för en ridtur. Kanske uppskattade de städningen eller så var de bara väldigt samarbetsvilliga ändå för både jag och Sara var väldigt glada över hästarna när vi kom tillbaka från ridturen (Helena kunde tyvärr inte följa då Mirre tappat en sko igen). Regina skötte sig bättre än någonsin!! Jag kunde jobba henne på ett jättebra sätt i skogen (!!!), flyttade henne, red lite öppna, tempoväxlingar och hon var med på noterna hela tiden, jobbade i en bra form och hetsade inte upp sig överhuvudtaget. Hon var bara pigg glad och samarbetsvillig!! Hon är verkligen jättehärlig när hon är sådan!!!

 Lite före/efter bilder som bildbevis:
=)


Boxvägg före...


Boxvägg efter...


Under arbetets gång...


Fönster före...


Fönster efter.


Kommentarer
Postat av: Emma

Ohh, vad duktiga ni är! Det är verkligen kul att städa stall, det är så tacksamt när man verkligen ser vilken stor skillnad det blir :)



Kram

2009-08-03 @ 09:34:52
URL: http://spirans.blogg.se/
Postat av: Sara

oj vilken skillnad!

2009-08-03 @ 18:10:27
URL: http://stickis.blogg.se/
Postat av: Natalja

Visst är det kul att göra en storstädning under sommaren, synd bara att hästarna grisar ner allt så snabbt igen, Otacksamma djur, hi hi!

kram

2009-08-03 @ 22:17:08
URL: http://latin.bloggagratis.se
Postat av: Emma

Svar: Nä, tyvärr stod jag inte bakom kameran på den där bilden... Jag jobbade då- huuh! :/

2009-08-04 @ 12:42:11
URL: http://spirans.blogg.se/
Postat av: Matilda

Hittade till din blogg via Aramise-blogg. Väldigt fin häst verkar du ha och det blev stor skillnad när ni hade städat i stallet! Man blir så nöjd med sig själv när man har gjort en storstädning : )



/Matilda

2009-08-04 @ 15:10:32
URL: http://mawilda.bloggagratis.se
Postat av: Jessica

Emma: Ja, verkligen! Hehe, vi är riktigt stolta över oss själva! =) Kram



Sara: Visst blev det! Då känns det som roligast - när man ser resultat! =)



Natalja: Ja, snart är det väl skitigt överallt igen! Men de verkade ändå tacksamma när de skötte sig så bra på ridturen!! =) Kram



Matilda: Kul att du hittat hit! Tackar! =) Kan erkänna att man kände sig ganska nöjd där på kvällen när man lämnade stallet i tipptoppskick!! =)

2009-08-04 @ 17:40:03
Postat av: Aramise

Åhhhh så roligt se före och efterbilder :) Och vad fiiint det blev!! Förstår verkligen att hästarna var samarbetsvilliga när de kom in i en så ren och fin bostad :) Kram kram

2009-08-04 @ 18:00:48
URL: http://aramise.bloggagratis.se
Postat av: Jessica

Aramise: Ja visst blev det! Hästarna förstod nog vårat slit med tanke på hur duktiga de var på ridturen! Får väl tro det iaf, vill såklart att de inneboende ska uppskatta ansträngningen! ; ) Kram

2009-08-04 @ 20:39:47

Kommentera här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0